Η Ισπανία είχε για... πρωινό την Τουρκία

Όσο κι αν ήθελε η Τουρκία, δεν ήταν δυνατόν ν' απειλήσει την Ισπανία. Ιδίως από τη στιγμή που ο Ρούμπιο έβαλε τα μακρινά σουτ που του έδωσε ο Σαρίτσα.

Spain's Ricky Rubio, right, drives to the basket as Turkey's Sertac Sanli tries to block him during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match in Istanbul, Sunday, Sept. 10. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Spain's Ricky Rubio, right, drives to the basket as Turkey's Sertac Sanli tries to block him during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match in Istanbul, Sunday, Sept. 10. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Τουρκίας, η Ισπανία δεν χαμπάριασε και νικώντας με 73-56 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, εκεί που θα βρει τη Γερμανία.

Η νεανική ομάδα της Τουρκίας, βοηθούμενη από το φανατικό και φωνακλάδικο κοινό της, έφτασε στα όρια των δυνατοτήτων της ξοδεύοντας πάρα πολλά αποθέματα ενέργειας. Κάθε φορά όμως που πλησίαζε κοντά, μέχρι και απόσταση βολής, ερχόταν ένα τρίποντο, πότε από τον Ροντρίγκεθ, πότε από τον Ενραγκόμεθ και πότε από τον Ρίκι Ρούμπιο, για να της κόψει τα πόδια!

Η "φούρια ρόχα", χωρίς να φορτσάρει, διατήρησε τα γκέμια μέχρι το τέλος του αγώνα. Πήρε λίγα από πολλούς, προσαρμόστηκε στο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου της και ουσιαστικά πρόβλημα δεν αντιμετώπισε. Οι Γερμανοί που την παρακολούθησαν (σύσσωμοι) στις εξέδρες του "Σινάν Ερντέμ" αποχώρησαν γύρω στο 37'. Δεν θα πρέπει να αισθάνθηκαν και πολύ άνετα με όσα είδαν...

Ισπανία: Π.Γκασόλ 11(1τρ 7ρ, 4ασ), Ροντρίγκεθ 11(2/5τρ, 9ασ), Ναβάρο 8, Ρούμπιο 15(3/6τρ), Μ.Γκασόλ 10(5ρ), Β.Ερνανγκόμεθ 2, Σάστρε 2, Οριόλα 2, Σαν Εμετέριο 4, Χ.Ερνανγκόμεθ 8(2)

Τουρκία: Βεϊσελόγλου 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 2, Οσμάν 8(2/7τρ), Χερσέκ, Ερντέν 6(10ρ), Μαχμούτογλου 10(5/6δ, 0/3τρ), Αλντεμίρ, Σανλί 4, Κορκμάζ 20(1/5τρ, 5ρ), Σιπάχι 2, Κοκσάλ

AP Photo/Lefteris Pitarakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK