Χαλαρά στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει όνειρα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Οι "πράσινοι" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν πήραν τη νίκη με 78-73 στο Γαλάτσι και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης

Χαλαρά στον τελικό ο Παναθηναϊκός
Δέκα λεπτά ήταν αρκετά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει όνειρα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Οι "πράσινοι" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν πήραν τη νίκη με 78-73 στο Γαλάτσι και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, το Μάρτιο στο Ελληνικό. Θα έχουν οπότε την ευκαιρία να διατηρήσουν τα σκήπτρα που κέρδισαν πέρσι στο Ηράκλειο.

Όσο και αν η Ένωση στα πρώτα λεπτά επεδίωξε να αιφνιδιάσει χτυπώντας από την περιφέρεια (6-2), οι πράσινοι δεν έπεσαν στην παγίδα. Εκείνος που... γλίτωσε τους συμπαίκτες του ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος σκοράροντας με κάθε δυνατό τρόπο (μέσα και έξω από το καλάθι) έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα (8-10). Ήταν επίσης ο κύριος υπεύθυνος που ο Παναθηναϊκός, δίχως να φορτσάρει επιθετικά αλλά παίζοντας αποτελεσματική άμυνα έφτασε τη διαφορά στο +8 (10-18), λίγο πριν από το 15-21 του πρώτου δεκάλεπτου.

Έχοντας πλέον αποβάλει το όποιο -ελάχιστο πάντως- άγχος για ενδεχόμενη απώλεια πρόκρισης, οι πρωταθλητές δεν δυσκολεύτηκαν ουδόλως στο να διατηρήσουν το προβάδισμα τους. Μολονότι οι Καλαμπόκης και Χάτζατζ βρίσκοντας επιθετικές λύσεις έφεραν την ΑΕΚ σε απόσταση βολής (21-24), οι εξαιρετικές "πράσινες" αντιδράσεις στην άμυνα, ειδικά στα ριμπάουντ, ήταν ό,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να αυξήσει εκ νέου τη διαφορά. Πήγε άλλωστε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 37-28.

Παρά την εξασφαλισμένη -πλέον- πρόκριση στο μεγάλο τελικό, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν εφησύχασαναγωνιζόμενοι στους ίδιους ρυθμούς. Με τον Δημήτρη Παπανικολάου να αναλαμβάνει το ρόλο του εκτελεστή και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον "πράσινο" ρυθμό, το +15 (32-47) ήταν φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης του αγώνα.

Ούτε τα συνεχόμενα τρίποντα του Αμίτ Ταμίρ στάθηκαν ικανά να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα (42-50), με το "τριφύλλι" να έχει τον πλήρη έλεγχο ξεφεύγοντας στο σκορ όποτε κρινόταν από τους παίκτες του απαραίτητο. Αυτό άλλωστε συνέβη όταν οι πόντοι του Ντρορ Χάτζατζ έκαναν το 53-60, αυτό και όταν ο Καλαμπόκης συνέχισε να μάχεται μειώνοντας σε 62-70. Οπότε το τελικό 78-73 υπέρ του Παναθηναϊκού ήρθε μάλλον αναμενόμενα δίνοντας την ευκαιρία στους "πράσινους" να παίξουν σε έναν ακόμη τελικό.


Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-37, 47-58, 73-78

ΑΕΚ: Ταμίρ 8 (2), Χάτζατζ 12 (1), Ρίματς 9 (3), Πελεκάνος 3, Παντελιάδης 4, Καλαμπόκης 24 (2), Παπανικολάου 3 (1), Κόπενραθ 2, Μπουρούσης 8, Παπαϊωακείμ, Μάτος.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 1, Τομάσεβιτς, Λάκοβιτς 7 (1), Διαμαντίδης 3 (1), Μπατίστ 6, Σπανούλης 10 (2), Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας 10 (1), Τσαρτσαρής 14 (2), Παπανικολάου 20 (4), Σάκοτα 3 (1), Καλαϊτζής 2.


News 24/7

24MEDIA NETWORK