Το τρίποντο που πανηγυρίστηκε σαν γκολ, τα nutmegs και οι viral ΝΒΑers

Η preseason του ΝΒΑ έχει αρχίσει και κάθε μέρα συμβαίνουν διάφορα. Εδώ θα δεις αυτά που ξεχώρισαν, βάσει των αντιδράσεων του λαού στα social media.

Στην 183η εμφάνιση του στο ΝΒΑ, ο Μπεν Σίμονς 'πήρε' και έβαλε το πρώτο του τρίποντο!
Στην 183η εμφάνιση του στο ΝΒΑ, ο Μπεν Σίμονς 'πήρε' και έβαλε το πρώτο του τρίποντο! AP PHOTO/MATT ROURKE

Στις 22 του Οκτώβρη το ΝΒΑ πιάνει δουλειά. Επισήμως. Τα preseason παιχνίδια είναι ήδη σε εξέλιξη και οι απανταχού φαν έχουμε ήδη δει το trailer όσων μας περιμένουν φέτος, μετά τις μύριες όσες αλλαγές έγιναν το καλοκαίρι. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, εδώ θα μοιραστούμε τον ενθουσιασμό που έχουν προκαλέσει ήδη κάποιοι τύποι (βάσει του χαμού που έγινε για αυτούς στα γήπεδα και τα social media), για διάφορους λόγους. Από το ότι υπάρχουν (απλά) έως τα nutmegs.

► Την εκκίνηση θα αναλάβει ο Τάκο Φολ, ο οποίος προσδοκά στο να γίνει ο πιο ψηλός NBAer (2.28), μετά τον Γιόργκι Μουρεσάν. Σίγουρα είναι αυτός με το μεγαλύτερο wingspan που έχει μετρηθεί ποτέ -και αφορά NBAer (2.50). Προς το παρόν, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους φαν των Σέλτικς. Όχι δες τι έγινε, την πρώτη φορά που σηκώθηκε από τον πάγκο για να περάσει στο παρκέ, ως 'Κέλτης'.

Αυτό που δεν θα δεις και άρα πρέπει να σου πω είναι ότι από τη στιγμή που πέρασε στον αγώνα με τη Σάρλοτ (στα μέσα της τέταρτης περιόδου του 107-104), η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 54%. Να σημειώσω εδώ ότι ο Σενεγαλέζος, ο οποίος πρωτοασχολήθηκε με το σπορ πριν πέντε χρόνια δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τον οργανισμό. Μάλλον θα το αποκτήσει. Και ως προς αυτό θα 'χει βοηθήσει το 'we want Tacko' του κοινού.

► Στο Νο2 της λίστας είναι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του κοινού -και των συμπαικτών- του Μπεν Σίμονς, μετά το τρίποντο που έβαλε στο φιλικό προετοιμασίας των Σίξερς με τους Guangzhou Long-Lions (της Chinese Basketball Association που όπως πιθανόν να θυμάσαι έχει 'μπανάρει' του Ρόκετς), στη Φιλαδέλφεια. Πρόσεξε πώς έχουν 'ανοίξει' οι συμπαίκτες του και περιμένουν τη μεγάλη στιγμή. Ήταν το πρώτο του στο ΝΒΑ, όπου μπήκε το 2016 ως Νο1 επιλογή εκείνου του NBA Draft. Μεσολάβησαν 160 αγώνες για την κανονική περίοδο και 22 για τα playoffs.

Δεν είναι το πρώτο της καριέρας του, καθώς -όπως ανακάλυψε το SB Nation- στις 30/11 του 2015 είχε σκοράρει ένα, ως παίκτης του Λούιβιλ εναντίον του Τσάρλεστον. Ήταν το μόνο που έβαλε στο NCAA, όπου δεν κάθισε και πολύ είναι η αλήθεια (μόνο μια σεζόν, την 2015-16). Παρεμπιπτόντως, τα ξημερώματα έβαλε το πρώτο τρίποντο ως NBAer και ο Στίβεν Άνταμς, στο ματς των Θάντερ με τους Μαβς. Ο Άνταμς είναι στο ΝΒΑ από το 2013 (Νο12 επιλογή) και έχει αγωνιστεί ήδη σε 420 ματς. Σε αυτά δεν είχε δοκιμάσει, έστω μια, φορά την τύχη του. Βέβαια, ο Σίμονς είναι σούτινγκ γκαρντ και ο Άνταμς σέντερ. Εξ ου και οι αντιδράσεις που θα δεις.

►Στο Νο3 είναι ο Ζάιον Ουίλιαμσον και η πρώτη προσπάθεια που έκανε... για να βάλει πόντους, στο ντεμπούτο του ως Πέλικαν. Ακολούθησαν άλλα δυο καρφώματα στο ματς με τους Χοκς.

► Οι 'γλυκιές' στιγμές συνεχίζονται με το nutmeg του Τρέι Γιανγκ στον JJ Ρέντικ, το βράδυ που ο Ουίλιαμσον έκανε πρεμιέρα.

Μπορείς να δεις και αυτό που έζησε ο Ρόντι Χόλις-Τζέφερσον από τον Χάρντεν, τα ξημερώματα στο Τόκιο, όπου συναντήθηκαν Ρόκετς και Ράπτορς και να αποφασίσεις ποιο ήταν πιο ενδιαφέρον.

► Το παιδί που βρήκε δουλειά μετά τον Ουίλιαμσον, στο τελευταίο NBA Draft, ο Τζα Μοράντ έκανε σεφτέ με τους Γκρίζιλς, εναντίον της Μακάμπι Χάιφα. Έκανε τα λαθάκια του (εύλογο), έκανε όμως, και πράγματα που ενθουσίασαν.

► H τρίτη επιλογή του 2019 ΝΒΑ draft, RJ Μπάρετ έδειξε να είναι ατρόμητος στην πρώτη του εμφάνιση ως Νικ.

► Toν Άντονι Ντέιβις δεν περίμενες εμένα για να τον μάθεις -ούτε όλους τους άλλους, μια που το έφερε η κουβέντα. Είναι όμως, μεταξύ αυτών που συγκέντρωσαν πάνω τους τη μεγαλύτερη προσοχή των φαν τις τελευταίες ημέρες -από αυτήν δηλαδή, που άρχισαν τα preseason games. Ήταν τόσα που έκαναν τους Λέικερς διεκδικητές του τίτλου, πριν καν το 'καλημέρα' της σεζόν.

► Ό,τι ίσχυσε για τους Λέικερς, παρουσία του Άντονι, δεν είχε εφαρμογή και στους Ρόκετς, με τους οποίους εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Ράσελ Ουέστμπρουκ το ξημέρωμα. Η πρώτη φορά που δεν φορούσε τη φανέλα των Θάντερ (έπειτα από 12 χρόνια) είχε καλά, είχε και κακά, με πρώτο ότι θα χρειαστεί καιρός για να βρουν τις άκρες τους με τους Χάρντεν -καθώς η μπάλα είναι μία.

O Tέρι Στοτς είναι ο κόουτς της ομάδας που έχασε στο Πόρτλαντ-Ντένβερ (των Μπλέιζερς), αλλά κατάφερε να μην ασχοληθεί άνθρωπος με το αποτέλεσμα, καθώς ντύθηκε 'άγρια δύση'. Ο Μάικ Μαλόουν ομολόγησε πως αποσυντονίστηκε από το outfit και... τις τρίχες στο στήθος. To στιλ του cowboy ήαν προς τιμή της 50ης επετείου των Μπλέιζερς, στη λίγκα -και τα μέλη του προπονητικού τιμ ντύθηκαν με τα trends του '70, ενώ οι παίκτες διάλεξαν τις κλασικές κόκκινες φανέλες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK