Τα deflections του Πιτίνο έγιναν κλεψίματα: 10 σημειώσεις από τη 14η αγωνιστική

Ο νέος στόχος του Ρικ Πιτίνο, τα 38 λεπτά του Μιλουτίνοφ, η ευκαιρία της ΑΕΚ να γίνει διεκδικήτρια και η... αύρα του Τολιόπουλου. Όλα εκείνα που μάς έκαναν εντύπωση στην πρώτη αγωνιστική του β' γύρου.

Τα deflections του Πιτίνο έγιναν κλεψίματα: 10 σημειώσεις από τη 14η αγωνιστική

Άρδην η κατάσταση δεν άλλαξε στην Basket League μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής. Θα μπορούσε, αν ο Χολαργός είχε προκαλέσει σεισμό με νίκη επί του Ολυμπιακού - αντιθέτως ο Ήφαιστος δεν αντιστάθηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Μολαταύτα, η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη διπλά από τη μάχη με το Περιστέρι, στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αντιθέτως ο Πανιώνιος... παραπάτησε!

Έχουμε και λέμε:

10.

Ο Πανιώνιος σημείωσε 52 πόντους σε δύο περιόδους - πρώτη και τέταρτη - σκοράροντας συνολικά 82 στο ματς της Χαλκίδας. Ηττήθηκε ωστόσο από την Κύμη των 92, η οποία μετά βίας ξεπερνούσε τους 70 εφέτος. Ήταν ή όχι αυτοκαταστροφικός; Δεδομένου μάλιστα ότι υστερεί στην ισοβαθμία με τους Ευβοιώτες, πρέπει να τους αποφύγει στο φινάλε, σε διπλή ή πολλαπλή, για να μην ρισκάρει να χάσει την κατηγορία! Προφανώς δεν φταίνε μόνο οι παίκτες.

BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΥΜΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

9.

Προφανώς έλειψε ο Ράιαν Χάροου από το Περιστέρι. Πρόκειται για τον παίκτη που δίνει 15.1 πόντους ανά αγώνα, με 55% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα, μαζί με 5.5 ασίστ. Κυρίως όμως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στερήθηκε της αμυντικής επάρκειας που το χαρακτηρίζει ως σύνολο. Πολύ 'σοφτ' στο ΟΑΚΑ, δεν ανταγωνίστηκε την ΑΕΚ, χάνοντας δεύτερο σερί ματς με τον ίδιο τρόπο. Μπλακ άουτ...

8.

Το Λαύριο έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Μοιραία έχει μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού, αφού στο Παλέ δεν ήταν ανταγωνιστικό. Διαθέτει πιο δεμένο σύνολο από τους ανταγωνιστές του, παρόλα αυτά οφείλει να διαχειριστεί την πίεση των αγώνων που ακολουθούν με Ρέθυμνο, Πανιώνιο και Κολοσσό στα επόμενα 5. Οριακές καταστάσεις πλέον...

7.

Η εξάρτηση του Ολυμπιακού από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ 'εγκλώβισε' τον Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς αναγκάστηκε να τον αφήσει στο παρκέ για 38 λεπτά (από τα 45 του αγώνα). Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε ότι "όταν εγώ ήμουν 24 μπορούσα να παίξω τρία παιχνίδια την ίδια ημέρα", για να δικαιολογήσει την επιλογή του. Παρόλα αυτά το γεγονός και μόνο ότι Λεντέι και Μπόγρης έπαιξαν λιγότερα από 7 λεπτά και ο Αγραβάνης δεν πάτησε παρκέ 'φώτισαν' την ένδεια στη ρακέτα ακόμη και σ' ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος με νεοφώτιστη αντίπαλο.

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

6.

Τον Αύγουστο ο Γουίλ Χάτσερ κλείνει τα 35 του και εφέτος διάγει την τρίτη θητεία του στον ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει μπάσκετ σε άλλες εννιά ευρωπαϊκές ομάδες. Γυρολόγος θα πεις. Τίμιος για άλλους. Οι 37 πόντοι του στο 88-78 επί του Ρεθύμνου, carreer-high όπως ενημέρωσε ο ίδιος, ήταν το παράσημό του!

5.

Η ιστορία του Προμηθέα είναι πολύ καλή για να 'ναι αληθινή. Συμβαίνει όμως και τα επιτεύγματα από χρονιά σε χρονιά επιβεβαιώνουν μια υγιή πραγματικότητα. Πρώτα ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία, μετά εδραιώθηκε, κατόπιν μπήκε στα πλέι οφ, ακολούθως τερμάτισε τέταρτος και εφέτος στο 74ο παιχνίδι του στη Basket League έσπασε το φράγμα των 100 πόντων. Επτά φορές είχε υπερβεί τους 90 (δύο με την Κύμη) και άλλες δύο τους 95 (η μία σε ήττα στο Ρέθυμνο). Ποτέ άλλοτε του 100. Ο Κολοσσός βοήθησε πολύ.

4.

Από τα 34 δευτερόλεπτα στο 65-54 επί του Ηφαίστου στα 7'21'' του 76-74 στο Ρέθυμνο και στα 23'30'' στο 84-70 επί του Λαυρίου. Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι το φλουρί που είχε η βασιλόπιτα. Γουρλής, αν μη τι άλλο, ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού που στη σαββατιάτικη αναμέτρηση ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Καστρίτη με 17 από 5/9 τρίποντα.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÕÑÉÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

3.

Τον Ολυμπιακό, ακόμη και τον νέο του Μπλατ, ο Άρης Λυκογιάννης τον 'διαβάζει' καλά. Δεν θα θυμηθείς να έχει υποστεί συντριβές, ακόμη και στο ΣΕΦ, ενίοτε θα τον κοντράρει. Ο εφετινός Χολαργός είναι δικό του δημιούργημα και μια συνέχεια της δουλειάς του στη Ρόδο. Αν είχε κάτι καλύτερο από τα 22/51 δίποντα και δηψήφιο αριθμό ασίστ, ενδεχομένως η ομάδα του να είχε πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της.

2.

Η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει κάτι άλλο από την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια, απόρροια των 4 ηττών που υπέστη στον πρώτο γύρο. Της παρέχεται ωστόσο η δυνατότητα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, χάρη στις διορθωτικές κινήσεις (Θίοντορ, Τζέιμς) και μετά το εμφατικό 96-70 επί του Περιστερίου, που ήρθε με μια ημέρα καθυστέρηση, να πιστέψει πρώτα απ' όλα η ίδια ότι είναι σε θέση ν' απειλήσει, αν όχι να 'σπάσει', το δίπολο της κορυφής.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

1.

Κάθε παιχνίδι και μία νέα πρόκληση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πιθανώς τα 35 deflections αποδείχθηκαν πολλά για μια ομάδα που είχε μάθει να παίζει διαφορετικά στην άμυνα και ο νέος πήχης του Ρικ Πιτίνο ήταν τα 12 κλεψίματα στον αγώνα της Λήμνου! Οι 'πράσινοι' έκαναν 11 απέναντι στον Ήφαιστο (τα 3 ο Νίκος Παππάς) και ο Αμερικάνος κόουτς μίλησε για εξελικτική διαδικασία με εμφανή σημάδια προόδου. "Όταν έχεις διαρκώς αγώνες και σου λείπουν οι ώρες προπόνησης, τα αποτελέσματα που θες έρχονται σε μικρές δόσεις", ανέφερε σχετικά ζητώντας επί της ουσίας υπομονή προτού παρουσιάσει ένα τελειωτικό αποτέλεσμα.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK