Ενας και ένας

Ενας και ένας
Τους μισούς -τουλάχιστον- από τους παρακάτω τους γνωρίζετε. Δεν παύουν να μας απασχολούν για τις ξεχωριστές επιδόσεις τους στα παρκέ της Α1. Εκτός όμως από τα... αστέρια κάθε ομάδας, υπάρχουν και άλλοι που αξίζουν της προσοχής μας. Στο αφιέρωμα του contra.gr για το πρωτάθλημα προσπαθήσαμε να μαντέψουμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα με την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.




Παναθηναϊκός

Ξέρετε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη

: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Πασάρει, μαρκάρει, σκοράρε και οργανώνειόντας ο... αγαπημένος παίκτης τουκάθε προπονητή που τον έχει υπό τις οδηγίες του. Καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα, σκοπεύει σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, προσωπικές και ομαδικές.

Προσέξτε τον Ντούσαν Σάκοτα: Μπορεί να μην έχει πάρει από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε, ωστόσο φέτος δείχνει περισσότερο έτοιμος από ποτέ. Εκτός από το "φαρμακερό" σουτ,δούλεψε και απέκτησε ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι του, ενώ βελτιώθηκε επίσης στον τομέα της άμυνας.


ΑΕΚ

Ξέρετε για τον Γιάννη Μπουρούση: Από τη στιγμή που οι Χατζής και Ζήσης έφυγαν, παρέμεινε ως τελευταίος των... Ενωσιτών προκειμένου να κρατήσει ψηλά την "κιτρινόμαυρη" σημαία. Βασικός πλέον σέντερ της ΑΕΚ, έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη του Λευτέρη Κακιούση. Όποιος τον... αμελήσει, θα το πληρώσει.

Προσέξτε τον Γιάννη Καλαμπόκη: Παρεξηγημένος όσο δεν πάει λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό. Φαίνεται πως στην ΑΕΚ βρήκε τα ψυχολογικά στηρίγματα που ήθελε. Θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας δείχνοντας ήδη μέσω του Κυπέλλου πως έχει τις δυνατότητες σε οργάνωση του παιχνιδιού και σε σκοράρισμα.


Πανιώνιος

Ξέρετε για τον Νίκο Οικονόμου: Σαν το παλιό καλό κρασί. Κάθε χρονιά που περνά γίνεται ποιοτικότερος. Έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και δεν φοβάται να πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Προσέξτε τον Στράτο Περπέρογλου: Θα κερδίσει σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχήςσε σχέση μετην περασμένη χορνιά. Οι προσδοκίες προς το πρόσωπό του θα είναι κατά τιαυξημένες, αν και δείχνει έτοιμος και ώριμος να ανταποκριθεί.


Μαρούσι

Ξέρετε τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ: Από τους Αμερικανούς που έχουν συνδυάσει το όνομά τους με το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η κύρια επιθετική απειλή του Αμαρουσίου, βοηθώντας παράλληλα στην οργάνωση. Έχασε το alter ego του (Βασίλης Σπανούλης), όμως είναι σε θέση να αναπληρώσει το κενό του.

Προσέξτε τον Κώστα Καϊμακόγλου: Ο Γιαννάκης πιστεύει σε αυτόν και τον στηρίζει. Έχει δείξει πως μπορεί να προσφέρει λύσεις κάτω από το καλάθι και θα το κάνει όποτε βρει ευκαιρία.


Αρης

Ξέρετε τον Ράιαν Στακ: Ο αρχηγός του Άρη είναι αναμφίβολα το στήριγμα της πεντάδας. Μπορεί να μην ήρθε στην Ελλάδα με περγαμηνές, όμως η ποιότητά του είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη. Άλλος ένας χρόνος στην πλάτη τον κάνει σίγουρα καλύτερο.

Προσέξτε τον Μάικλ Ουίλκινσον: Ο 23χρονος λευκός Αμερικανός μόλις που αποφοίτησε από το κολέγιο. Ο πρόσφατος τραυματισμός του τον άφησε πίσω, όμως δύναται να βοηθήσει τους "κίτρινους" τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά από αυτό.


ΠΑΟΚ

Ξέρετε για τον Κώστα Βασιλειάδη: Θα είναιαναμφισβήτητα το κύριο επιθετικό όπλο στα χέρια του Μπάνε Πρέλεβιτς. Είναι άλλωστε η τελευταία χρονιά του στην Ελλάδα (δανεικός από Μάλαγα) και θέλει να μας αποχαιρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προσέξτε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη: Άργησε να... αναδυθεί, σε σχέση με τους Βασιλειάδη και Βασιλόπουλο, όμως πλέον αποτελεί εγγύηση αποτελεσματικότητας κάτω από το καλάθι. Παίζει τόσο με πλάτη όσο και πρόσωπο, ενώ δεν διστάζει να σουτάρει -με καλά ποσοστά- από την περιφέρεια. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων τον γέμισε με αυτοπεποίθηση (μέλος της καλύτερης πεντάδας) αποτελώντας πλέον μια ακόμα λύση στις θέσεις των σέντερ για την Εθνική του Γιαννάκη.


Μακεδονικός

Ξέρετε για τον Σωτήρη Καραποστόλου: Αποτελεί την ηχηρότερη καλοκαιρινή προσθήκη για το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη. Ήρθε από τον Άρη με την προοπτική να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχήςκαι να ξετυλίξει το ταλέντο του στο παρκέ.

Προσέξτε τον Κώστα Τότσιο: Προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά στην Α2 με τη φανέλα της Λάρισας. Έχει την ευκαιρία με τον Μακεδονικό να αποδείξει πως αξίζει μια θέση σε ομάδα της Α1.


Ολυμπιακός

Ξέρετε τον Νίκο Χατζή: Μετά τη δεκαετή παρουσία του στην ΑΕΚ, δεν δίστασε να κατηφορίσει στον Πειραιά αλλάζοντας λημέρια. Οι τελευταίες δύο χρονιές του στους "κιτρινόμαυρους" ήταν οι καλύτερες -σε προσωπικό επίπεδο- και πλέον στον Ολυμπιακό θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά συμβάλλοντας στην... αναδόμηση της ομάδας

Προσέξτε τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις: Όταν ο Καζλάουσκας τον επέλεξε για τον Ολυμπιακό πολλοί απόρησαν. Αγωνιζόταν βλέπετε στην άσημη Σιακαλάι. Και όμως ο 20χρονος γκαρντ δεν είναι τυχαίος. Πολυτιμότερος παίκτης του Παγκ. Πρωταθλήματος Νέων και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη "χρυσή" Λιθουανία. Θεωρείται, όχι άδικα,ο διάδοχος των Γιασικεβίτσιους-Μασιγιάουσκας μιας και παίζει και στις δύο θέσεις.


Απόλλων Πατρών

Ξέρετε τον Παναγιώτη Λιαδέλη: Έχει λιώσει ουκ ολίγες σόλες στα παρκέ της Α1. Στην Πάτρα βρήκε το λιμάνι που έψαχνε όντας το "βαρύ πυροβολικό" των "ασπρόμαυρων". Δυάρι με ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι του αναλαμβάνοντας πάντα τις τελευταίες και κρίσιμες επιθέσεις.

Προσέξτε τον Βασίλη Εκινέ: Ένας Έλληνας που θα παίζει ως... Νιγηριανός (γραφειοκρατικές δυσκολίες). Το ταλέντο πάντως περισσεύει, γι' αυτό και οι Πατρινοί επέμεναν τόσο πολύ στην απόκτησή του. Αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Νίκου Μπάρλου.


Ηρακλής

Ξέρετε τον Νίκο Κούβελα: Από τους λίγους που έμειναν στο "κυανόλευκο" καράβι, τη στιγμή που αυτόβούλιαζε. Αποτελεί σταθερή αξία στο Ιβανώφειο.

Προσέξτε τον Γιώργο Δέδα: Έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, όμως πέρσι έμεινε στα ρηχά. Όντας πλέον εκ των παλαιότερων παικτών της ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κινηθεί στα χνάρια του ΣάββαΗλιάδη. Διαθέτει άλλωστε τσαγανό.


Ολύμπια Λάρισας

Ξέρετε τον Λάρι Στιούαρτ: Η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ελληνικές ομάδες αποδεικνύει την ποιότητά του. Σταθερός επιθετικά, εξαιρετικός στα ριμπάουντ και έτοιμος να προσφέρει στους Θεσσαλούς που τονέπεισαν να μείνειστην Ελλάδα.

Προσέξτε τον Γιώργο Αποστολίδη: Δεν είναι από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν για τις εκτελεστικές ικανότητές του. Ωστόσο, θα αποτελέσει μια εξαιρετική και συνάμα ποιοτικήεπιλογή για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στην οργάνωση του παιχνδιού. Δεν είναι τυχαίο πως ο Μανουσέλης τον είχε μαζί του στην Αργεντινή.


Πανελλήνιος

Ξέρετε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς: Θα είναι δίχως αμφιβολία ο ηγέτης των προσπαθειών του Πανελλήνιου να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν είναι τυχαίος και ο Κώστας Πετρόπουλος περιμένει πολλά από αυτόν, τόσο το σκοράρισμα, όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η διετής παρουσία του στη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ) αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Προσέξτε τον Δημήτρη Τσαλδάρη: Η πολύ καλή χρονιά που έκανε πέρσι με το Περιστέρι στην Α2 αποτέλεσε διαβατήριο για τη μεταγραφή του στην ομάδα τηςΚυψέλη. Θα έρχεται από τον πάγκο, όμως σε όσους δεν τον προσέξουν θα κάνει ζημιά.


Κολοσσός Ρόδου

Ξέρετε τον Τρέβον Μπράιαντ: Πέρσι στον Ηρακλή, ερχόμενος από τοNCAA άργησε να προσαρμοστεί, όμως από τα μέσα της περιόδου αποτέλεσε εξαιρετικό χαρτί για τον Λευτέρη Κακιούση. Η δεύτερη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα τον βρίσκει στη Ρόδο με σκοπό να ξεπληρώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Βασίλης Φραγκιάς.

Προσέξτε τον Γιώργο Τσιάκο: Ανήκει στο Μαρούσι, ωστόσο δόθηκε δανεικός στους "θαλασσί". Κάπως έτσι και πέρσι ξεχώρισε στην Α2 όντας ένας από τους αποδοτικότερους σέντερ της κατηγορίας. Έχει το κίνητρο της επιστροφής στην αθηναϊκή ομάδα και πιστεύει στις δυνατότητές του.


Γ.Σ Λάρισας

Ξέρετε το Γιώργο Παυλίδη: Είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Οι συνεχείς τραυματισμοί τον επηρέασαν αγωνιστικά, όμως στη Λάρισα δύναται και πάλι να γίνει πρωταγωνιστής. Η επαφή που έχει με το καλάθι θα βοηθήσει τη Λάρισα.

Προσέξτε το Νίκολα Λεπόγεβιτς: Ηρθε στο τέλος, όμως ο Κώστας Πιλαφίδης στηρίζει πολλά επάνω του. Από την ώρα μάλιστα που οι Αμερικανοί δεν δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο φιλικό που έγινε για να ενσωματωθεί στην ομάδα, έδειξε την αξία του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK