Η απάντηση του Αντετοκούνμπο για την 'Team Giannis' ήταν βγαλμένη από τη ζωή

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν επέλεξε τυχαία τους 11 συμπαίκτες του για την all star ομάδα που δημιούργησε. Ήθελε παιδιά που θα θυσιαστούν για να νικήσουν τους καλύτερους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συζητά με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του All Star Weekend στο Σικάγο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συζητά με τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του All Star Weekend στο Σικάγο AP PHOTO/NAM Y. HUH

Τη βραδιά που -ως αρχηγός της μιας εκ των δύο ομάδων- ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνέθεσε τη 12άδα του για το All Star Game, η κρίση του αμφισβητήθηκε παραπάνω από έντονα. Θυμίζουμε πως απαρνήθηκε τον Τζέιμς Χάρντεν για να επιλέξει έναν περιφερειακό μεταξύ του Κέμπα Γουόκερ και του Τράι Γιανγκ, λέγοντας με χιούμορ πως "θέλω κάποιον που να πασάρει την μπάλα". Ενώ την ίδια στιγμή υπήρχε διαθέσιμος στη δεξαμενή των αναπληρωματικών ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και ήταν η σειρά προτίμησε τον Κρις Μίντλετον, όταν θα μπορούσε να πάρει είτε τον Μπεν Σίμονς είτε τον Νίκολα Γιόκιτς πήγε στις επιλογές των Μπαμ Αντεμπάγιο και Ρούντι Γκομπέρ. Προτού καταλήξει να δείξει την προτίμησή του στον Κάιλ Λάουρι από τον Κρις Πολ ή τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ένας συνοπτικός απολογισμός της 'σκληρής' κριτικής που δέχθηκε ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς θα χωρούσε σ' ένα υποχθόνια δεικτικό tweet από ραδιοφωνικό παραγωγό του Fox Sports.

Από την άλλη, ο Μαρκ Σπίαρς του 'theundefeated' επιχείρησε, με δεδομένα, να εξηγήσει τη λογική πίσω από τα picks του 'Greek Freak', υποστηρίζοντας ότι με Εμπίντ, Σιακάμ και Αντεμπάγιο σκόπευε απλώς να τιμήσει τις αφρικανικές ρίζες του. Ανέσυρε μάλιστα μια δήλωσή του σύμφωνα με την οποία η καταγωγή "δεν είναι διαγωνισμός. Το σιχαίνομαι όλο αυτό. Το δεν είναι Έλληνας ή δεν είναι Νιγηριανός. Είμαι και τα δύο. Η Νιγηρία είναι στο αίμα μου, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Είμαι και τα δύο. Θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάποιος μπορεί να είναι και τα δύο, να νιώθει και τα δύο".

Ήταν βέβαιο πως στη διάρκεια του All Star Weekend στο Σικάγο ο Αντετοκούνμπο θα κληθεί να τοποθετηθεί, διευκρινίζοντας τι είχε στο μυαλό του. Προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις εικασίες. Η υποχρεωτική εμφάνισή του ενώπιον των δημοσιογράφων, νυσταγμένος όπως μετέφερε εξαιτίας της έλευσης του νεογέννητου Λίαμ Τσαρλς στο σπίτι, προκάλεσε αναπόφευκτα τη σχετική ερώτηση.

Ο Giannis δεν εξεπλάγην από τις απορίες που γεννήθηκαν. Ήταν προετοιμασμένος ν' ανταποκριθεί στο challenge και να πείσει για το σκεπτικό του, επιτρέποντας στον Λεμπρόν Τζέιμς να μαζέψει όλα τ' αστέρια κοντά του. "Σ' όλη μου τη ζωή ήμουν αουτσάιντερ. Σ' όλη μου τη ζωή κυνηγούσα να είμαι καλύτερος. Κυνηγούσα να φτάσω στο ΝΒΑ. Πάντα κάτι κυνηγούσα. Τα παιδιά αυτά μού μοιάζουν", σχολίασε αρχικά.

Όντως το background της πλειονότητας των συμπαικτών του παραπέμπει σε παιδιά που συνάντησαν εμπόδια έως ότου φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται.

- Οι γονείς του Κέμπα Γουόκερ αψηφούσαν κάθε συνθήκη για να φέρουν ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι.

- Όταν στα 16 του ο Ζοέλ Εμπίντ άφησε τη Γιαουντέ του Καμερούν δεν ήξερε ούτε μια αγγλική λέξη και δεν είχε κανέναν στη 'νέα πατρίδα' του. Την πρώτη ημέρα όλοι γέλαγαν μαζί του.

- Τον Πασκάλ Σιακάμ ο πατέρας του τον προόριζε να γίνει ιερέας και τον είχε στείλει σε καθολικό ινστιτούτο.

- Το σπίτι του Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν ένα λυόμενο σε μια μικρή πόλη στη Βόρεια Καρολάινα.

- Ο Κάιλ Λάουρι σταμάτησε να λέει τη λέξη πατέρας από τα 7 του, δεν τον είδε άλλη φορά από τότε.

O Αντετοκούνμπο συνέχισε: "Λένε ότι δεν μουν καλός GM, αλλά οι επιλογές μου δεν ήταν κακές όταν πρόκειται για τους 24 καλύτερους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Εγώ αυτό που θεωρώ σωστό δεν είναι να παίζω με τους καλύτερους, είναι να κερδίζω τους καλύτερους και με αυτό το σκεπτικό διάλεξα την ομάδα. Μ' αυτήν θα νικήσουμε".

Τελεία και παύλα. Ούτε καν προπόνηση έχει ανάγκη το σύνολο που έφτιαξε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK