Για να φύγει ο Αντετοκούνμπο από το Μιλγουόκι πρέπει γίνει Ντέιβις

Οι Ουόριορς πήραν τη Νο2 επιλογή στο 2020 NBA Draft και λίγες ώρες μετά άρχισαν τα 'μαθηματικά' για το πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, ώστε να πάρουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κάτι που δεν είναι αδύνατο, αλλά προϋποθέτει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι στο χέρι του Greek Freak.

Μόλις πήγε η Νο2 επιλογή του 2020 NBA Draft στους Ουόριορς, άρχισαν τα νέα σενάρια για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η 'πολυτέλεια' στη διεκδίκηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Μόλις πήγε η Νο2 επιλογή του 2020 NBA Draft στους Ουόριορς, άρχισαν τα νέα σενάρια για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η 'πολυτέλεια' στη διεκδίκηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. AP PHOTO/ASHLEY LANDIS, POOL

To NBA Lottery 2020 έγινε όπως όλα αυτήν την περίοδο (με live videoconference) και η Μινεσότα ήταν αυτή που πήρε τη Νο1 επιλογή του 2020 ΝΒΑ Draft, με το Γκόλντεν Στέιτ να λαμβάνει το Νο2, τους Χόρνετς το Νο3, τους Μπουλς το Νο4 και τους Καβς το Νο5. Δες τους υπόλοιπους έως το Νο14, όπως θα ακουστούν το βράδυ της 16ης του Οκτώβρη.

Σημείωσε λίγο και τις υπόλοιπες επιλογές, έως το τέλος του πρώτου γύρου, για να περάσουμε σιγά σιγά στο θέμα μας. 15. Ορλάντο, 16. Πόρτλαντ, 17. Μινεσότα (από το Μπρούκλιν, μέσω της Ατλάντα), 18. Ντάλας, 19. Μπρούκλιν (από τη Φιλαδέλφεια, μέσω των Κλίπερς), 22. Ντένβερ (από το Χιούστον), 23. Γιούτα, 24. Μιλγουόκι (από την Ιντιάνα), 25. Οκλαχόμα Σίτι (από το Ντένβερ), 26. Βοστώνη, 27. Νέα Υόρκη (από τους Κλίπερς), 28. Λέικερες, 29. Τορόντο, 30. Βοστώνη (από το Μιλγουόκι, μέσω του Φοίνιξ).

Θα χρειαστεί να σε πάω στο Σεπτέμβρη του 2019, όταν σε είχα ενημερώσει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλείται να επιλέξει μεταξύ των χρημάτων ή του τίτλου. Στα 'ενδότερα' μπορούσες να διαβάσεις ότι οι Μπακς είναι αυτοί που μπορούν να του δώσουν τα περισσότερα λεφτά, το καλοκαίρι του 2021. Υπήρχαν ωστόσο, άλλοι οργανισμοί που είχαν τη δυνατότητα να του προσφέρουν περισσότερες πιθανότητες να πατήσει στην κορυφή του κόσμου, ως πρωταθλητής του ΝΒΑ. Οι insiders (οι κανονικοί, όχι της Ελλάδας) έλεγαν πως το Γκόλντεν Στέιτ είναι η μεγάλη απειλή για τα 'Ελάφια' -και γιατί ανήκει στο ίδιο κολοσσό management με τον Στέφεν Κάρι.

Fast forward στο σήμερα, ο Πάτρικ Μάρεϊ του Forbes εξηγεί πώς η κατάληξη της δεύτερης επιλογής του φετινού NBA Draft στους 'Πολεμιστές' μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους, στη διεκδίκηση του Greek Freak.

Οι Dubs έχουν το Νο2 που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως μέρος πακέτου που θα πείσει έναν εγνωσμένης αξίας βετεράνο να βοηθήσει για τη δημιουργία της νέας δυναστείας. Έχουν επίσης, 17.2 εκατομμύρια δολάρια από την trade exception και μια από τις τρεις πρώτες κορυφαίες επιλογές του 2021 (που την έδωσαν οι Γουλβς, οι οποίοι παραχώρησαν και επιλογή β' γύρου για την ίδια χρονιά) και τη δική τους επιλογή για το 2021”. Έχουν και στο ρόστερ δεδομένους τους Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν και από την ημέρα που έλαβαν το Νο2 έχουν βγει στην αγορά να δουν τι 'πιάνει'. Θα ήθελα να 'χεις πρόχειρο ότι το 2020 NBA Draft δεν ανήκει στα κορυφαία της ιστορίας. Τουναντίον. Διαθέτει ωστόσο, παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν σε All Stars.

Πίσω στα μαθηματικά που έκανε ο Μάρεϊ (του Forbes), μέσω της διαδικασίας που θα δεις στη συνέχεια, κατέληξε στο ότι το Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να ετοιμάσει πακέτο για τον Αντετοκούνμπο ή τον Τζόελ Εμπιίντ -και να διαλέξει έναν ψηλό στο ΝΒΑ Draft να τον δώσει σε ανταλλαγή για τον Ρούντι Γκέι ή τον Θαντέους Γιανγκ, μαζί με την εξαίρεση ανταλλαγής. Πάμε και στους αριθμούς.

Tι έχουν να δώσουν οι Dubs

Με βασική προϋπόθεση την επιλογή του Τζέιμς Ουάισμαν και το ρούκι συμβόλαιο του, όταν φτάσει η περίοδος των ανταλλαγών, ο οργανισμός θα μπορεί να δώσει τον νέο (με το συμβόλαιο για την πρώτη σεζόν να είναι στα 8.730.240 δολάρια), τον Γκέι, ο οποίος έχει συμβόλαιο που λήγει, για 14.5 εκατομμύρια δολάρια, τον Κεβόν Λούνεϊ, που είναι να πάρει του χρόνου 4.821.429 δολάρια και τον Ερίκ Πασκάλ με τα 1.517.981 δολ. του μισθού του, συν τα πικ των Γουλβς και το δικό τους.

Η σούμα των χρημάτων που 'χουν διαθέσιμα οι 'Πολεμιστές' φτάνει στα 29.569.650 δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνεται στο deal ο Άντριου Ουίγκινς. Το συμβόλαιο του Αντετοκούνμπο για του χρόνου είναι 27.528.090 δολάρια και αυτό του Εμπιίντ για 29.542.010 δολ.

Ο Ουίγκινς έχει άλλα τρία χρόνια -για 94.738.170 δολάρια-, με το συμβόλαιο του να έχει μπει στη λίστα των πιο υπερεκτιμημένων της λίγκας. Τον τελευταίο χρόνο έχει λαμβάνειν 33.616.770 δολάρια. Δύσκολα οι Ουόριορς θα βρουν κάπου αλλού να δώσουν αυτά τα λεφτά, αλλά όπως ακούς συχνά 'δεν υπάρχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ που να μην ανταλλάσσεται'. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να το συνδυάσεις με κάτι θελκτικό. Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό είναι το κορυφαίο pick του 2021 ΝΒΑ Draft. Σε όλα αυτά είναι πάντα χρήσιμο να λαμβάνεις υπ' όψιν και τον παράγοντα Covid-19 που αναμένεται να μειώσει το σάλαρι καπ -αφού μειώνονται τα έσοδα.

Η υπόθεση του Αντετοκούνμπο είναι πιο δύσκολη από αυτήν του Εμπίιντ.

Oι Σίξερς 'σκουπίστηκαν' στον πρώτο γύρο των playoffs, τον κόουτς Μπρετ Μπράουν να απολύεται και να αναμένονται εκ βάθρων αλλαγές. Πρόσθεσε και το συμβόλαιο του Αλ Χόρφορντ που ανήκει στην κατηγορία 'τα χειρότερα του ΝΒΑ' -πολύ περισσότερο από τη στιγμή που 'στοίχισε' και τον Τομπάιας Χάρις.

Ενδεχομένως να γίνει πιο απλή, αν δεν φτάσουν οι Μπακς στους φετινούς τελικούς. Για να πάει ο Έλληνας διεθνής στο Γκόλντεν Στέιτ, οι Ουόριορς θα χρειαστεί να δώσουν πάνω κάτω όλο το ρόστερ, πριν των τριών βασικών αξόνων “που έχουν ενημερώσει ότι διατίθενται να δεχθούν περικοπές, ώστε να 'γεμίσει' πάλι το ρόστερ”. Ο Μπομπ Μάγερς, ο τύπος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι κίνηση κάνει το Γκόλντεν Στέιτ είχε πει πέρυσι κάτι που θα... χρησιμοποιηθεί και φέτος.

“Η λέξη 'θυσία' δεν έχει απαραίτητα αρνητική έννοια. Στη δική μας περίπτωση, είναι κομπλιμέντο. Μόλις προέκυψε μια στιγμή που χρειάζονταν όλοι, ανταποκρίθηκαν όλοι. Υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε λιγότερα. Και είναι ΟΚ. Εννοώ δεν πρέπει να είναι καλό ή κακό. Αν συνεχίζεις να κερδίζεις, δεν χρειάζονται ταμπέλες”.

Ο Μάγερς είναι, κατά το SB Nation 'αυτός που 'χει την ικανότητα να κάνει μαγικά' όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Στο Νο1 της λίστας είναι η απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ, το 2016 και ό,τι έγινε την τριετία που ακολούθησε.

Πού κατέληξε όμως, ο ειδικός: το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι 'Πολεμιστές' στη διεκδίκηση ενός superstar, είναι πως θα πρέπει να κάνουν ίδιες προτάσεις. Επισημαίνει πως ακόμα και αν οι νέες οικονομικές συνθήκες οδηγούν στο συμπέρασμα πως το supermax συμβόλαιο που μπορούν να προσφέρουν οι Μπακς στον Αντετοκούνμπο δεν θα είναι το μεγαλύτερο της ιστορίας 'έχουν άλλους τρόπους να τον πείσουν να μείνει, τουλάχιστον έως ότου γίνει free agent'. Δηλαδή, το 2021.

O πιο ασφαλής τρόπος, ώστε να καταλήξει ο Greek Freak στην Καλιφόρνια είναι να γίνει Άντονι Ντέιβις. Δηλαδή, να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε αυτός που άρχισε την επανάσταση των NBAers εναντίον του 'συστήματος' (της διαχείρισης τους ως αντικειμένων ή για την ακρίβεια αριθμών).

Για να 'χουν τύχη να κάνουν ανταλλαγή οι Ουόριορς, θα πρέπει να πει ο ίδιος ο παίκτης πως δεν θα μείνει στο Μιλγουόκι, μετά το 2021 -αν δεν τον ανταλλάξουν. Τότε αφενός οι Μπακς θα χρειαστεί να δείξουν κατανόηση και μετά να δεχθούν να τον δώσουν στο Γκόλντεν Στέιτ και όχι κάπου αλλού”. Kαι όλα αυτά πρέπει να γίνουν ιδανικά, έως την προθεσμία για τις ανταλλαγές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK