Γιαννάκης: "Χαμηλοί τόνοι, υψηλό ηθικό"

Γιαννάκης: "Χαμηλοί τόνοι, υψηλό ηθικό"
Ούτε τώρα ξεστόμισε τη λέξη "χρυσό". Ούτε τώρα μίλησε για το κύπελλο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για μία ακόμη φορά κράτησε χαμηλούς τόνους παρά το γεγονός πως η Εθνική μας ομάδα διεκδικεί με αξιώσεις ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και για πολλούς θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας και την πρόκριση στα ημιτελικά και όταν πληροφορήθηκε πως ο ελληνικός Τύπος "ζητάει" το... τιμημένο, απάντησε με κάθε ειλικρίνεια: "Εντάξει, στην Ελλάδα ζούμε... Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Χρειάζεται υπομονή και πίστη σε αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε κοντά της όταν θα έρθει το πρώτο στραβό αποτέλεσμα" .

Σε ότι έχει να κάνει με την Γαλλία -την οποία κερδίσαμε άνετα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης- ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδειξε να προτιμά τη Λιθουανία: " Θεωρώ την Γαλλία πιο δύσκολο αντίπαλο από την Λιθουανία, γιατί έχει εξτρά κίνητρο. Θα θέλει να πάρει την ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο ματς. Επίσης υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός σε αυτή την ομάδα μετά τις δύο νίκες επί Σερβίας και Λιθουανίας" .

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας, ειδικά στην δεξίωση που παρέθεσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς το βράδυ της Πέμπτης. Δεν τον πείραξε, όμως, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά: " Αισθάνθηκα πραγματικά υπερήφανος, γιατί όλοι αναγνώριζαν ότι αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον. Τους άρεσε ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τα παιχνίδια, το ότι δηλαδή είχαμε θέληση και αλληλοσεβασμό. Αυτά τα στοιχεία μας έφεραν στους ημιτελικούς" .

Από την πλευρά του, ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη, Λευτέρης Κακιούσης, τόνισε: " Είναι ευλογία για κάθε προπονητή να έχει αυτή την ομάδα, με παίκτες που έχουν φοβερή συγκέντρωση και πειθαρχία. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και η διάθεση που έχουν πολύ μεγάλη. Αυτή η σχέση τους μεταφέρεται και στο παρκέ. Το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό. Για να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι όσο γίνεται".

"Οκτώ χρόνια επιτυχίες!"

Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι ίσως από τους μοναδικούς παίκτες της Ελλάδας που δεν φοβάται να μιλήσει για κορυφή, έχοντας το θάρρος της γνώμης. Την Παρασκευή δεν μίλησε μόνο για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά για τα... επόμενα 8 χρόνια.

" Αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο και πούμε ότι τερματίσαμε τέταρτοι, θα μιλάμε και πάλι για μια μεγάλη επιτυχία. Καταρχήν προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο με το σπαθί μας κι όχι επειδή όπως λένε έχουμε στο πλευρό μας τον πρόεδρο και θα μας δώσει wild card. Αυτή η Εθνική θα φέρνει για οκτώ χρόνια επιτυχίες".

Ο "ποταμός" Κακιούζης συνέχισε: "Η Ελλάδα έχει 12 ηγέτες κι ο καθένας βάζει τον εγωισμό του στο πλάι, υπέρ της ομάδας. Αν πάμε καλά θα γίνουμε οι πρώτοι μάγκες. Βελτιωθήκαμε πολύ στην επίθεση, ενώ στην άμυνα παίζουμε 100%. Όλα αυτά δείχνουν την εικόνα της τέλειας ομάδας. Ας πούμε, ο Δήμος Ντικούδης δεν είχε παίξει καθόλου στα προηγούμενα ματς και την Πέμπτη ήταν από τους καλύτερους. Εμείς είμαστε νέα ομάδα και δεν έχουν όλοι οι παίκτες παραστάσεις πρωταθλημάτων όπως η Ευρωλίγκα. Κάποιοι δεν έχουν παίξει ποτέ εκεί" .

Οσον αφορά τη γνώμη του για την Γαλλία: "Το Ευρωμπάσκετ είναι ανοιχτό. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να παίζαμε με τη Λιθουανία. Όλες οι ομάδες ίδιες είναι".

Ο... δολοφόνος Ντικούδης

Ο Δήμος Ντικούδης, τέλος, εξήγησε την αντίδρασή του μετά το τέλος του αγώνα με τους Ρώσους και το γεγονός πως δεν σταμάτησε να φωνάζει "ανάσταση": " Είχα την ευκαιρία να αποδείξω ότι θέλω να παίξω. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, η οποία συνδυάστηκε με μια καλή εμφάνιση από μένα. Το Σάββατο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση μου. Πρέπει κάθε ματς 3-4 παίκτες να δίνουν βοήθεια. Στο επόμενο ματς μακάρι να μπει ο Μπουρούσης και να βάλει 20 πόντους!" .

Το σχόλιο του για τη Γαλλία: " Εχει μεταμορφωθεί, αλλά δεν είναι φόβητρο. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας. Δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις δύο φορές, αλλά δεν είναι απίθανο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Το θέμα είναι ποιος θα παίξει καλύτερα" .

Για επιμύθιο, ο παίκτης της Βαλένθια κράτησε το... δολοφονικό του ένστικτο: " Εχουμε αποκτήσει δολοφονικό βλέμμα! Νιώθουμε τον ενθουσιασμό του κόσμου. Πιστεύω ότι μια επιτυχία στο φετινό Ευρωμπάσκετ θα τα επισκιάσει όλα. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο το μπάσκετ να έμεινε ψηλά, αλλά μια διάκριση της Εθνικής θα κάνει και το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Όλοι εμείς δεν θα έχουμε λόγο να παίζουμε στο εξωτερικό" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK