Matchday 02/02: Η ΑΕΚ πήρε 3 βαθμούς βάζοντας... υποθήκη

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (02/02) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Κρίστιτσιτς, που έφτασε για τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστπέρι για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Κρίστιτσιτς, που έφτασε για τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Ατρομήτου στο Περιστπέρι για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η μια στιγμή ποδοσφαίρου έφτασε στην ΑΕΚ για να αποδράσει από το Περιστέρι, ενώ ο Άρης απέδειξε ότι ο φορ δεν του είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα. Ο Ρόσα καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν μπορεί να σώσει μόνος του τον Παναιτωλικό, ενώ στην Μίλαν η αυτοκρατορία των Μαλντίνι συνεχίζεται. Η αγαστή συνεργασία ενός παλιού με έναν νέο, έφεραν τον θρίαμβο του Μουρίνο κόντρα στον Γκουαρδιόλα στο Λονδίνο. Αυτά και άλλα πολλά βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League: Η ΑΕΚ βρήκε τη μια συνεργασία νίκης που έψαχνε

Ένα ματς σκληρό, με πολλές και δυνατές προσωπικές μονομαχίες, χωρίς ρυθμό και κατάχρηση... εξουσίας από τον ρέφερι Σιδηρόπουλο, ήταν αυτό στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Super League. Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Αραούχο, έστω κι αν ο Αργεντίνος δεν είχε καλά καλά ένα 48ωρο στην πατρίδα μας. Έδειξε σε σχετικά καλή κατάσταση σωματικά, ωστόσο θα χρειαστεί παιχνίδια για να βρει ρυθμό.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε να προσφέρει συγκινήσεις, η ΑΕΚ ήταν περισσότερο απειλητική και σε τρεις περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ αλλά οι Αραούχο και Σιμάνσκι (2 φορές) δεν σημάδεψαν σωστά. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρχε σκορ στο Περιστέρι παρά μόνο... κάρτες, 8 συνολικά! Στις μισές τουλάχιστον περιπτώσεις ο Σιδηρόπουλος εκτίμησε υπερβολικά τις φάσεις.

Στο 52' ο Καρέρα τράβηξε στον πάγκο τον Αραούχο και έβαλε στη θέση του τον Βέρντε, αλλαγή προπομπός για τις εξελίξεις. Στο 65' ο Ιταλός πάτησε ωραία την μπάλα για τον Σιμάνσκι, αυτός σέντραρε ιδανικά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Κρίστιτσιτς με υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Μέγκιερι για το 0-1.

Η συγκρουση του Οικονόμου με τον Γιακουμάκη στον αέρα έστειλε αναίσθητο τον επιθετικό του Ατρομήτου στο χορτάρι και οι καρδιές όλων πήγαν στην... Κούλουρη, ευτυχώς όμως με την βοήθεια του ιατρικού επιτελείου ο παίκτης συνήλθε γρήγορα, έστω κι αν αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Κρίστιτσιτς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, το σκορ δεν άλλαξε και η ΑΕΚ εξακολουθεί να κρατά απόσταση ασφαλείας για την 3η θέση. Ο Ατρόμητος έχασε έδαφος για την μάχη της 6άδας.

Για τον 'Δικέφαλο' η νίκη δεν ήρθε δίχως προβλήματα, καθώς χάνει τον Σιμόες για τα παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό που ακολουθούν, ενώ ο Κρίστιτσιτς 'έσωσε' αυτά τα ματς με την αποβολή, ωστόσο χάνει το παιχνίδι Κυπέλλου με Παναιτωλικό και μένει μια κάρτα μακριά από την τιμωρία δύο αγωνιστικών...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΡ;

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' χωρίς τον τραυματία Ιντέγε στην διάθεση του Ένινγκ, που άφησε στον πάγκο τον Ντουρμισάι και παρουσίασε μια ενδεκάδα δίχως κλασικό φορ. Ρόλο που κλήθηκε να παίξει τυπικά ο εξτρέμ Λάρσον. Η αλήθεια είναι πως ο Γερμανός τεχνικός δεν μετάνιωσε στιγμή για την απόφαση του, βλέποντας τους ακραίους του Γκάμα και Φετφατζίδη να 'χτυπάνε' με μανία την αντίπαλη άμυνα.

Ο Πορτογάλος στο 31' σκόραρε για το 1-0 (8ο φετινό του στο πρωτάθλημα), ο 'Φέτφα' 12 λεπτά μετά πέτυχε το 2-0 και το ματς για τον -ταλαιπωρημένο αγωνιστικά και μη- Πανιώνιο δεν είχε γυρισμό. To σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος και με αυτό το τρίποντο ο Άρης εδραιώθηκε στην 6άδα καθώς βρίσκεται στην 5η θέση, στο +4 από τον ΟΦΗ και το +5 από την 7η Ξάνθη. Ο Πανιώνιος είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς (ξεκίνησε με -6).

Ο ΡΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Αστέρας και Παναιτωλικός συγκρούστηκαν στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα ακόμη τρίποντο για μια άνετη παραμονή και τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν πως μάλλον θα χρειαστούν ένα θαύμα για να μείνουν στην κατηγορία. Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν συμπαραστάτες στο πλευρό του Ρόσα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ αλλά τις έντονες διαμαρτυρίες του Παναιτωλικού για μια περίπτωση πέναλτι στο 17', όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Πασαλίδης έδιωξε τη μπάλα με υποψία χεριού. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, ο Ευαγγέλλου πήγε στο μόνιτορ και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 51' ο Μπαράλες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ, ο Ρόσα ισοφάρισε στο 60' και φτάνοντας στις καθυστερήσεις όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση. Ο Ντέλετιτς ωστόσο είχε διαφορετική άποψη... Ο Σέρβος σκόραρε στο 90+3' χαρίζοντας το τρίποντο στους γηπεδούχους με το τελικό 2-1 στο 'Θ. Κολοκοτρώνης'.

Ο Παναθηναϊκός (κατα)δίκασε τις αγωνιστικές παραφωνίες του ΠΑΟΚ στα έδρανα του ΟΑΚΑ και με γκολ των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής με σκορ 2-0. Πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα για τους 'πράσινους', που ζουν μέρες... Παναθηναϊκής συνοχής.

Premier League: Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος

Η Τότεναμ υποδέχθηκε στο Λονδίνο την Μάντσεστερ Σίτι και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα timeline από το χθες μέχρι το σήμερα. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο, τελείωσε το παιχνίδι με 68% κατοχή και 18 τελικές (5 on target), αλλά ήταν οι Spurs του Μουρίνιο που κατέκτησαν το τρίποντο. Ο Λορίς έμοιαζε ανίκητος, με αποκορύφωμα την φάση του 40', όταν έσωσε την εστία του στην εκτέλεση πέναλτι του Γκιουντογάν.

Το χρονικό σημείο που 'έστριψε' το ματς ήταν το 60ο λεπτό, όταν ο Ζιντσένκο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπέρχβαϊν έζησε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο με την φανέλα της Τότεναμ, σκοράροντας με εξαιρετική ενέργεια για το 1-0. Στο 71' ο Σον εκτέλεσε για δεύτερη φορά στο ματς τον Έντερσον και υπέγραψε τη νίκη των Λονδρέζων, που τους φέρνει στην 5η θέση και το -4 από την Τσέλσι και την 4άδα.

Η Σίτι έχει εγκαταλείψει προ πολλού τη μάχη για τον τίτλο και η Λίβερπουλ ήδη μετράει αντίστροφα για την κατάκτηση της Premier League και τυπικά... Νωρίτερα, Μπέρνλι και Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως σκορ στο 'Turf Moor'.

Serie A: Η αυτοκρατορία των Μαλντίνι συνεχίζεται

Η Μίλαν έμεινε στο 1-1 με την Βερόνα για την 22η αγωνιστική της Serie A, καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Άμραμπατ στο 68' και είχε δοκάρι με τον Καστιγιέχο στις καθυστερήσεις. Ο Φαραόνι άνοιξε το σκορ στο 13', ο Τσαλχάνογλου ισοφάρισε στο 29'. Ωστόσο οι φίλοι της Μίλαν είχαν έναν καλό λόγο να χαμογελούν στο τέλος της αναμέτρησης, βλέποντας το ντεμπούτο του Ντανιέλ Μαλντίνι με την ροσονέρο φανέλα. Ο νεαρός φορ είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας Μαλντίνι που παίζει στην Μίλαν, μετά από τους Τσέζαρε και Πάολο.

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Serie A με τη φανέλα της Μίλαν πριν από 67 χρόνια και ο Πάολο Μαλντίνι είχε κάνει ντεμπούτο πριν 35 χρόνια. Ο Ντάνιελ Μαλντίνι αγωνίζεται στην ομάδα Νέων της Μίλαν καλύπτοντας τη θέση του επιθετικού, έχοντας να επιδείξει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Primavera 6 γκολ και 4 ασίστ σε 9 συμμετοχές.

Η Γιουβέντους επικράτησε με σκορ 3-0 της Φιορεντίνα, Αταλάντα και Τζένοα έμειναν στο 2-2, ενώ η Λάτσιο διέλυσε με σκορ 5-1 την ΣΠΑΛ. Το ματς το οποίο έκλεισε την αγωνιστική ήταν το Ουντινέζε - Ίντερ, όπου οι 'νερατζούρι' με δύο γκολ του Λουκακού πήραν το τρίποντο και έμειναν στο κυνήγι της κορυφής και της Γιουβέντους.

Είναι ο Παναθηναϊκός η πιο ενισχυμένη ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK