Έξω και η Βαλένθια

Ούτε η πρωτοπόρος της ACB Βαλένθια θα διεκδικήσει το Copa del Rey, αφού η Γκραν Κανάρια έκανε τη δεύτερη έκπληξη στη διοργάνωση. Με την Μπιλμπάο στον ημιτελικό.

Έξω και η Βαλένθια
Γκραν Κανάρια Βαλένθια

Η Γκραν Κανάρια πάτησε πάνω στο δρόμο που χάραξε η Μπιλμπάο, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα, και έκανε το "μπαμ" απέναντι στη Βαλένθια.

Παρόλο που στην έναρξη της τέταρτης περιόδου βρέθηκε στο -10 (67-57), η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες ολοκλήρωσε επιμέρους 26-11 και με το 83-78 πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Final-8 στο Copa del Rey.

Με το υπέρ 81-78 οι νησιώτες αποφάσισαν να μην κάνουν φάουλ στην τελευταία επίθεση των Λεβαντίνων και να παίξουν άμυνα. Το ρίσκο βγήκε, αφού ο Ντιό έχασε το πέναλτι και με τις βολές του Κέβιν Πάνγκος σφράγισαν το εισιτήριο για την τετράδα.

Ο Καναδός γκαρντ ήταν εξ αυτών που είχε διψήφιο αριθμό πόντων, μοιράζοντας επίσης 8 ασίστ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αγκιλάρ με 16 πόντους, ενώ ο Σίλι είχε 14. Από τη Βαλένθια ξεχώρισαν ο Σαν Εμετέριο με 17 πόντους και ο Ντούμπλεβιτς με 14. Μόνο που στο τέλος έμεινε η πίκρα για μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Για την Γκραν Κανάρια θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός στην ιστορία της, σε τελικό δεν έχει παίξει ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αποκλεισμός για την Μπαρτσελόνα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK