H εκστατική περιγραφή του Bill Simmons για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

O Bill Simmons, ένας από τους πιο αξιοσέβαστους δημοσιογράφους των Η.Π.Α. και κινητήρια δύναμη σπουδαίων site όπως το Grantland του ESPN (που μας άφησε χρόνους) και του The Ringer, έφτιαξε μετά από καιρό τη λίστα με τους κορυφαίους του ΝΒΑ. Μαντέψτε ποιος είναι στην κορυφή.

H εκστατική περιγραφή του Bill Simmons για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Όπως σημείωσε και ο ίδιος στην εισαγωγή του πονήματός του στα τέλη Δεκεμβρίου, την τελευταία φορά που επιχείρησε να βάλει σε μια λίστα τα σπουδαιότερα assets του NBA, ο Ομπάμα ήταν ακόμα ο πρόεδρος των Η.Π.Α., το Grantland ήταν ακόμα στον αέρα και το The Ringer ήταν ακόμα αποκύημα της φαντασίας.

Πάνε τρία χρόνια.

O Bill Simmons επέστρεψε λοιπόν με ένα χορταστικό ranking, βαθμολογώντας τους καλύτερους παίκτες του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο με... αστέρια Μισελέν. Γιατί είναι ο Bill Simmons και γιατί μπορεί.

Θα ήταν από μόνο του καταπληκτικό το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας του φιγουράρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα ήταν, αν δεν διαβάζαμε τη μακροσκελή εισαγωγή του, και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο, στο οποίο περιγράφει το πώς είναι να βλέπεις τον Γιάννη από κοντά. Στο γήπεδο.

"Πηγαίνω σε παιχνίδια του NBA εδώ και 45 χρόνια...

Ποτέ δεν έχω δει κάτι σαν τον Γιάννη από κοντά.

Το σώμα του μοιάζει πια λες και ένας κακός επιστήμονας κλωνοποίησε τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, εισάγοντας βάτες από σιλικόνη κάτω από το δέρμα στους ώμους του και ταΐζοντάς τον κόκκινο κρέας και ηλεκτρολύτες πέντε φορές τη μέρα.

Οι δρασκελιές του είναι δύο φορές πιο μακριές από οποιονδήποτε άλλον. Καλύπτει τόσο πολύ έδαφος που μοιάζει να κάνει βήματα σε κάθε επίθεση. Η μπάλα του μπάσκετ μοιάζει με μπάλα του γκολφ στα χέρια του. Για την ακρίβεια, η μπάλα 'πνίγεται' τόσο απόλυτα στα χέρια του, που κάπως έτσι εξηγείται το ασυνεπές του σουτ.

Οι αμυντικοί τον παίζουν άμυνα σε απόσταση δύο μέτρων, αλλά φευ. Θα πάει στο καλάθι έτσι κι αλλιώς. Σε κάθε αιφνιδιασμό, καρφώνει. Δεν έχεις ελπίδα. Μπορεί να καρφώσει στα μούτρα σου ή περνώντας γύρω από σένα. Κανείς μετά την εποχή του Σακίλ στο Ορλάντο δεν κάρφωνε έτσι. Σκοράρει σχεδόν 20 πόντους σε κάθε ματς κάτω από το καλάθι. Είναι καθ' οδόν για τα 350 καρφώματα αυτή τη σεζόν!".

Ο Simmons συνέχισε παρουσιάζοντας τη λίστα με τους κατά τη γνώμη του κορυφαίους του πρωταθλήματος, αλλά πραγματικά τον φαντάζεται κανείς να φωνάζει εκστασιασμένος τις παραπάνω παραγράφους, και αυτό μάλλον είναι αρκετό.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Lynne Sladky)

News 24/7

24MEDIA NETWORK