Μαϊάμι: Υπέγραψε ο Πέιτον

Μαϊάμι: Υπέγραψε ο Πέιτον

Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της καριέρας του, ίσως και την τελευταία,να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα έχει ο Γκάρι Πέιτον μετά την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου με τους Μαϊάμι Χιτ. Στα 15 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, το Μαϊάμι θα αποτελέσει τον πέμπτο σταθμό στην καριέρα του 37χρονου γκαρντ ο οποίος είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο των ντραφτ (στο νούμερο 2) του 1990 από τους Σιάτλ Σουπερσόνικς.

Η περυσινή σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Πέιτον έχοντας κατά μέσο όρο, 11,6 πόντους και 6,1 ασίστ φορώντας τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς σε 77 αγώνες. Στο Μαϊάμι θα σμίξει και πάλι με τον Σακίλ Ο'Νιλ, μαζί με τον οποίο (αλλά και τον Κόμπε Μπράιαντ) οδήγησαν του Λέικερς στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2003, δίχως όμως να καταφέρουν να...φορέσουν το δαχτυλίδι.

Η έναρξη της 16ης σεζόν του Πέιτον στο ΝΒΑ τον βρίσκει μέσα σε όλες τις βασικές στατιστικές κατηγορίες, όλων των εποχών. Σε 1.186 αγώνες (1.180 ξεκινώντας στη βασική πεντάδα!), έχει μέσους όρους για όσκαρ: 17,6 πόντοι, 7.2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Με 2.231 κλεψίματα είναι τρίτος στη σχετική λίστα όλων των εποχών, 6ος στις ασίστ (8.508), 12ος σε λεπτά συμμετοχής (43.309) και 25ος σκόρερ (20.829).

Η απόκτησή του από του Χιτ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο της ομάδας, Πατ Ράιλι: "Είμαστε τυχεροί που μπορέσαμε να αποκτήσουμε έναν παίκτη της αξίας και της οντότητας του Γκάρι Πέιτον. Είναι ένας πολύπειρος παίκτης και η ένταξή του στην ομάδα θα μας βοηθήσει πολύ".

Ο Πέιτον μαζί με τον Τζέισον Ουίλιαμς θα καλύψουν τη νευραλγική θέση του πλέι-μέικερ για την ομάδα του Μαϊάμι την προσεχή σεζόν και ο βετεράνος άσος έδωσε από την αρχή, το στίγμα της συνεργασίας τους: "Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Τζέισον από την πρώτη μέρα, όσο γίνεται περισσότερο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δίπλα του έναν παίκτη σαν κι εμένα να τον καθοδηγεί. Αρχής γενομένης από το καμπ (ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου) Θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω και δεν τον βλέπω ως αντίπαλο για μια θέση στη βασική πεντάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK