Ο Γκασόλ πήγε Τορόντο, οι Στάουσκας και Μπάλντουιν δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει

Η συμφωνία Γκρίζλις και Ράπτορς για τον Μαρκ Γκασόλ συνέβαινε τη στιγμή που οι Νικ Στάουσκας και Γουέιντ Μπάλντουιν άλλαζαν τέταρτη ομάδα σε τέσσερις ημέρες. Ταυτόχρονα.

Portland Trail Blazers guard Nik Stauskas during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards in Portland, Ore., Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Craig Mitchelldyer)
Portland Trail Blazers guard Nik Stauskas during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards in Portland, Ore., Monday, Oct. 22, 2018. (AP Photo/Craig Mitchelldyer) AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Η επανάσταση των παικτών του ΝΒΑ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το no-trade clause για όσους έχουν συμπληρώσει 8ετία, τα τέσσερα χρόνια εκ των οποίων στην ίδια ομάδα, είναι ένα κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα.

Όσο παρόλα αυτά οι ομάδες κάνουν το κουμάντο έχοντας -στις περισσότερες περιπτώσεις- την τελευταία λέξη, για κάθε Κρίσταπς Πορζίνγκις, Άντονι Ντέιβις ή Μαρκ Γκασόλ ( πήγε από τους Γκρίζλις στους Ράπτορς) που ζητούν να δοθούν με ανταλλαγή γιατί εξαντλήθηκαν να παλεύουν χωρίς αντίκτυπο και πιέζουν με τον τρόπο τους, θα υπάρχουν ο Τομπάιας Χάρις και ο Χάρισον Μπαρνς. Που παραχωρήθηκαν χωρίς να γνωρίζουν οτιδήποτε.

Κι αν ο πρώτος κατέληξε στους Σίξερς, μια ομάδα που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού ( όπως συνέβη επίσης με τον Νίκολα Μίροτιτς που οι Πέλικανς τον έδωσαν στους Μπακς), και ο δεύτερος θα συνεχίσει να λαμβάνει από τους γεμάτους ταλέντο Κινγκς τα 24 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπει το συμβόλαιό του, τι να πουν οι Νικ Στάουσκας και Γουέιντ Μπάλντουιν.

Μέχρι τις 3 του Φλεβάρη, την Κυριακή δηλαδή, οι δύο περιφερειακοί ανήκαν στους Τρέιλ Μπλέιζερς του Πόρτλαντ. Οι οποίοι τούς παραχώρησαν ταυτόχρονα στους Καβαλίερς έναντι του Ρόντνι Χουντ. Μέχρι εδώ καλά.

Στο Κλίβελαντ όμως δεν πρόλαβαν καν να συμπληρώσουν τρία 24ωρα παραμονής. Περίσσευαν στο ρόστερ και η επιλογή να τους δώσουν στους Ρόκετς έστειλε επίσης στο Χιούστον τον Ίμαν Σάμπερτ και στο Σακραμέντο τον Άλεκ Μπερκς. Όλ' αυτά ως την Τετάρτη. Διότι την Πέμπτη άλλαξαν εκ νέου ομάδα, καταλήγοντας στους Πέισερς. Οι οποίοι δεν τους απέκτησαν για να τους εκμεταλλευτούν στη μάχη για την post season, αλλά για να τους αποδεσμεύσουν.

Τουλάχιστον δεν θα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του front office της εκάστοτε ομάδας και θα ορίζουν αυτοβούλως τη μοίρα τους. Είναι ένα κέρδος και αυτό, τη στιγμή που ο Ρικ Ρίντνουρ εξακολουθεί να κατέχει το 'ρεκόρ' των πέντε ομάδων σε 5 ημέρες, από τον Ιούνιο του 2015.

Α! Μεταξύ αυτών που δεν 'σώθηκαν' από την τρέλα των ημερών ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς οι Χοκς τον έστειλαν στο Μέμφις. Ενώ οι Κλίπερς αποδέσμευσαν, εν τέλει, τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Craig Mitchelldyer

News 24/7

24MEDIA NETWORK