Εκκληση σωτηρίας από το Αιγάλεω

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη (29/4) η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του ονόματος, των χρωμάτων και του εμβλήματος του Αιγάλεω. Οι παρουσίες από διάφορους φορείς πολλές, με κοινό στόχο τη "σωτηρία" του μπασκετικού "Σίτι", τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Αναλυτικά...

Εκκληση σωτηρίας από το Αιγάλεω
"Χθες Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, στις 8 μ.μ. και στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ», η Σ.Ε. παραχώρησε Συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου, στην οποία παρέστησαν ως προσκεκλημένοι φίλαθλοι και τοπικοί παράγοντες.

Εκ μέρους της Σ.Ε. παρέστησαν οι κ.κ. Βαλσάμης Φώτης, Βασιλειάδης Βασίλης, Γαζεπίδης Παναγιώτης, Καρβελάς Χρήστος, Κόσμιος Δημήτρης, Λαγκαδίτης Σπύρος, Μαυρομμάτης Νίκος και Νικολαΐδης Νίκος.

Εκτός των προσκληθέντων δημοσιογράφων, παρέστησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Γεώργιος Λαμπρόπουλος και Νίκος Χαραλαμπόπουλος (από τον Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο.), οι επικεφαλής και τα μέλη Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Χρήστος Καρδαράς, Θέμης Τζαβάρας και Δημήτριος Μπίρμπας, ο πρόεδρος της «Α.Ε. Αιγάλεω City» (πρώην «Ζέφυρος») κ. Ευάγγελος Κουρεντζής και ο προπονητής της ίδιας ομάδας κ. Γιώργος Σουρλής, ο πρόεδρος της «Ιεράπολης Α.Π.Ο.» κ. Κωνσταντίνος Χατζηκώνστας, το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου φιλάθλων Αιγάλεω «Η Θύρα 12» κ. Τάσος Δενδρινός, ο κ. Νικόλαος Μάλλιαρης (ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΠ και εκπρόσωπος των εν Ελλάδι φίλων της Μπαρτσελόνα) κ.α.

Παρότι κλήθηκαν, δεν παρέστησαν τόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. κ. Γεώργιος Ισηγόνης, όσο και εκπρόσωποι του «Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών και Παραγόντων του Αιγάλεω Α.Ο.» («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π»).

Πριν την έναρξη της συζήτησης, διαβάστηκε χαιρετισμός συμπαράστασης που εξέδωσε επισήμως το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού Α.Ο. και τον οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Μπαλαμπέκος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Πασχάλης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Νικολαΐδης, που ενημέρωσε τους παρόντες για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Σ.Ε., στην κατεύθυνση της εξεύρεση μιας ΥΓΙΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ κατάστασης για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο. μετά τον επικείμενο υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

•Η Σ.Ε. διευκρινίζει σε όλους ότι τα κίνητρα των μελών της είναι απολύτως ανιδιοτελή, μακρά απέχοντας από οποιαδήποτε κομματική ή παραταξιακή χροιά.

•Δε διεκδικεί το ρόλο «σωτήρα» αλλά επιδιώκει να αναλάβει πρωτοβουλίες, έτσι ώστε ο Ερασιτέχνης Αιγάλεω Α.Ο. στον οποίο περιέρχεται αυτοδικαίως η ευθύνη της ομάδας μετά τον υποβιβασμό, να επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση για τον έλεγχο του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

•Απορρίπτει κάθε λύση συγχώνευσης της ομάδας του Αιγάλεω με άλλο σύλλογο που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, τονίζοντας πως η εποχή Μητρόπουλου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί..

Στο σημείο αυτό, η Σ.Ε. κάλεσε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. κ. Ισηγόνη να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ μια Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων, ώστε να υπάρξει διαφάνεια και δημοσιότητα σε όλες τις σχετικές ενέργειες.

Επιπλέον, η Σ.Ε. απεύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να τη φέρει σε επαφή με ενδιαφερόμενες εταιρείες ή ιδιώτες που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια και επιθυμούν να επενδύσουν υγιώς στην ομάδα του Αιγάλεω, να το δηλώσει.

Ενημέρωσε επίσης ότι έχει αποστείλει διερευνητικές επιστολές σε τουλάχιστον δύο μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πόλη του Αιγάλεω και αναμένει την ανταπόκρισή τους.

Όσον αφορά στην παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω για χρήση από το σύλλογο της Π.Α.Ε. Ηλυσιακός, η Σ.Ε. παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η άδεια παραχωρήθηκε από το γραφείο δημάρχου Αιγάλεω με έγγραφο που υπέγραφε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Γκίκας και έφερε ημερομηνία 13-8-2008. Η Ένωση Ποδοσφαίρου Β’-Γ’ Εθνικής (πρώην Ε.Π.Α.Ε.) προχώρησε βάσει των διατάξεων του Κ.Α.Π. και με το δεδομένο ότι το γήπεδο Αιγάλεω ανήκει στην αρμοδιότητά της, στον ορισμό αγώνων του Ηλυσιακού, ανεξάρτητα αν με δεύτερο έγγραφό του πέντε μέρες αργότερα (18-8-2009) ο κ. Γκίκας προέβη σε ανάκληση του πρώτου παραχωρητηρίου, με το αιτιολογικό ότι δεν θα συνεδρίαζε λόγω θέρους το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω για να επικυρώσει την παραχώρηση. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές κατόπιν προσωπικής επαφής του κ. Νικολαΐδη με τον πρόεδρο της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών ομάδων Β’-Γ’ Εθνικής κ. Σπύρο Καλογιάννη και το νομικό της σύμβουλο κ. Βουγίδη.

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήματα από τους παρόντες δημοσιογράφους και φιλάθλους στα οποία απάντησαν οι κ.κ. Βασιλειάδης, Βαλσάμης, Γαζεπίδης και Μαυρομμάτης, ενώ ακολούθως το λόγο έλαβαν οι κ.κ. Χατζηκώνστας (ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Σ.Ε. για ενδεχόμενες επαφές με επαγγελματίες του Αιγάλεω), Μπίρμπας (πρότεινε πανστρατιά τοπικών παραγόντων και σωματείων για τη στελέχωση του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο.), Ζαχαρόπουλος, Κουρεντζής, Σουρλής, Δενδρινός (ζήτησε με τη σειρά του την άμεση σύγκλειση γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη), Μάλλιαρης (ενημέρωσε για το διοικητικό μοντέλο που εφαρμόζεται στο εύρωστο πρωτάθλημα Ισπανίας και προέτρεψε σε εφαρμογή αντίστοιχου διαρθρωτικού σχεδίου και στην Ελλάδα) και Τζούλιος Συναδινός από το αθλητικό τμήμα του Συνασπισμού, ο οποίος χαιρέτισε τις προτάσεις του κ. Μάλλιαρη, δεσμεύθηκε δε ότι η παράταξή του θα παρέμβει στη διαδικασία της κατάθεσης νέου αθλητικού Νομοσχεδίου και θα ζητήσει την τροπολογία ή την αλλαγή του νόμου περί συγχωνεύσεων -ο οποίος αρχικά προοριζόταν για ερασιτεχνικά σωματεία και όχι Ανώνυμες Εταιρείες- με αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες που δε θα επιτρέπουν την εκμετάλλευσή του από διάφορους επιτήδειους παράγοντες.

Από τις ανωτέρω τοποθετήσεις αποκαλύφθηκε ότι με πρωτοβουλία των κ.κ. Ζαχαρόπουλου, Λαμπρόπουλου και Χαραλαμπόπουλου έγινε πρόταση ανάληψης της ομάδας του Αιγάλεω στον κ. Κουρεντζή, ο οποίος δήλωσε στους παρόντες ότι εφόσον υπάρξει επίσημη πρόταση, τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει ένα σύλλογο με υγιείς βάσεις που θα απευθύνεται στον φίλαθλο κόσμο της περιοχής και θα αναδεικνύει τα τοπικά ποδοσφαιρικά ταλέντα με την ύπαρξη αθλητικού «φυτωρίου».

Επίσης, ο κ. Ζαχαρόπουλος αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. κ. Γιώργος Ισηγόνης έχει με δική του πρωτοβουλία εδώ και μήνες συντάξει έγγραφο το οποίο και απέστειλε στην ΠΑΕ Αιγάλεω και βάσει του οποίου φέρεται η διοίκηση του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. να δίνει την έγκρισή της για τη διαβόητη συγχώνευση με την ομάδα του Ηλυσιακού!
Η Σ.Ε. εκφράζει την αγανάκτησή της για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, για το οποίο ουδείς είχε επισήμως ενημερωθεί και καλεί τον κ. Γεώργιο Ισηγόνη:

1)Να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. και

2)Να ανακαλέσει άμεσα, εφόσον υπάρχει, το απαράδεκτο έγγραφο που φέρεται να έχει παραχωρήσει προς τη διοίκηση της Π.Α.Ε. Αιγάλεω και με το οποίο συναινεί στη συγχώνευση της ομάδας με τον Ηλυσιακό".

24MEDIA NETWORK