Ιτούδης: "Δεν μας αφορά το αήττητο"

Σε συνέντευξη στη Nova ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το αήττητο της ομάδας αλλά και για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό/

Ιτούδης: "Δεν μας αφορά το αήττητο"
Ιτούδης ΤΣΣΚΑ μπάσκετ

Αναλυτικά

"Εχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας που πρέπει να τις δουλέψουμε και να τις κάνουμε δυνατότητες. Το αήττητο είναι κάτι το οποίο δε μας αφορά ως αριθμός, αλλά ως απόδοση για να γίνουμε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το δικό μας άμεσο μέλλον είναι η αμέσως επόμενη προπόνηση και το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Εχουμε δει ότι μπορούμε να κερδίσουμε με διαφορετικούς τρόπους και αυτό μας αρέσει. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε παίξει 11 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τον Τεόντοσιτς, έχουμε παίξει χωρίς τον Γουίμς και τον Κριάπα. Αυτό που μας αφορά αυτή τη στιγμή είναι ποιος είναι υγιής και ποιος μπορεί να προσφέρει. Το έχουμε κάνει ουσία μέσα στο παρκέ και την καθημερινότητά μας. Έχουμε παίκτες με υψηλό μπασκετικό επίπεδο".

Ο Ολυμπιακός και ο τρόπος παιχνιδιού που έχει, το χτίσιμο της ομάδας και τα αποτελέσματα που φέρνει μαρτυρούν ότι είναι μια ομάδα ανταγωνιστική που με διαφορετικούς τρόπους επιτίθεται και αμύνεται. Μπορεί να τρέξει καλά στο γήπεδο και είναι ομάδα με πολύ καλή χημεία. Τουλάχιστον αυτό βγάζει στο παρκέ και την κανονική περίοδο και στο Τop 16".

"Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης ανταγωνιστικός και προφανώς έχει επηρεαστεί από τους τραυματισμούς. Είναι μακρύς ο δρόμος αυτής του top 16 και θεωρώ ότι θα διεκδικήσει και αυτός την είσοδό του στην επόμενη φάση.

Δεν θα αναλύσω αν ο Παναθηναϊκός έχει μπει στο σωστό μονοπάτι, βλέπω όμως ότι είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια. Προφανώς θα μπορούσε να είχε φέρει καλύτερα αποτελέσματα σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά θα επαναλάβω ότι έχει σημαντικές απουσίες".

"Η δική μου προσέγγιση στην ΤΣΣΚΑ είναι πως έχουμε μία αθλητική ομάδα, παιδιά που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο. Τα τρία πεντάρια μας μπορούν να βγουν καλά σε όλες τις καταστάσεις και να αλλάξουν θέσεις στα σκριν. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε ακόμα να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας. Παίζουμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK