Γιαννούλης: "13 χάπια την μέρα"

Την σιωπή του έλυσε ο Γιάννης Γιαννούλης ένα χρόνο μετά την τιμωρία του για χρήση αναβολικών. Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού επεσήμανε ότι του χορηγούσαν φάρμακα με την διαβεβαίωση ότι είναι νόμιμα. "Τιμωρούν τους χασικλήδες με δύο μήνες και εμένα που πήρα κάτι χωρίς να το ξέρω με διετή αποκλεισμό. Είχα φτάσει σε σημείο που μου έδιναν 13 χάπια την μέρα", υπογράμμισε ο Γιαννούλης σε συνέντευξη του στο "Εθνοσπόρ"

Γιαννούλης: "13 χάπια την μέρα"

Με διετή αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση της FIBA τιμωρήθηκε πριν από ένα χρόνο ο Γιάννης Γιαννούλης, μία ποινή εξοντωτική για τον 27χρονο διεθνή σέντερ. Ο ίδιος δεν είχε ξαναμιλήσει για την περιπέτεια του και το έκανε στο "Εθνοσπόρ". Εκεί αναφέρει αποσπασματικά...

"Προσπάθησαν να βοηθήσουν και πολλές φορέςσυζητήσαμε με τους ανθρώπους της ομάδας, για να βρούμε μία άκρη. Υπήρχαν βέβαια και αυτοίπου δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Θύμαμαι ότι από τον Ιανουάριο,Φεβρουάριο και ύστερα έπαιρνα 13 χάπια την ημέρα. Είχανπροηγηθεί κάποιες εξετάσεις αίματος σε όλους τους παίκτες καιοι δικές, σύμφωνα με τα όσα μου είπαν, δεν ήταν πολύ καλές.Μου είχαν δώσει λοιπόν επτά μπουκάλια, τα οποία μουπαρουσίασαν ως συμπληρώματα διατροφής". Για το αν ρώτησε του ανθρώπους του Παναθηναϊκού και κυρίως τον γιατρό της ομάδας κ. Χάτζο, είπε: "Τι να ρωτήσω; Σκέφτηκα: Στον πρωταθλητήΕλλάδας και Ευρώπης παίζω. Αν δεν έχω στους ανθρώπους αυτούςεμπιστοσύνη, σε ποιους να έχω. Χαρακτηριστικά τους είπα: Γιανα μου τα δίνετε εσείς, κάτι θα ξέρετε. Τον ρώτησα και τον γιατρό της ομάδας. Μου έφερε 30χαρτιά και προσπαθούσε με επιστημονικό τρόπο να μου αποδείξειότι οι ουσίες που έπαιρνα δεν εμπεριείχαν ναδρολόνη".

"...Θυμήθηκαν όταν πέρασα από τον έλεγχοστον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θυμήθηκα ότι δεν είχαν αναφερθείτα όσα μου είχαν δώσει να παίρνω. Μου έδωσαν το χαρτί ναυπογράψω, ρώτησα αν οι ουσίες που μου είχαν δώσει ήτανγραμμένες και μου απάντησαν καταφατικά. Τελικά, όμωςδιαπίστωσα, ότι είχαν αναγραφεί μόνο δύο από τα επτά μουκάλιαπου χρησιμοποιούσα καθημερινά..."

Για την αντιμετώπιση του από τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, ο Γιαννούλης αναφέρει: "Οταν πήγα στο ΔΣ της ΕΟΚ, ο κ.Βασιλακόπουλος σηκώθηκε ενώπιον όλων και είπε: Γιάννη σεπιστεύω, θα κάνω ότι μπορώ για να σε βοηθήσω, θα μιλήσωπαντού... Τελικά αποδείχτηκαν ψέματα τα όσα είπα. Οσουςέβλεπα, έλεγαν... εγώ τον Γιαννάκη τον μεγάλωσα, είναι παιδίμου. Με φιλούσαν σταυρωτά και μετά με σταύρωναν... Στο κάτωκάτω ας μου έλεγαν: Γιάννη, αυτή είναι η ποινή, ας πρόσεχες,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αλλά τι να λέμε τώρα. Εδώ,τέλειωσαν τον Γκάλη, τον Θεό του ελληνικού μπάσκετ, τονΓιαννούλη θα σκέφτονταν".

Ο μόνος του στάθηκε ήταν ο Ομπράντοβιτς, όπως ο ίδιος περιγράφει... "Ο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγαλύτερος μάγκας που έχω γνωρίσει.Οταν πήραμε το Ευρωπαϊκό πέρυσι ήρθε στα αποδυτήρια μεαγκάλιασε και μου είπε: Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να τοπάρουμε μαζί. Ενα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει και σ'εσένα. Το γεγονός αυτό μου έδωσε ζωή".

Τέλος, η δική του άποψη για την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά και τα γεγονότα με άλλους αθλητές: "Για να καταλάβει κανείςπου βρισκόμαστε... Αφήνουν τους χασικλήδες, τους τιμωρούν μεέναν δύο μήνες και τιμωρούν εμένα με διετή αποκλεισμό που στοκάτω κάτω δεν πήρα τίποτα με δική μου πρωτοβουλία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK