Επιστρέφει ο Ρούμπιο στις προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα

Θα ακολουθήσει μόνο το πρόγραμμα της προπόνησης, τίποτα δεδομένο ακόμα για αλλαγή γνώμης περί απόσυρσης.

Spanish basketball player Ricky Rubio gestures after a press conference at the Nou Camp stadium in Barcelona, Spain, Friday, June 17, 2011. Ricky Rubio is joining the Minnesota Timberwolves. The 20-year-old Spanish guard ended two years of speculation on Friday when he said, "I have finally decided to start the journey" to the NBA. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spanish basketball player Ricky Rubio gestures after a press conference at the Nou Camp stadium in Barcelona, Spain, Friday, June 17, 2011. Ricky Rubio is joining the Minnesota Timberwolves. The 20-year-old Spanish guard ended two years of speculation on Friday when he said, "I have finally decided to start the journey" to the NBA. (AP Photo/Manu Fernandez) ASSOCIATED PRESS

Έχοντας ανακοινώσει την απόσυρσή του από το ΝΒΑ με μια συγκινητική επιστολή, ο Ρίκι Ρούμπιο κάνει σιγά σιγά βήματα για να επιστρέψει στα γήπεδα. Ωστόσο, δεν θα επιστρέψει κατευθείαν στην αγωνιστική δράση, κάνοντας ένα απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα.

Με ένα μήνυμα στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε επίσημα ότι θα επιστρέψει σε ένα οικείο μέρος στην Καταλονία."Γεια σε όλους. Ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας σε αυτό το μήκος κύματος ότι έχει έρθει η ώρα να μπω στην τελική φάση της αποθεραπείας μου Κυκλοφορώ εδώ και μερικές εβδομάδες και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που δουλεύει το σώμα και το μυαλό, βλέπω τον εαυτό μου με επιθυμία και δύναμη για να δω πώς θα αντιδράσω με μια μπάλα στα χέρια μου", ανέφερε αρχικά.

Η επίσημη ανακοίνωση: "Το επόμενο βήμα μου ήταν να ρωτήσω την Μπαρτσελόνα αν θα μπορούσα, χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς να διακόψω τα εποχικά της πλάνα, να προπονηθώ μαζί της. Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τη βοήθεια και την κατανόηση της κατάστασής μου. Τέλος, ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έδειξαν το σεβασμό και την υποστήριξή τους σε αυτή τη διαδικασία, καθώς και να εκτιμήσω το σεβασμό της ιδιωτικής μου ζωής σε αυτό το ταξίδι", πρόσθεσε επίσης ο Ισπανός μάγος.

Ο καταλανικός σύλλογος γνωστοποίησε την είδηση και με επίσημο δελτίο Τύπου, ανακοινώνοντας ότι ο 33χρονος θα λάβει μέρος στην αυριανή προπόνηση της ομάδας ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης της EuroLeague με την Βίρτους Μπολόνια, που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Ο Ρίκι Ρούμπιο αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα από το 2009 έως το 2011, αφού πρώτα έκανε αισθητή την παρουσία του στη Χοβεντούτ Μπανταλόνα, όπου έκανε ντεμπούτο το 2005. Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε μια 13ετή καριέρα στο ΝΒΑ με τη Μινεσότα, τη Γιούτα, το Φοίνιξ και τέλος το Κλίβελαντ.

Διαβάστε περισσότερα

Τρελό: 73 πόντους μόνος του ο Ντόντσιτς που σημείωσε ρεκόρ.

Μπακς: Πρέπει οι άλλοι να φοβούνται τα «Ελάφια»

News 24/7

24MEDIA NETWORK