Tα... γαλλικά του Σλούκα και η άμυνα που νίκησε τα 'ονόματα'

Η πρώτη 'δόση' της πρεμιέρας της φετινής Euroleague είχε κάποιους που ήταν πιο έτοιμοι από άλλους και previews όσων θεαματικών μας περιμένουν στην πορεία. Ας τα δούμε.

Ο Κώστας Σλούκας δεν πέρασε εύκολα το βράδυ που η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης -και εκείνος τον Καμπάτσο.
Ο Κώστας Σλούκας δεν πέρασε εύκολα το βράδυ που η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης -και εκείνος τον Καμπάτσο. EUROLEAGUE

Όχι ότι παινεύουμε το σπίτι μας, αλλά αυτά που είχε να καταθέσει ο Χρήστος Μαρμαρινός, πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2019-20 στην Euroleague επιβεβαιώθηκαν στην πρώτη 'δόση' της πρεμιέρας. Προφανώς και έπεται συνέχεια, αλλά το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Ο συνεργάτης μας εξήγησε πως θα χρειαστεί χρόνος, φάνηκε ότι αυτό ακριβώς χρειάζεται, με τις ομάδες που επέλεξε για την πρώτη 'κατηγορία' -αυτή που 'χει ως στόχο το τρόπαιο- να κάνουν ό,τι μας είχε προειδοποιήσει.

Eπειδή ζούμε στην εποχή της εικόνας, θα δούμε όσα έγιναν στα πρώτα ματς με videos.

O Παναθηναϊκός OΠΑΠ έκανε το χρέος του, στην έδρα του, με το 87-82 επί του Ερυθρού Αστέρα. Μεταξύ αυτών που συνέβησαν ήταν και διάφορα που κέρδισαν τη θέση τους στα highlights της βραδιάς. Ας δούμε τι ξεχώρισε στον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης, στο Twitter

Ο Ταϊρίς Ράις συστήθηκε με τρόπο από αυτόν που σου μένει ο άλλος.

Ο Τζίμερ Φριντέντ επίσης, έδειξε γιατί φημίζεται για το σουτ του, ενώ παρουσίασε και κάτι που μπορεί να κάνει στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Ο Νικ Καλάθης βέβαια, δίδαξε με 7 από τις 14 ασίστ της παρέας του.

Τα -πιο- γρήγορα πόδια των “πρασίνων” έπαιξαν επίσης, το ρόλο τους.

H Xίμκι υποδέχθηκε τη Μακάμπι και έδειξε να 'χει πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο -και ρόλους- από τους Ισραηλινούς που είχαν πολύ μεγαλύτερο διάστημα να προετοιμαστούν για αυτήν την εκκίνηση (89-83). Ιδού μια χαρακτηριστική φάση, που ήταν και το κάρφωμα της βραδιάς.

Προφανώς και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε τις στιγμές της. Ακολουθεί μια, με πρωταγωνιστή τον Οθέλο Χάντερ που άλλαξε ομάδα, όχι όμως και χούγια.

Το αυτό ισχύει και για τον Γιάνις Τίμα -σε ό,τι αφορά τα χούγια.

Η Αρμάνι πήγε στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν φάνηκε να ποντάρει σε όσα έκανε μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν, για να κάνει και δουλίτσα. Δηλαδή, έπαιξε με τρία γκαρντ και όλοι πρόσφεραν στην άμυνα (78-64). Προφανώς και ο Λουίς Σκόλα ήταν σημείο αναφοράς για το Μιλάνο.

Αλλά σου είπα και πριν πως ο κορμός των Βαυαρών ήταν το άπαν -μαζί με την άμυνα.

Στη συνάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Φενέρμπαχτσε, νίκησε όποιος ήταν πιο έτοιμος. Και λογικά, πιο έτοιμοι ήταν οι 'μερένγκες' που έχουν και τους περισσότερους παίκτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τζόρνταν Μίκι δεν ήταν μεταξύ αυτών, αλλά προφανώς και έχει επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα.

Το ρυθμό τον έθεσε ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος ξεκάθαρα παίζει από κεκτημένη.

Τα 'καντήλια' του Κώστα Σλούκα έκαναν επίσης, θραύση στα social media -σε 'καρδούλες'.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε κάποιες στιγμές από όσα θα επιδιώξει να κάνει η ομάδα, στο εγγύς μέλλον. Μια ήταν αυτή.

Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα, με τα παιχνίδια Ζάλγκιρις-Μπασκόνια (20.00), Αναντολού Εφές-Μπαρτσελόνα (20.30), Άλμπα-Ζενίτ (21.00), Βιλερμπάν-Ολυμπιακός (21.45) και Βαλένθια-ΤΣΣΚΑ (22.00).

Fantasy Τουρνουά τώρα για την Ευρωλίγκα και την Α1 Μπάσκετ! Ετοίμασες την ομάδα σου; Πάτα εδώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK