Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεταξύ των 5 παικτών που θα ορίσουν το μπάσκετ

Το 'Sports Illustrated' σχημάτισε μια περιορισμένη λίστα παικτών που το αύριο τούς ανήκει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν λείπει, φυσικά. Οι λόγοι εξηγήθηκαν επαρκώς. Όπως και γιατί 'κόπηκαν' συγκεκριμένοι.

Σε λίγες εβδομάδες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πέσει ξανά στη μάχη του ΝΒΑ
Σε λίγες εβδομάδες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πέσει ξανά στη μάχη του ΝΒΑ AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Τζέρεμι Γου είναι -από το 2014- ο αρθρογράφος του Sports Illustrated που ειδικεύεται στα draft prospects και αναλύει τα δεδομένα για κάθε ανερχόμενο, διαφημισμένο ή όχι, ταλέντο. Είναι -εκτός των άλλων- αυτός που πριν από ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2018, έγραφε πως "τα αστέρια ευθυγραμμίζονται για τον Γιάννη και τους Μπακς προκειμένου να κλείσουν το χάσμα στην Περιφέρεια". Αλάνθαστος μέχρι τους τελικούς της Ανατολής.

Τούτος ο τύπος, όχι όσο δημοφιλής είναι σε παγκόσμια εμβέλεια ο Έιντριαν Βοζνιαρόφσκι ή ο Σαμς Τσαράνια, είχε μια κλασική ιδέα: να διαλέξει τους πέντε εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ, οι οποίοι μέσα στην επόμενη 10ετία θα προσδιορίσουν το μπάσκετ. Είχε, προφανώς, τη δυνατότητα ν' αραδιάσει 20-25 ονόματα και να λειτουργήσει safe. Για να δυσκολέψει, ωστόσο, τη ζωή του, έβαλε περιορισμούς στον εαυτό του. Ο βασικός; Ρίχνοντας τον τελικό αριθμό στους πέντε. Πρόκληση τεράστια, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως θα προκαλέσει αντιδράσεις. Η περίσταση πρόσταζε επίπονους αποκλεισμούς.

Όχι βέβαια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος προτιμήθηκε πρώτος-πρώτος από τον Αμερικάνο αναλυτή. Διότι, μεταξύ άλλων, "το μυθικό μέγεθός του και τα σωματικά χαρακτηριστικά του, οι διαρκώς αναπτυσσόμενες ικανότητές του με την μπάλα και η αξιοσημείωτη δουλειά του, όπως επίσης η ομαδική νοοτροπία τον έχουν μετατρέψει όχι μόνο σ' έναν MVP, αλλά πιθανόν στο πιο πολύτιμο εμπορικό περιουσιακό στοιχείο ολόκληρου του πρωταθλήματος". Λόγια για να κοκκινίσει, από περηφάνια, ο Έλληνας.

Ο 'Greek Freak' συνυπάρχει στην ίδια all star ομάδα με τον Καουάι Λέοναρντ, τον Άντονι Ντέιβις, τον Ζοέλ Εμπίντ και τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο καθένας επιλέχθηκε για διαφορετικό λόγο. Ο δικός μας ήρωας έπαιζε στο '3' σ' ένα πανύψηλο σχήμα! Εύλογα γίνεται αντιληπτό πως για να επιλέχθηκαν οι παραπάνω έμειναν εκτός λίστας πολλοί που πληρούσαν τα κριτήρια του Γου.

Αυτά ήταν:

  • η ηλικία
  • η δεδομένη πρόοδος
  • η προβολή
  • οι νίκες

Για καθέναν όμως εξ όσων ο Γου θεώρησε πως έπρεπε να διαγραφούν σταδιακά εξήγησε το σκεπτικό του.

➡ Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι στα 24, αλλά έχει έναν σωματότυπο που δεν του επιτρέπει να μακροημερεύσει.

➡ Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν διαθέτει ακόμη τους απαιτούμενους αριθμούς.

➡ Ο Κάιρι Έρβινγκ είναι πλέον 27 ετών, υστερεί σε αμυντική προσήλωση και η θητεία του στη Βοστόνη λειτούργησε εις βάρος του.

➡ Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς και ο Ντέβιν Μπούκερ οφείλουν ν' αποδείξουν ότι οι επιδόσεις τους μπορούν να συνδυαστούν με νίκες.

➡ Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι πρωτοεμφανιζόμενος στους Πέλικανς και πολύ νωρίς για να κριθεί.

Συμφωνείς ή όχι, αυτή είναι η άποψή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK