Καταγγελία - καταπέλτης: "Μπήκε μέσα και μας είπε να χάσουμε με 8 πόντους!"

Αμερικανός παίκτης, που διατήρησε την ανωνυμία του, έκανε μία φοβερή καταγγελία για περιστατικό που συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί ο πρόεδρος τους ζήτησε να... χάσουν;

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
balla basket EUROKINISSI SPORTS

Ντου προέδρου στα αποδυτήρια, φωνές και παρατηρήσεις για τη... μικρή διαφορά με την οποία χάνει η ομάδα και απειλή πως αν δεν χάσουν με την... επιθυμητή διαφορά, προφανώς για να κερδίσει ο πρόεδρος στο στοίχημα δεν θα πληρωθούν. Μην πάτε μακριά, εδώ στα μέρη μας υποστηρίζει αμερικανική ιστοσελίδα ότι συνέβησαν όλα αυτά σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία αμερικανού παίκτη.

Ο συγκεκριμένος μπασκετμπολίστας μέσω της ιστοσελίδας Hoopshype.com και σε αφιέρωμα σε περίεργες καταστάσεις που βίωσαν ή βιώνουν Αμερικανοί στην Ευρώπη και αλλού υποστήριξε ότι όλα αυτά συνέβησαν κάποια στιγμή πρόσφατα. Αυτός αγωνιζόταν σε κάποια από τις "μικρές" ομάδες της Α1 που αντιμετώπισε κάποια από τις "μεγάλες" και εκεί άρχισαν όλα. Ιδού η καταγγελία του που πάντως δεν προσδιορίζεται αν αφορά αγώνα της φετινής ή της περσινής σεζόν γιατί ενδέχεται να θέλησε ο συγκεκριμένος παίκτης επίτηδες να θολώσει τα νερά για το πότε έγινε ο εν λόγω αγώνας.

«Παίζω στην Ελλάδα και αυτή η ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη. Αγωνίζομαι εδώ και τρεις μήνες και δεν έχω πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Παίζαμε ενάντια σε μία από τις παραδοσιακά πανίσχυρες ομάδες της Ελλάδας. Το μπάτζετ της ομάδας μας δεν έχει καμία σχέση με το μπάτζετ της άλλης ομάδας, όπως και το ρόστερ τους. Αγωνιζόμασταν και παίζαμε το καλύτερό μας μπάσκετ και χάναμε μόνο για 5 πόντους από αυτή την πανίσχυρη ομάδα. Κι εκεί άρχισε η σύγχυση...

Ο ιδιοκτήτης μπήκε σε έξαλλη κατάσταση στα αποδυτήρια και μας είπε: "Τι κάνετε όλοι σας; Πρέπει να χάνετε με 8 ή περισσότερους πόντους!" Είμαι μαχητής από την φύση μου και προφανώς μπερδεύτηκα με όσα είπε. Δεν μπορώ να παίξω έτσι. Παίζω για να νικάω. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: "Έτσι θα πάρεις το μισθό του μήνα. Πρέπει να χάσεις με αυτή τη διαφορά, αλλιώς δεν θα πληρωθείς".

Μπορώ μόνο να φανταστώ αυτή τη γελοία έκταση της δωροδοκίας πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως δεν πληρώθηκα, οπότε απείλησα πως θα φύγω, κάνοντας λόγο για παραβίαση της σύμβασης. Έμεινα εκτός προπονήσεων και απείλησα πως θα υπογράψω σε άλλη ομάδα σε άλλη χώρα και τότε με πλήρωσαν ένα μηνιάτικο, από τα τρία που μου χρωστούσαν. Υπολείπονται δύο μήνες. Είναι αληθινή ιστορία. Και ιστορίες όπως αυτές συμβαίνουν κάθε ημέρα σε όλη την Ευρώπη».

News 24/7

24MEDIA NETWORK