Η ΤΣΣΚΑ βρήκε τρίποντα χωρίς τον Τζέιμς

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε από την έδρα της Βαλένθια στηριζόμενη στο τρίποντο, αλλά όχι του Μάικ Τζέιμς. Μεγάλη νίκη και για την Μπαρτσελόνα μέσα στην περσινή φιναλίστ Εφές.

Ο Μάικ Τζέιμς της ΤΣΣΚΑ σε προσπάθειά του κόντρα στη Βαλένθια για τη φάση ομίλου της Euroleague 2019-2020, Βαλένθια, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019
EUROLEAGUE

Η 1η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και το θέαμα της Πέμπτης συνεχίστηκε στους αγώνες της Παρασκευής.

Η υπεράσπιση των κεκτημένων από την ΤΣΣΚΑ άρχισε στην Ισπανία. Η Βαλένθια έκανε ό,τι μπορούσε και προσέφερε και θέαμα όπως με το κάρφωμα του Μάικ Τόμπι.

Όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν αμείλικτοι, όσο και μια τάπα του Νικίτα Κουρμπάνοβ ή ένα τρίποντο του Ντάρουν Χίλιαρντ και του Ρον Μπέικερ (με τον Μάικ Τζέιμς να είναι ο MVP με 20 πόντους), φτάνοντας στη νίκη με 96-71.

Η περσινή έκπληξη της σεζόν, Αναντολού Εφές, πέρασε σε δεύτερο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο ενισχυμένη ομάδα της διοργάνωσης και οι τάπες του Μπράιαν Ντάνστον ήταν χρήσιμες για τους Τούρκους, αλλά όχι αρκετές.

Οι Ισπανοί, εξάλλου, είχαν και πρωταθλητές κόσμου στο ρόστερ τους, όπως ο Βίκτορ Κλαβέρ, με συνέπεια να φτάσουν στη νίκη με 74-64.

Οι φίλοι της Ζάλγκιρις γέμισαν ξανά την έδρα της ομάδας, δίνοντας τον ρυθμό. Το buzzer beater του Μάριους Γκριγκόνις που μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο τους ξεσήκωσε.

Ο Γιουσουφά Φαλ και τα 223 του κορμιού του, όμως, επισκίασαν τους Λιθουανούς, που δέχθηκαν 5 τάπες μόνο από τον Σενεγαλέζο σέντερ, με τη Μπασκόνια να φτάνει στη νίκη με 70-58, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Σέιβον Σιλντς.

Άλμπα και Ζενίτ είναι δύο ομάδες άγνωστες για τη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Οι Γερμανοί απουσίαζαν 5 σεζόν, οι Ρώσοι έκαναν ντεμπούτο. Η μάχη του Βερολίνου βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, που με το 85-65 έδειξαν τη διαφορά ποιότητας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK