Επιστολή και προειδοποίηση από τον Ολυμπιακό στην ΕΟΚ

Με επιστολή του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητά διευκρινήσεις σχετικά με το καθεστώς ασφάλισης των παικτών στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Επιστολή και προειδοποίηση από τον Ολυμπιακό στην ΕΟΚ

Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" ζητούν από την Ομοσπονδία να υπάρχει σχετική ενημέρωση για το αν έχει προβλεφθεί να υπάρξει ασφάλιση των Ελλήνων διεθνών στη διοργάνωση.

Ξεκαθαρίζεται, μάλιστα, πως στην περίπτωση που δεν είναι ασφαλισμένοι οι παίκτες, τότε δεν θα τους επιτραπεί η ένταξή τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για την προετοιμασία ενόψει του μεγάλου ραντεβού της χρονιάς.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ αρχίζει στην ιβηρική χώρα στις 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο, μαζί με Αργεντινή, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Φιλιππίνες και Σενεγάλη, με την οποία αρχίζει και τις υποχρεώσεις της στον θεσμό.

Στην προσπάθεια της γαλανόλευκης να βελτιώσει την 11η θέση που κατέλαβε στη διοργάνωση του 2010 στην Τουρκία, με βάσει τις τελευταίες εξελίξεις, τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία των Βασίλη Σπανούλη, Στράτου Περπέρογλου, Κώστα Σλούκα, Γιώργου Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη και ίσως Ιωάννη Παπαπέτρου, Δημήτρη Κατσίβελη και Βασίλη Καββαδά, που αποτελούν τους εκπροσώπους των "ερυθρολεύκων" στην Εθνική ομάδα.

Αναζητώντας προπονητή

Την ώρα που η ΕΟΚ δεν έχει διευθετήσει ακόμα με επίσημο τρόπο την περίπτωση του προπονητή (3 μήνες πριν από το Μουντομπάσκετ), ΄με τον Φώτη Κατσικάρη να φέρεται πως έχει συμφωνήσει, δίχως να ανακοινωθεί, ακόμα ένας "βραχνάς" προστίθεται στην προετοιμασία της Ελλάδας για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση του κόσμου.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση της Ομοσπονδίας, με απάντηση που θα ξεκαθαρίζει το υφιστάμενο καθεστώς.

Πριν από τον τελικό

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τους μεγάλους τελικούς της Basket League αρχίζει με εξωαγωνιστική ένταση, αλλά και αγωνιστική ηρεμία. Ο αρχηγός του συλλόγου, Βασίλης Σπανούλης, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα είναι ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρώτος τελικός, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη (20/05) και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε ακόμη

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 90-93 (παρ)

Στις 22:00 την Πέμπτη ο πρώτος τελικός "αιωνίων"

News 24/7

24MEDIA NETWORK