Ηγέτη της Μπένετον χρίζουν τον Ζήση οι Ιταλοί

Ηγέτη της Μπένετον χρίζουν τον Ζήση οι Ιταλοί
Δεν πρόλαβε να φορέσει το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης και οι Ιταλοί έσπευσαν να τον χρίσουν ηγέτη της Μπένετον Τρεβίζο. Ο Νίκος Ζήσης δεν θέλει να δώσει υποσχέσεις και μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους έκανε ένα μίνι απολογισμό του Eurobasket, ενώ δήλωσε πως είναι ανυπόμονος να φορέσει την φανέλα του ιταλικού συλλόγου.

Ξεκινώντας ο 22χρονος γκαρντ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Ελλάδας. «Στην αρχή δεν το πιστεύαμε, αλλά με το πέρασμα του χρόνου είδαμε ότι δεν ήταν ακατόρθωτο. Η χημεία της ομάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού ήμασταν παίκτες νέοι, φιλόδοξοι και ταλαντούχοι. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία χώρα 10 εκ. ανθρώπων, με αποτέλεσμα η επιτυχία μας να είναι πολύ σπουδαίο γεγονός για εμάς».

Για το νέο σταθμό της καριέρας του ο πρωταθλητής Ευρώπης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Μπένετον, αλλά πρώτα θέλω να μιλήσω με τον προπονητή μου. Δεν ήρθα σαν ήρωας στην ομάδα, αλλά για να δώσω ότι καλύτερο. Μην ξεχνάμε ότι είμαι μόλις 22 ετών και θα παίξω σε ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό, με παίκτες αρκετά αθλητικούς, στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθώ πολύ για να κάνω άλματα προόδου».

Oσον αφορά τον νέο του προπονητή, Ντέιβιντ Μπλατ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, τόνισε: «Μιλήσαμε την Κυριακή τηλεφωνικά και μου είπε συγχαρητήρια. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν τεχνικός στην εθνική του Ισραήλ και πλέον ανυπομονώ να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του».

Ο Ζήσης αναφέρθηκε και στους συμπαίκτες που θα έχει στον ιταλικό σύλλογο: «Ξέρω τους Μορντέντε και Σοράνια, αφού παίξαμε φιλικά με την Ιταλία πριν από το Eurobasket. Οι Σισκάουσκας και Σλόκαρ είναι σπουδαίοι παίκτες, ο Μπαρνιάνι έχει αφήσει αρκετές υποσχέσεις, ενώ και οι Αμερικανοί της ομάδας, Γκορί και Νικόλας είναι εξαιρετικοί αθλητές. Η ομάδα είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και γι’ αυτό μόλις με ενημέρωσε ο μάνατζερ μου δεν άργησε να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Τελειώνοντας, ο Νίκος Ζήσης ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φίλους της Μπένετον, ενώ δήλωσε πως θέλει να εντείνει ρυθμούς για να είναι έτοιμος στον αγώνα του Σούπερ Καπ με την Κλιμάμιο και την πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, κόντρα στην Ρέτζιο Καλάμπρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK