AEK - ΚΑΟΔ 89-79

Ένας ασταμάτητος Ποπς-Μενσά Μπονσού οδήγησε την ΑΕΚ στο 89-79 επί του ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ. Ο Βρετανός σέντερ δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και τέλειωσε το ματς μ' ένα εντυπωσιακό νταμπλ - νταμπλ (31 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

AEK - ΚΑΟΔ 89-79

Η εξέλιξη

Ο Μπονσού πέτυχε τους πρώτους εννιά πόντους της ΑΕΚ (9-3) και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του. Ο ΚΑΟΔ ήταν ανταγωνιστικός, χάρη στους καλούς περιφερειακούς που διαθέτει (Τρότερ, Ζάρας, Τσαλδάρης), και μείωσε μάλιστα σε 25-21. Χωρίς όμως αντίστοιχου βεληνεκούς ψηλούς η άμυνά του ήταν αδύνατο να βρει αντίδοτο στη δράση του "οδοστρωτήρα" από το Λονδίνο και ήταν μόνιμα πίσω.

Ο Μπονσού τελείωσε κάθε μπάλα που πήρε στα χέρια, επανέφερε την Ένωση στο +10 (34-23) και την κουβάλησε σταθερά μέχρι το 57-46 του 26', όντας ατραξιόν στο παρκέ ενθουσιάζοντας το "κιτρινόμαυρο" κοινό.

Το 61-55, με τρίποντο του Άτκινς, επέτρεψε στους Δραμινούς να ελπίζουν. Όταν όμως ο σέντερ της ομάδας του Σάκοτα κουράστηκε ανέλαβαν δράση οι υπόλοιποι. Δηλαδή οι Ίνγκλις και Ντελινικάιτις, οι οποίοι έδωσαν σκορ απ' έξω και έκοψαν τη... φόρα των παικτών του Μέξα. Μάλιστα η ΑΕΚ πήγε μέχρι το +15 (75-60), δίχως να νιώσει απειλή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Ποπς-Μενσά Μπονσού, ο οποίος πλέον διεκδικεί τον τίτλο του πιο πληθωρικού σέντερ στο πρωτάθλημα.

2. Ο Καρλ Ίνγκλις, καθώς έδωσε τις λύσεις όταν κουράστηκε ο Βρετανός.

3. Ο Τόμας Ντελινικάιτις που έβαλε τα σουτ.

4. Ο Όμπι Τρότερ, ο καλύτερος του ΚΑΟΔ.

5. Ο Θοδωρής Ζάρας, αφού όσο έδινε σκορ η ομάδα της Δράμας ήταν μέσα στο ματς.

Το φύλλο αγώνα

Η ΑΕΚ δυναμώνει και αυτό μόνο καλό είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μ' έναν τέτοιο σέντερ στη ρακέτα, αλλάζει επίπεδο η Ένωση, η οποία από Δευτέρα θα έχει πλέον και τον Μαλίκ Χέρστον στο ρόστερ της. Στο χέρι του Ντράγκαν Σάκοτα είναι να μην χαθεί η χημεία που έχει αρχίσει ν' αποκτάται στην προσπάθεια όλων να πάρουν ένα σουτ παραπάνω. Ο ΚΑΟΔ πάλεψε όσο τον άφηνε η ΑΕΚ, δεν είχε όμως τις επιλογές να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK