Καλαφατάκης: "Ήξερα πως θα κερδίσουμε"

Η σαββατιάτικη νίκη του Μακεδονικού επί του Πανιώνιου στην Κοζάνη ήταν αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα της 2ης αγωνιστικής που συζητήθηκε περισσότερο απ' όλα τ' άλλα. Ο Δαυίδ (αποδυναμωμένος Μακεδονικός) επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Γολιάθ (του τρίτου πέρσι Πανιώνιου). Ο τεχνικός ωστόσο των Κοζανιτών, ο Γιώργος Καλαφατάκης, μιλώντας στο contra.gr αποκάλυψε πως θεωρούσε τη νίκη του Μακεδονικό δεδομένη.

Καλαφατάκης: "Ήξερα πως θα κερδίσουμε"

Η σαββατιάτικη νίκη του Μακεδονικού επί του Πανιώνιου στην Κοζάνη ήταν αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα της 2ηςαγωνιστικής που συζητήθηκε περισσότερο απ' όλα τ' άλλα. Ο Δαυίδ (αποδυναμωμένος Μακεδονικός) επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Γολιάθ (του τρίτου πέρσι Πανιώνιου). Ο τεχνικός ωστόσο των Κοζανιτών, ο Γιώργος Καλαφατάκης, μιλώντας στο contra.gr αποκάλυψε πως θεωρούσε τη νίκη του Μακεδονικό δεδομένη.

" Ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Τόσο όμως εύκολη επικράτηση, είναι αλήθεια πως δεν την περίμενα. Όμως θα πω ψέματα αν υποστηρίξω πως δεν την ήλπιζα. Είχα δει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Πανιώνιος, τόσο στο Κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, και ήμουν αισιόδοξος για την εξέλιξη του αγώνα. Δουλέψαμε και βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε ".

Όπλο για την επικράτηση του Μακεδονικού ήταν η άμυνα που έπαιξε πάνω στα ατού των "κυανέρυθρων". Άλλωστε, από τους τρεις σωματοφύλακες του Πανιώνιου, μόνο ο Εϊβερι κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων (11). Ο Καλαφατάκης εξηγεί: " Πρωτίστως είχαμε ως πλάνο να σταματήσουμε τον Οικονόμου και στη συνέχεια τους Εϊβερι και Χάρβεϊ. Είχαμε σχεδιάσει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τον καθένα ξεχωριστά και πετύχαμε. Ειδικά για τον Οικονόμου διαθέταμε και τον κατάλληλο παίκτη (σ.σ Πέτρουλας) ".

" Ο Κώστας Μεσάικος είναι πάντα δίπλα μας. Το μπάσκετ είναι το μεράκι του και δεν θέλει να το εγκαταλείψει "
Τα προγνωστικά από την αρχή της χρονιάς δεν είναι με το μέρος του Μακεδονικού. Πολλοί μάλιστα μιλούν περί υποβιβασμού. Ο τεχνικός των "πράσινων" δεν διαφωνεί, έχοντας όμως πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του. " Δεν είναι λάθος τα όσα υποστηρίζει ο κόσμος. Στόχος μας τη φετινή περίοδο είναι η παραμονή. Και αυτό διότι η ομάδα αποδυναμώθηκε και στη συνέχεια πλαισιώθηκε είτε με παίκτες που είτε βρίσκονταν στον πάγκο των ομάδων τους είτε με παιδιά από την Α2. Οπότε, φυσιολογικό είναι, η εμπειρία τους να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Δεν μπορούσαμε πάντως να κάνουμε διαφορετικά, βάσει του οικονομικού σχεδιασμού. Δεν είχαμε πληθώρα επιλογών. Έχω όμως εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Πιστεύω πως το υπάρχον υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί και να φέρει αποτελέσματα σαν αυτό του Σαββάτου. Ειδάλλως δεν θα αναλάμβανα την ομάδα το καλοκαίρι ".

Ακόμη δεν τίθεται θέμα αλλαγής ξένων, όμως εφόσον παρουσιαστεί κάποια καλή περίπτωση, ο Μακεδονικός δεν θα κλείσει την πόρτα. " Δίνουμε πίστωση χρόνου στα παιδιά, παράλληλα όμως έχουμε τα μάτια μας ανοικτά. Εμείς κοιτούμε το καλό της ομάδας. Αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι από την προσφορά τους και παρουσιαστεί κάτι το καλύτερο, τότε θα κοιτάξουμε προς τα εκεί. Τηρουμένων πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων της διοίκησης. Γι' αυτό και δουλεύουμε με ό,τι διαθέτουμε. Δεν θα διαμαρτυρηθούμε, ούτε θα λιγοψυχήσουμε ".

Οσον αφορά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφοΡήγα Δάρδαλη που συνέβη μετά το τέλος της συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια υπερασπιζόμενος πάντως τον εαυτό του: " Αυτό που ξέρω είναι πως η μεγάλη εμφάνιση και η νίκη μας επισκιάστηκε από το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς για να αντιδράσω έτσι, προκλήθηκα. Είμαστε άλλωστε άνθρωποι και μερικές φορές ξεφεύγουμε. Καλό πάντως θα είναι να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα γήπεδα, ανεξαρτήτως των όσων έχω προσωπικά "τραβήξει". Για να διαπιστώσει πάντως κανείς από πού πηγάζει η αντιπαράθεσή μας ας ανατρέξει στο αρχείο της εφημερίδας που εργάζεται ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK