"Γάτα" ο Μεσίνα, εξαφάνισε τον Μάρκανεν: 8άδα για Ιταλία

Οι "ατζούρι" έκοψαν το ρυθμό της Φινλανδίας, έβαλαν όλα τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο και με βάση τη διαφορά που έφτιαξαν στο πρώτο μισό εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

"Γάτα" ο Μεσίνα, εξαφάνισε τον Μάρκανεν: 8άδα για Ιταλία

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Η Ιταλία ήταν υπερηχητική για ένα ημίχρονο και αυτό έφτασε και περίσσεψε για να πάρει την πρόκριση για τους “8” κόντρα στη Φινλανδία. Η άμυνα του Μεσίνα εγκλώβισε τον Μάρκανεν και κάπως έτσι το 70-57 προέκυψε φυσιολογικά.

Το γκάζι πατήθηκε στο τέρμα πρώτα από τον Ντατόμε και στη συνέχεια από τον Μπελινέλι που δεν σταμάτησαν να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Μέλι έκανε τη βρώμικη δουλειά πάνω στον Μάρκανεν και συνολικά η ιταλική άμυνα πάνω στον Κόπονεν.

Η Φινλανδία υπέστη αγωνιστικό σοκ δεχόμενη 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 48 στο ημίχρονο (29-48) κάτι που τελικά όρισε και τη μοίρα της σ' αυτόν τον αγώνα.

Πεισματάρηδες οι παίκτες του Ντέντμαν συνέχισαν να παλεύουν μέχρι το τέλος μειώνοντας στους 9 αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Σιγά μην έχανε ο Μεσίνα παιχνίδι που η ομάδα του είχε πάει ακόμα και στους 20 πόντους.

Φινλανδία: Κοΐβιστο 5(1), Χαφ 6(6ρ), Λι, Σάλιν 11(1/4τρ, 8ρ), Κότι 4, Κόπονεν 13(3/5τρ), Νούτινεν, Ράνικο, Μάρκανεν 4, Γουίλσον 8, Μέρφι 6(5ρ)

Ιταλία: Χάκετ 10(6ρ), Μπελινέλι 22(5/8τρ), Αραντόρι, Φιλόι 4, Μπίλιγκα 6(5ρ), Μέλι 10(2τρ, 5ρ), Κούζιν, Τσιντσιαρίνι, Ρόσι 3(1), Ντατόμε 15(1/5τρ)

AP Photo/Lefteris Pitarakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK