Ο 'κοπτοράπτης' Καλάθης και το Γιατρ-ικό της ΑΕΚ

Μια σειρά που, εκτός απροόπτου, θα λήξει γρήγορα (Περιστέρι-Παναθηναϊκός) και μια άλλη (ΑΕΚ-Προμηθέας) που μόλις άρχισε σε ρυθμούς ροκ. Τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών της Basket League

Ο Νικ Καλάθης υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου
Ο Νικ Καλάθης υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη σαν να μην έπεσε ποτέ σ' αυτήν, το Περιστέρι που έχει χτυπήσει το ταβάνι του, ο Προμηθέας που διεκδικεί ό,τι του αναλογεί και μια ΑΕΚ που μόνο να χάσει έχει από ενδεχόμενο αποκλεισμό. Οι ημιτελικοί της Basket League δεν θα μας άφησαν να πλήξουμε μετά τις πρώτες μάχες των ημιφιναλίστ.

Περιστέρι - Παναθηναϊκός (0-1)

Το Περιστέρι ήταν η μοναδική εντός των τειχών ομάδα που είχε νικήσει εφέτος τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έως ότου την τελευταία αγωνιστική εμφανιστεί η Κύμη (και όχι ο ίδιος στο γήπεδο). Για να έρθει το 80-72 της τελευταίας ημέρας του Μαρτίου (που όπως κύλησαν τα πράγματα χάρισε αβαντάζ έδρας στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη) έπρεπε ο Γκρέι να σκοράρει 27 πόντους, ο Μπέντιλ άλλους 21 (από τους 48 έπεσαν στους 20) και κυρίως να λείπει ο Καλάθης.

Τότε ο Λεκαβίτσιους αγωνίστηκε 30 λεπτά, αυτή τη φορά μετά βίας ξεπέρασε τα 6' (με ενοχλήσεις στο πέλμα), μια και ο 'φρέσκος' Νικ (που στις 31/3 φορούσε φόρμες) έμεινε στο παρκέ 28'30''. Ο Λιθουανός είχε δώσει 10 πόντους και 3 τελικές πάσες, η 'κοπτοράπτης' των 'πρασίνων' αντίθετα παρείχε σχεδόν τα 2/5 του συνολικού σκοραρίσματός του 2 μήνες μετά (19 πόντοι, 11 ασίστ). Για να καταλάβεις με ονόματα και διευθύνσεις πώς καταλήξαμε στο τελικό +23 της Τετάρτης (91-68) και το 1-0 του 'τριφυλλιού' στην ημιτελική σειρά. Ήταν το πρώτο πούρο νίκης που άναψε (εκτός γηπέδου) ο Ρικ Πιτίνο. Μέχρι το επόμενο γιατί με τις δυο ομάδες σε αυτήν την κατάσταση το μέλλον της σειράς είναι πολύ κοντό.

ΑΕΚ - Προμηθέας (1-0)

Είχαμε προβλέψει πως η ΑΕΚ των αγώνων με το Χολαργό χρήζει ανάγκη βελτίωσης για ν' αντιμετωπίσει ένα πιο ποιοτικό και δεμένο σύνολο όπως ο Προμηθέας. Δεν θα κρύβει κάτω από το χαλί ο Ντούσαν Σάκοτα (των 2/8 σουτ). Δεν διαβάζαμε τη σφαίρα ή τον καφέ, βλέπαμε απλώς την αντιστρόφως ανάλογη εικόνα. Στο οριακό 83-82 της Ένωσης μόλις 2 πόντοι (είτε από τα 14/31 δίποντα είτε από τις 18/24 βολές) έλειψαν από τους Πατρινούς για ν' αρχίσουν με μπρέικ την απαιτητική σειρά και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στους Τελικούς.


Μετρώντας διπλάσια εύστοχα τρίποντα (12 έναντι 6) και επτά ριμπάουντ περισσότερα (34-27), θα έπρεπε να μην αφήσουν μια τέτοια ευκαιρία να χαθεί, όπως χάθηκε το κάρφωμα του Κατσίβελη ή το λέι απ του Μπράουν. Είχαν μια τελευταία στο 1.5'' πριν ακουστεί η κόρνα λήξης. Δεν την εκδήλωσαν ποτέ γιατί ο Θίοντορ κρυφάκουσε (μέχρι παρεξηγήσεως) ό,τι είχαν σχεδιάσει (backdoor πάσα) και το μαρτύρησε στον Σαντ-Ρος, τον κορυφαίο της Ένωσης στο παρκέ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Ήταν ο Κουβανός το πιο δραστικό αντίδοτο.


Να είστε σίγουροι πως δεν ήταν η ήττα, ούτε ο τρόπος αυτής, που έθιξαν τον πληθωρικό Μάκη Γιατρά, με συνέπεια ό,τι ακολούθησε στην αίθουσα Τύπου να μην συνάδει, σε καμία περίπτωση, με τη μάχη των δύο ομάδων στο παρκέ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK