Γιατί ο Βαλαντσιούνας παίζει... λίμπερο

Έναν... ποδοσφαιρικό όρο δανείστηκε ο Κώστας Μίσσας για να περιγράψει το ρόλο που έχει ο Γιόνας Βαλαντσιούνας στο παιχνίδι της Λιθουανίας.

Γιατί ο Βαλαντσιούνας παίζει... λίμπερο

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Ο θηριώδης (ύψους 2.11μ) σέντερ των Τορόντο Ράπτορς (και της Εθνικής Λιθουανίας φυσικά) δεν... κούνιεται μέσα από τη ρακέτα όταν η ομάδα του βρίσκεται σε θέση άμυνας, γι' αυτό και ο Ελληνας ομοσπονδιακός τεχνικός τον χαρακτήρισε... λίμπερο.

Πράγματι, ο Βαλαντσιούνας δεν ακολουθεί μακριά τον προσωπικό του αντίπαλο και προτιμά να μένει μέσα για να αλλοιώνει τα σουτ και γενικά να σκορπά το φόβο με το τεράστιο εκτόπισμά του.

Ωστόσο, θεραπεία στο πρόβλημα υπάρχει και την αποκάλυψε ο ίδιος ο Μίσσας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής: "Πρέπει να... κουνήσουμε τους ψηλούς τους και ιδίως τον Βαλαντσιούνας με το πλαϊνό πικ εν ρολ". Τρόποι προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι αλλά ο Μίσσας, για ευνόητους λόγους, δεν θέλησε να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος.

Προσώρας στο τουρνουά πάντως, ο Βαλαντσιούνας έχει 16,4 πόντους και 11,4 πόντους. Είναι δηλαδή ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ των Λιθουανών. Κλάση!

AP Photo/Ariel Schalit

News 24/7

24MEDIA NETWORK