Η Βανέσα Μπράιαντ οφείλει να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους ασεβείς

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν στον 'κίτρινο' Τύπο οι φωτογραφίες του άψυχου σώματος του Κόμπε Μπράιαντ από τον τόπο της τραγωδίας. Παρόλα αυτά το υλικό συνεχίζει να ταξιδεύει μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η Βανέσα Μπράιαντ κατά την πρόσφατη εκδήλωση στη μνήμη του συζύγου της Κόμπε και της κόρης της Τζίτζι στο 'Staples Center'
Η Βανέσα Μπράιαντ κατά την πρόσφατη εκδήλωση στη μνήμη του συζύγου της Κόμπε και της κόρης της Τζίτζι στο 'Staples Center' AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Η ανάμνηση του Κόμπε Μπράιαντ είναι εκ των ων ουκ άνευ πως θα διατηρηθεί ολοζώντανη στο μυαλό όλων όσοι τον θαύμασαν, είτε ως αθλητή είτε ως προσωπικότητα, περισσότερο ή λιγότερο. Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα 'σβήσει' με το πέρασμα των ετών. Όπως φυσικά και της μικρής Τζίτζι, η οποία στα 13 της δεν πρόφτασε να ζήσει όσα πρόσταζε το ατόφιο ταλέντο της. Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Σακίλ Ο'Νιλ (μάς) εξήγησαν το γιατί στην πρόσφατη εκδήλωση που οργανώθηκε στο 'Staples Center'.

Η ολότητά τους δεν θα 'αλλοιωθεί' από τις φωτογραφίες του αεροπορικού δυστυχήματος που ανταλλάσσονται από κινητό σε κινητό ή με αποστολή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Los Angeles Times ανέδειξαν το θέμα της παράνομης διασποράς υλικού από τον τόπο της τραγωδίας στο αιματοβαμένο λόφο της Καλιφόρνια και -εκ των υστέρων- κινήθηκαν οι διαδικασίες από το αρμόδιο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εκ των αστυνομικών ή άλλων μελών των σωστικών συνεργείων εξέθεσαν σε δημόσια θέα φωτογραφίες με τις σωρούς των 9 θυμάτων, πολλώ δε μάλλον του 'Black Mamba' και της κόρης του.

Ανώνυμη πηγή από το τμήμα δημόσιας ασφάλειας επιβεβαίωσε την αποτρόπαια πράξη ορισμένων εξ όσων έσπευσαν στο σημείο της συντριβής για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, αρχίζοντας παράλληλα την έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών της πτώσης του ελικοπτέρου στις 26 Ιανουαρίου. "Είναι παντελώς αντιεπαγγελματικό", ανέφερε στην εφημερίδα αξιωματούχος, απαιτώντας το περίφημο 'το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο' που θ' ακούσεις σε κάθε τέτοια περίσταση. Ελέχθη δε πως ο Σερίφης μοίρασε εντολή για τη διαγραφή κάθε διαθέσιμης εικόνας από υπολογιστές και κινητά, προτού επιβληθούν κυρώσεις. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιος και πώς άρχισε να μοιράζεται το υλικό που έφτασε να προβάλλεται σε θαμώνες ενός μπαρ, όπως ομολόγησε ένας ανώνυμος μάρτυρας.

Οι ερευνητές συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο της πτώσης του ελικοπτέρου που οδήγησε στο θάνατο τον Κόμπε Μπράιαντ και την κόρη του Τζίτζι
Οι ερευνητές συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο της πτώσης του ελικοπτέρου που οδήγησε στο θάνατο τον Κόμπε Μπράιαντ και την κόρη του Τζίτζι AP PHOTO/MARK J. TERRILL

"Πρόκειται για ακραία παραβίαση του νόμου", υποστήριξε επιπρόσθετα καθηγητής εγκληματολογίας και διαχείρισης αστυνομικών υποθέσεων σε κολέγιο της Νέας Υόρκης. Είναι ένα άρθρο που προστέθηκε στον ποινικό κώδικα προκειμένου να προστατεύει τα θύματα και τους οικείους τους σε ανάλογες περιπτώσεις, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν πολλά δημοφιλή πρόσωπα αντίκρισαν τους εαυτούς τους 'στα μανταλάκια' για συμβάντα και ιδιωτικές στιγμές που εντάσσονταν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας. Η Ριάνα, φερ' ειπείν, είχε καταγγείλει τέτοιες πρακτικές με αφορμή τον ξυλοδαρμό που είχε υποστεί από τον Κρις Μπράουν πριν από μια 10ετία.

Δυστυχώς η Βανέσα Μπράιαντ έχει την ιερά υποχρέωση, μέσα στο ανείπωτο πένθος της, να ενεργοποιεί διάφορους μηχανισμούς προστασίας (και όχι βεβήλωσης, γιατί με τέτοια μοιάζει) της μνήμης του Κόμπε και της 13χρονης κόρης της. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γκάρι Ρομπ διεμήνυσε ότι έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά απέναντι στους επιτήδειους, αναζητώντας την αλήθεια. Η σύζυγος και μητέρα είχε εξ αρχής προειδοποιήσει τον Σερίφη για τον αποκλεισμό της περιοχής από τους φωτορεπόρτερς και την απαγόρευση αποθήκευσης φωτογραφιών σε προσωπικά gadgets προκειμένου να προστατευτεί η αξιοπρέπεια όλων των νεκρών. Ο Σερίφης είχε δεσμευτεί τότε, αλλά εκ του αποτελέσματος διαψεύστηκε.

"Είναι μια βάναυση παραβίαση της ανθρώπινης ευπρέπειας, του σεβασμού και των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας των θυμάτων και των οικογενειών του", ξέσπασε ο δικηγόρος, ζητώντας την αποκάλυψη της ταυτότητας όσων προέβησαν στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, την παραδειγματική τιμωρία τους και την εγγύηση ότι δεν διαδοθούν περαιτέρω οι σοκαριστικές φωτογραφίες. Είναι ένας παράλληλος αγώνας που πρέπει να δώσει η χήρα του Κόμπε, συνδυαστικά με την παραγωγή αμυνών που θα περιβάλλουν τον εαυτό της και κυρίως τις άλλες τρεις κόρες της, έως και αφ' ότου αποκαλυφθεί η αλήθεια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK