Γιαννάκης: "Πρόκληση η Ρωσία"

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη τύπου για τον προημιτελικό με τη Ρωσία (22/09 18:30). Χαρακτήρισε την αντίπαλό μας μεγάλη πρόκληση και τόνισε για άλλη μία φορά ότι πιστεύει στο ταλέντο των διεθνών. Σπανούλης:" Να ξορκίσουμε την κατάρα".

Γιαννάκης: "Πρόκληση η Ρωσία"
Ο προημιτελικός με τη Ρωσία είναι προ των πυλών για την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, παρουσιάστηκε σχεδόν σίγουρος ότι το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας θα βελτιωθεί. Ο λόγος; Ενας και μοναδικός. Το σπουδαίο όνομα του αντιπάλου και η ιστορία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αν δεν το έχετε καταλάβει η επίσημη αγαπημένη βρίσκεται απέναντι από τη μεγαλύτερη πρόκλησή της σε αυτό το τουρνουά.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης επεσήμανε: «Ενδόμυχα, το όνομα κάθε αντιπάλου επηρεάζει την ψυχολογία κάθε παίκτη χωριστά και συνολικά της ομάδας. Περιμένω πως ως απόρροια αυτού θα παίξουμε καλύτερα,» «Αν παρακολουθήσετε από την αρχή τους αγώνες σ` αυτό το Ευρωμπάσκετ θα καταλάβετε πως πρόβλημα στην επίθεση έχουν όλες οι ομάδες, όχι μόνο η Ρωσία. Οφείλεται στην πίεση του αποτελέσματος. Εμείς προσπαθούμε απλά να κάνουμε μεγαλύτερο το διάστημα που έχουμε λύσεις στην επίθεση.»

Οσον αφορά το πρόβλημα στην επίθεση αυτό κατά τον Παναγιώτη Γιαννάκη οφείλεται «στη διστακτικότητα των παικτών μου. Εξαιτίας της διστακτικότητας, αυτός που έχει την μπάλα στα χέρια του την κρατάει περισσότερο απ` ό,τι θα έπρεπε, ενώ αυτοί που δεν έχουν την μπάλα στέκονται αντί να τρέχουν. Μια μεγάλη αντίπαλος, όπως η Ρωσία, θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω στο ταλέντο αυτών των παιδιών. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά»

Ο εκτελεστής του Ισραήλ στο μπαράζ της Τρίτης Νίκος Ζήσης τόνισε : «Σε αυτό το τουρνουά υπάρχουν 5-6 ομάδες που πάνε για το χρύσο. Μία από αυτές νομίζω ότι είναι και η δική μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μαςστο 2ο ημίχρονο, κυρίως στην περιφέρεια. Είμαστε μία σχετικά άπειρη ομάδα για αυτό πάμε σε πιο κοντρόλ ρυθμούς.»



Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε: " Για να πάρουμε το ματς με τη Ρωσία πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Εχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε.»



Να ξορκίσει την κατάρα θέλει ο Βασίλης Σπανούλης: «Το παιχνίδι αυτό είναι μία ευκαιρία να ξορκίσουμε την κατάρα που μας κυνηγά στα μεγάλα ματς. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει η νίκη και όχι αν παίξεις καλό μπάσκετ ή όχι. Θα έχουμε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται.»

Τέλος ο Κώστας Τσαρτσαρής στάθηκε στα σωματικά προσόντα των Ελλήνων παικτών: «Υπάρχει ένας τομέας που οι Ρώσοι δεν υπερέχουν. Στα σωματικά προσόντα. Μπορεί να μην έχουμε τέσσερις δίμετρους στην πεντάδα μας αλλά έχουμε αρκετό μπόι. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK