Εθνική (γ): Δέκατη με ήττα στο Πανευρωπαϊκό

Εθνική (γ): Δέκατη με ήττα στο Πανευρωπαϊκό
Την δέκατη θέση κατέλαβε τελικώς η Εθνική Ελλάδας στο 30ό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Τουρκία. Το συγκρότημα του Χάρη Παπάζογλου ηττήθηκε από την Σερβία/Μαυροβούνιο με 79-65 σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-10 και κατέλαβε την ίδια θέση με αυτήν στην προηγούμενη διοργάνωση στο Λε Μαν.

Στο περιθώριο του αγώνα τιμήθηκε η Πόλυ Σαρέγκου για την πολυετή προσφορά της στην Εθνική ομάδα, αφού συμπλήρωσε τις 150 διεθνείς συμμετοχές και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω από την Σοφία Κλιγκοπούλου (218).

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απουσία της Εβίνας Μάλτση, η οποία τραυματίστηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό και το διάστρεμμα στον αριστερό της αστράγαλο δεν της επέτρεψε να συνεχίσει. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο τα πολλά λάθη (18) και η αστοχία στα τρίποντα (2/17) έφεραν το αναπόφευκτο.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 30-39, 46-58, 65-79

Ελλάδα: Λίμουρα 3 (1), Καλέτζου 4, Δελή, Γκουζίνη 10, Μάλτση, Σαρέγκου 11, Σταχτιάρη 8, Κοσμά 5, Σαμορούκοβα 15, Σταυρίδου 4, Κυριακοπούλου 5 (1)
Σερβία/Μαυροβούνιο: Σκέροβιτς 8 (2), Ντάμποβιτς, Μάτοβιτς 14 (1), Μάνιτς, Βεσελόφσκι 10 (2), Στάνκοβιτς 18 (2), Μάτιτς 6, Αγιάνοβιτς 4, Βούγιοβιτς 13 (3), Κοβάσεβιτς 6


Χάρης Παπάζογλου: "Επεσε η αυλαία αυτού του τουρνουά για εμάς με ήττα από την Σερβία/Μαυροβούνιο, την οποία αντιμετωπίσαμε όχι ιδιαίτερα σκληρά και ούτε έξυπνα. Σκληρά γιατί η άμυνά μας ήταν η χειρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια και έξυπνα γιατί κάναμε πολλά κι εύκολα λάθη ενώ σουτάραμε άσχημα στα σουτ τριών πόντων. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε για την ομάδα μου και παίξαμε αρκετά και δύσκολα παιχνίδια, τα οποία παλέψαμε απέναντι σε αντιπάλους που υπερτερούσαν σαφώς σε ύψη και ποιότητα. Καταφέραμε πάντως να κρατηθούμε κοντά στο σκορ στα περισσότερα εξ αυτών, χάσαμε στις λεπτομέρειες που δεν έχουν σχέση με το παιχνίδι, αλλά στον τρόπο φιλοσοφίας και νοοτροπίας των ομάδων".

Πόλυ Σαρέγκου: "Ηταν απλά για μας ένας αγώνας και τίποτα περισσότερο. Η σημασία της 9ης ή της 10ης θέσης δεν έπαιξε ρόλο, από την στιγμή που ο στόχος μας ήταν διαφορετικός".

News 24/7

24MEDIA NETWORK