Ο λόγος που η 5άδα των Σίξερς είναι παράδοξα μοναδική

Δεν ήταν οι 87 πόντοι των βασικών του Μπρετ Μπράουν, από τους συνολικά 107 των Σίξερς στην άνετη νίκη της πρεμιέρας επί των Σέλτικς, που προκάλεσε εντύπωση. Άλλος ήταν ο λόγος.

Ο Τζόελ Εμπίντ στον αγώνα με τους Σέλτικς
Ο Τζόελ Εμπίντ στον αγώνα με τους Σέλτικς AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Οι Φιλαντέλφια Σίξερς, μία από τις πέντε υποψήφιες για τον τίτλο του ΝΒΑ, άρχισαν τη νέα σεζόν με στιλ. To NBC ανέφερε ότι με το 107-93 'φοβέρισαν τους Σέλτικς', στο άρθρο του Forbes περιγράφηκαν ως 'διασκεδαστικοί', ενώ ο αρθρογράφος του ESPN εστίασε στο γεγονός πως ξόδεψαν όλη την offseason 'οικοδομώντας μια ομάδα επικεντρωμένη σε μια συγκεκριμένη ταυτότητα: να είναι ψηλή και αθλητική, επιβάλλοντας στους αντιπάλους τα θέλω της και στις δύο πλευρές του παρκέ'.

Η ομάδα του Μπρετ Μπράουν, βασική αντίπαλος των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την πρωτιά στην Ανατολή, ήταν όντως ολοκληρωτική στα μετόπισθεν. Έκοψε τη δημιουργία του Κέμπα Γουόκερ (2 ασίστ) και υποχρέωσε τους βασικούς πυλώνες του Στίβενς να σουτάρουν κάτω από χείριστες προϋποθέσεις. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν το μόλις 37% των 'Κελτών' στις εντός πεδιάς προσπάθειες (33/90, εκ των οποίων 7/26), το οποίο συνδυάστηκε με μόλις 10 επιθετικά ριμπάουντ. Οι χειρότεροι όλων ήταν ο Τέιτουμ με 8/22, ο Γουόκερ με 4/18 και ο Σμαρτ 2/7.

Οι Σίξερς έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, ασχέτως στην επίθεση δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό (44% εντός πεδιάς). Κατόρθωσαν παρόλα αυτά να επιβληθούν στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα (χάνοντας μόνο την πρώτη) και με 87 πόντους από τους πέντε διψήφιους της αρχικής πεντάδας να φτάσουν σε μια ευρεία νίκη.

  • Ο Μπεν Σίμονς είχε 24 (χωρίς να σουτάρει τρίποντο, αλλά με 8ρ και 9 ασ).
  • Ο Τζος Ρίτσαρντσον είχε 17 (9/9 βολές).
  • Ο Αλ Χόρφοντ είχε 16.
  • Ο Τομπάιας Χάρις και ο Ζοέλ Εμπίντ από 15 έκαστος, με 15 και 13 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Η χημεία των 5 αυτών δεν ήταν το μοναδικό που τους ένωνε. Όπως οι πλέον παρατηρητικοί σχολίασαν, στο αρχικό σχήμα των Σίξερς ουτ' ένας εκ των πέντε είχε ζωγραφισμένο tattoo στο κορμί του. Τουλάχιστον όχι σε εμφανές σημείο και σίγουρα απέναντι στη σύγχρονη τάση της... υπερκάλυψης των γυμνών σημείων του σώματος, την οποία πρωτολάνσαρε (και όχι μόνο αυτήν) μια suis generis φιγούρα των 90s, ο Ντένις Ρόντμαν, ανατρέποντας τα στερεότυπα και την ως τότε μονόχρωμη μονοτονία του καθωσπρεπισμού.

Extremely Clean-Cut, χαρακτηρίστηκαν. Τόσο καθαροί όσο η άμυνά τους απέναντι στους Σέλτικς. Πέρυσι τη μαγιά χαλούσε κυρίως ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, αλλά και ο... καρπός του Τζίμι Μπάτλερ.

Μην χάσετε: Η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Contra.gr. Τα δανεικά, τα παπούτσια που μοιράζονταν με τον Θανάση, η προπόνηση με το γυναικείο του Φιλαθλητικού, ο στόχος του να γίνει ο MVP όλων των εποχών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK