Η ένταξη του Θανάση στους Μπακς δεν αφορά τις φωτογραφίες

Η παρθενική -αγέλαστη- φωτογραφία του, το αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι του και η αγωνιστική χρησιμότητά του στο υπάρχον σύνολο των Μπακς. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του Μιλγουόκι.

Η ένταξη του Θανάση στους Μπακς δεν αφορά τις φωτογραφίες
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εκτιμάται ότι θα δώσει στους Μπακς κάτι που έχουν ανάγκη όπως η ενέργεια από τον πάγκο EUROKINISSI

Κακά τα ψέματα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζεται από μεγάλη πλειονότητα του κόσμου (εκτός Ελλάδας τουλάχιστον) ως ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη. Δηλαδή, ενός εκ των παικτών που θα ορίσουν το μπάσκετ της επόμενης 10ετίας. Παρά τη διαδρομή που έχει διανύσει ως εδώ, μια διαδρομή που ενώνει τον Φιλαθλητικό με το ντραφτ του ΝΒΑ (Νο51 το 2014) και τους Νιου Γιορκ Νικς με την Ανδόρα και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πασχίζει ακόμη ν' ανατρέψει την εκπεφρασμένη άποψη ότι είναι ένα ετερόφωτο σώμα, όχι μια αυτόνομη οντότητα.

Η ένταξή του στους Μπακς στις αρχές Ιουλίου προκάλεσε έκπληξη και αντιμετωπίστηκε με -μια αδικαιολόγητη- δυσπιστία του 'τι θέλει η αλεπού στο παζάρι'. Κρίνοντας από την πρώτη φωτογραφία του με τα λευκοπράσινα, ο 27χρονος φόργουορντ σαν να βγάζει αυτήν την πίεση. Σπανίως τον Θανάση θα τον θυμηθείς αγέλαστο. Είτε ήταν οι δύο πόζες που προτιμήθηκαν για το promotion είτε ο ίδιος ήταν πλημμυρισμένος από το άγχος της πρώτης ημέρας, το αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο φακό ήταν ακριβώς το ίδιο: ένας παίκτης με το περίσσιο βάρος στις πλάτες του και μια διάχυτη εσωστρέφεια στο βλέμμα του.

Ανήκει ή όχι στο ΝΒΑ, αξίζει ή όχι το διετές συμβόλαιο (με τις μίνιμουμ απολαβές) που του έδωσαν οι Μπακς θα το αποδείξουν ο χρόνος και η πορεία του. Τόσοι και πόσοι άλλοι έγιναν χρήσιμα εργαλεία σε χέρια προπονητών γιατί ήταν άριστοι σε μια συγκεκριμένη δουλειά. Για το Μιλγουόκι, πάντως, είναι ήδη ένα ισότιμο μέλος, ένα ακόμη τμήμα του franchise, αγωνιστικού και εμπορικού. Λαμβάνει κανονικά μέρος στις προωθητικές κινήσεις του οργανισμού και γίνεται κομμάτι του όλου.

Διαβάζοντας το άρθρο του Behindthebuckpass, μιας ιστοσελίδας που εμβαθύνει στα θέματα της ομάδας, είναι αντιληπτό πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν επιλέχθηκε κατά παραγγελία του Γιάννη. Οι άνθρωποι των Μπακς υποστήριζαν μέσα στο καλοκαίρι ότι "ο κόσμος θα εκπλαγεί με το πόσο καλός είναι για μας", διότι μεταξύ άλλων "είναι πρωτίστως ένας εκπληκτικός αθλητής με μεγάλο μέγεθος, έχει ταλέντο, διαθέτει μπασκετικό IQ και έχει παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο".

Το 37.5% που ο μεγάλος των δύο Αντετοκούνμπο είχε από το τρίποντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (3/8) αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας πριν από τη νέα απόπειρά του στο ΝΒΑ, αλλά αυτό που φαίνεται πως ενδιαφέρει πάνω απ' όλα τον Μάικ Μπουντενχόλτζερ και τους συνεργάτες του είναι η αμυντική συνεισφορά του. Γράφει χαρακτηριστικά ο Τζόρνταν Τρέσκε ότι "με το μέγεθος, την ταχύτητα, την αθλητικότητα και το κορμί που διαθέτει έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ένας χρήσιμος αμυντικός προσφέροντας μια πρόσθετη διάσταση στο παιχνίδι του Μπουντενχόλτζερ από τον πάγκο". Επί της ουσίας θα κάνει τη 'βρώμικη' δουλειά και θα εξελιχθεί ως ένας εκ των αγαπημένων της κερκίδας "για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει κυνηγώντας τις τάπες ή βουτώντας για μπάλες υποχρεώνοντας σε λάθη τους αντιπάλους του".

Συμπερασματικά δε, παρά την αρχική δυσπιστία για το ρόλο του και μολονότι "τ' αρνητικά στοιχεία του δεν μπορούν δεν μπορούν εύκολα να αγνοηθούν", καταλήγει ο συντάκτης της ιστοσελίδας, "δεν σημαίνει πως δεν θα του δοθεί χώρος να λάμψει και να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας", κερδίζοντας λεπτά λόγω της ευελιξίας του να κινείται είτε στα φτερά είτε χαμηλά, ιδίως σε καταστάσεις που οι Μπακς θα επιλέγουν να παίζουν με χαμηλά σχήματα για τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι, όπως φυσικά τ' αδέρφια του, ένας αληθινός street fighter. Ένας μαχητής των δρόμων της Αθήνας. Όχι σαν αυτούς τους ψεύτικους, τον Ράιου, τον Κεν ή τον Γκάιλ, στο αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK