Basket League ημέρα 2η: Η χαρά του Τζίμερ Φριντέτ

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο του Contra.gr για την αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ό,τι μεγάλο ή μικρό συνέβη στη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Τζίμερ Φριντέτ είχε άπλετο πεδίο δράσης και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη νίκη επί του Λαυρίου
Ο Τζίμερ Φριντέτ είχε άπλετο πεδίο δράσης και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη νίκη επί του Λαυρίου EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο στην Basket League κύλησε δίχως εκπλήξεις που θα προξενήσουν κουβέντα. Ήταν ωστόσο πλημμυρισμένο εικόνες, όπως του κατάμεστου απ' άκρη σ' άκρη Ιβανώφειου που πανηγύριζε με ευρεία νίκη για την επάνοδο Ηρακλή στην ελίτ. Ο υπερηχητικός Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο αξιόπιστος Προμηθέας, το συμπαγές Περιστέρι και ο ευνοημένος του προγράμματος Ήφαιστος διπλασίασαν τις νίκες τους, την ίδια στιγμή που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε καθεστώς απογείωσης από το έδαφος κάνοντας σεφτέ στις επιτυχίες, ενώ ο ιστορικός Πανιώνιος του 0/2 σε αντιστρόφως ανάλογο status προσγείωσης στην αδυσώπητη πραγματικότητα. Τον Ιωνικό Νικαίας, δε, η νέα εβδομάδα τον βρήκε με φρέσκο προπονητή στον πάγκο του.

Ας μείνουμε κυρίως στο 112-81 του 'τριφυλλιού' επί του Λαυρίου εκτός έδρας, το οποίο ήταν βγαλμένο από τα κινέζικα όνειρα του Τζίμερ Φριντέτ. Ο 30χρονος Νεοϋορκέζος, με τα τρία χρόνια στους Σανγκάη Σαρκς, ωφελήθηκε τρομερά από τη ροή του κυριακάτικου αγώνα και στέλνοντας στο στόχο τα 7 από τα 10 σουτ που πήρε, με ταυτόχρονη ευστοχία σ' όλες τις βολές του (7/7), πέτυχε ήδη ρεκόρ παραγωγικότητας με 24 πόντους (παραπάνω από 1 για κάθε λεπτό συμμετοχής) μετά τους 13 της πρεμιέρας απέναντι στην ΑΕΚ. Ο λευκός 'μπόμπερ' των 'πρασίνων', που δεν εκτίθεται στην άμυνα, αρκείται σ' ένα βήμα προτού εκτελέσει, η άμυνα των γηπεδούχων δεν του το στέρησε και όταν αυτό δεν συνέβη πάσαρε με συνέπεια (5 ασίστ) ακολουθώντας σε δημιουργία τον Καλάθη των 8. Είναι βέβαιο πως υπό τέτοιες συνθήκες η 'Τζιμερμάνια' θα κατακλύσει το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς η έλλειψη αντίστασης από τις υπόλοιπες ομάδες και ο υψηλός ρυθμός που παλεύει να επιβάλει η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, εκτελώντας πριν από τα 8 δεύτερα, δημιουργούν συνθήκες 90+ πόντων. Ήδη σε δύο παιχνίδια οι πρωταθλητές μετρούν 25 εύστοχα τρίποντα. Το Σάββατο είχαν 14 (στα 27) - όσες ακριβώς οι βολές που βρήκαν στόχο (14/19) και τα εύστοχα δίποντα δια δύο (28/43)!

> Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και ο Ηρακλής δις τον Άρη σε λίγες ημέρες. Η δεύτερη με 82-66 σ' ένα Ιβανώφειο που επανέφερε στο μυαλό μας εικόνες από τα 90s. Ο Καναδός Ολιβιέ Χάνλαν, με τη θητεία στην Euroleague, είναι πάνω από το μέσο επίπεδο ξένων του ελληνικού πρωταθλήματος με 16 πόντους (από 12/25 σουτ) και 4 ασίστ ανά συμμετοχή ως τώρα.

> Γίνεται ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ να έχει 1 πόντο σε σχεδόν 33 λεπτά; Ναι, αν τον λένε Χάουαρντ Σαντ-Ρος και μετράει 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και... 0 λάθη. Στο 93-69 του ΟΑΚΑ ο ηττημένος Κολοσσός είχε τον Λασάν Κρομά σε τροχιά τριπλ νταμπλ (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

> Οι 12 πόντοι του Κρις Μπαμπ ήταν ίσης αξίας με τους 20 του Δημήτρη Κατσίβελη, διότι στο 87-80 του Προμηθέα επί του Ιωνικού ο Αμερικάνος σκόρερ πέτυχε το τρίποντο που όρισε τη μοίρα του αγώνα. Οι Νικαιώτες αναπροσαρμόζουν τις προτεραιότητές τους με τον Νίκο Βετούλα πια στην τεχνική ηγεσία τους. Ο Κουφός ήταν ο πρώτος προπονητής που αποχώρησε.

> Φτάνοντας τους 52 πόντους στα πρώτα 2 παιχνίδια της σεζόν ο Άνταμ Σμιθ του ΠΑΟΚ λογίζεται ως συνεχιστής της ελεύθερης οικονομίας που πρέσβευε ο συνονόματος Σκώτος διανοητής και οικονονολόγος του 18ου αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο το ατομικό συμφέρον μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία. Ο 27χρονος Αμερικανός έχει το ατομικό συμφέρον να διακριθεί με τ' ασπρόμαυρα και να οδηγήσει τον 'Δικέφαλο' στην ευημερία. Το 87-61 επί της Λάρισας ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Φλεβαράκη.

> Απέναντι στη χειρότερη επίθεση των πρώτων δύο αγωνιστικών, μια επίθεση 110 πόντων στο σύνολο, ήταν πολύ εφικτό για το Περιστέρι να επιβληθεί στο παρκέ με +15 (40-25) από το πρώτο μισό. Ακόμη κι αν οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ξόδεψαν 16 από τα 23 τρίποντα που επιχείρησαν στο ματς. Το Ρέθυμνο πάσχει σε γηγενές στοιχείο (μόνο ο Κύπριος Ανδρέας Χριστοδούλου σκόραρε) και θα 'τρέχει' να καλύψει τα κενά.

> Αντίστοιχα προβληματικός ο Πανιώνιος, θα ήταν αναπάντεχο ν' αντισταθεί στον καλοκουρδισμένο Ήφαιστο με το ομοιογενές σύνολο. Οι 20 πόντοι του Τζέρι Σμιθ ήταν εχέγγυο επιτυχίας, όπως στην πρεμιέρα. Με την ΑΕΚ βέβαια θα δοκιμαστούν οι αντοχές της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που δίνει κατά μέσο όρο μόνο 12 ασίστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK