Εχασαν με...163 πόντους διαφορά!

Ξέρετε τι είναι να χρειάζεσαι 25 αγωνιστικά λεπτά για να βάλεις το πρώτο σου καλάθι σε αγώνα μπάσκετ. Και όταν τελικά το καταφέρνεις να σηκώνεις το κεφάλι για να δεις το ταμπλό και το σκορ να γράφει 104-2; Αν όχι, ρωτήστε τα κορίτσια από τα Νησιά Μαρσαλ…

Εχασαν με...163 πόντους διαφορά!
euroleague balla

Η FIBA λοιπόν είχε τη φαεινή ιδέα να διοργανώσει στο Γκουάμ (μία άλλη νησιωτική χώρα της Ωκεανίας) Πρωτάθλημα Κορασίδων (κάτω των 17 ετών) για εθνικές ομάδες από την Ωκεανία. Εκεί όπου εκτός των γνωστών δυνάμεων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας λαμβάνουν μέρος η Σαμόα, η Καληδονία, η Ταϊτή, το Παλάου και τα Νησιά Μάρσαλ.

Επαιξαν λοιπόν την Τρίτη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής η Αυστραλία με τα Νησιά Μάρσαλ. Και το κοντέρ έγραψε… 166-3. Τελικό σκορ. Πάμε άλλη μία φορά: 166-3!

Η Αυστραλία προηγηθηκε 104-0, τα Μάρσαλ πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στο 25ο λεπτό και έβαλαν και μία βολή στην 3η περίοδο και το ματς θα μείνει στην ιστορία.

Εχασαν με...163 πόντους διαφορά!

Οι ηττημένες είχαν 1/25 σουτ και 58 λάθη, η Αυστραλία έκανε 40 κλεψίματα και είχε αξιολόγηση στο 240 (έναντι -63 των Μάρσαλ), πέντε παίκτριες από τις νικήτριες έβαλαν πάνω από 20 πόντους και πολλά ακόμη περίεργα σημειώθηκαν στο ματς.

Βέβαια, δεν φταίνε τα φιλότιμα κορίτσια από τα Μάρσαλ αλλά η FIBA που περίμενε ότι μία χώρα 52.000 κατοίκων και ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ θα μπορούσε να αποφύγει την ταπείνωση (και δη με ομάδα με 16χρονα και 17χρονα κορίτσια) από μία υπερδύναμη όπως η Αυστραλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK