Η Χίμκι είχε 39 τρίποντα. Λίγα ήταν...

Μόλις η 8η επίδοση στην ιστορία της Euroleague ήταν οι 39 προσπάθειες που επιχείρησαν οι παίκτες της Χίμκι πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Ποια ομάδα κατέχει το ρεκόρ!

Η Χίμκι είχε 39 τρίποντα. Λίγα ήταν...

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε ξανά στην Euroleague. 87-80 από την ανεβασμένη Μπαρτσελόνα στη Μόσχα και συμπλήρωσε πέντε ήττες στα πρώτα έξι ματς της νέας σεζόν.

Προφανώς και σημασία έχει το αποτέλεσμα. Υπάρχει, ωστόσο, η δεύτερη ανάγνωση ενός σκορ. Το πώς χάνεις ένα παιχνίδι έχει τη δική του, ξεχωριστή, σημασία.

Η Χίμκι ηττήθηκε σουτάροντας 39 τρίποντα και μόλις 19 δίποντα. Οι Αμερικανοί επιμένουν πως το ενδιάμεσο σουτ είναι πλέον το πιο άχρηστο στο μπάσκετ. Η διαφορά πάντως είναι μεγάλη, ασχέτως αν στόχο βρήκαν τα 17 εξ αυτών.

Δεν πρόκειται πάντως για την κορυφαία επίδοση σε παιχνίδι της Euroleague. Ούτε καν η δεύτερη ή η τρίτη. Ήταν η 8η! Στις 2 Μαΐου του 2008, στον ημιτελικό του Final Four μάλιστα, η Σιένα είχε 45 προσπάθειες με μόλις 11 εύστοχες. Με αποτέλεσμα να χάσει 92-85 από την πιο λογική Μακάμπι.

Για τη δεύτερη 'ταξιδεύουμε' ακόμη πιο πίσω, στο 2003 (27/11) με τη Φορτιτούντο Μπολόνια να τελειώνει το παιχνίδι με 13/43 πίσω από από τη γραμμή (έχασε κι αυτή από τη Μακάμπι), ενώ την τρίτη κατέχει πάλι η Σιένα (16/42) πέφτοντας στην παγίδα της Πρόκομ.

Η Χίμκι είχε 39 τρίποντα. Λίγα ήταν...

Ηθικό δίδαγμα; Τα πολλά (άστοχα) τρίποντα σε 'σκοτώνουν'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK