Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Παναθηναϊκή συνοχή στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός (κατα)δίκασε τις αγωνιστικές παραφωνίες του ΠΑΟΚ στα έδρανα του ΟΑΚΑ και με γκολ των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής με σκορ 2-0. Πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα για τους 'πράσινους', που ζουν μέρες... Παναθηναϊκής συνοχής.

Ο Φεντερίκο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επι του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI
Ο Φεντερίκο Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 επι του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 φιλοξένησε το ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ. Οι δύο μονομάχοι έμπαιναν στην αναμέτρηση με εκ διαμέτρου αντίθετο μομέντουμ. Οι μεν 'πράσινοι' βρίσκονταν ενδεχομένως στην καλύτερη τους φάση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι δε 'ασπρόμαυροι' από μη πειστικές εμφανίσεις έστω κι αν κατακτούσαν τρίποντα.

Ο Γιώργος Δώνης πήγε σε σχήμα 4-2-3-1, με την γνωστή τετράδα άμυνας (Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα), τους Δώνη - Κουρμπέλη στον άξονα και τριάδα μπροστά τους αποτελούμεν από τους Νάγκι, Ζαχίν, Χατζηγιοβάνη, με τον Μακέντα στην κουρφή της γραμμής κρούσης.

Ο Αμπέλ Φερέιρα προτίμησε ένα 4-3-3, με Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλη στην άμυνα, τους Εσίτι, Μαουρίσιο, Μίσιτς στον άξονα και τους Λημνιό - Βιεϊρίνια στα πλευρά του Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ είχε και την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν στο 10' πρόλαβε την έξοδο του Διούδη αλλά πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε με τον Μακέντα στο 16'και ανέβασε την πίεση του πιο ψηλά. Ο Δώνης βλέποντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ στο build up του παιχνιδιού από χαμηλά και την αβεβαιότητα των φιλοξενούμενων στις μεταβιβάσεις, ζήτησε από τον Ζαχίντ να ανέβει μέτρα και να μειώσει την απόσταση από τον Μακέντα, δυσκολεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βγάλει σωστά τη μπάλα από χαμηλά.

Οι 'πράσινοι' πέτυχαν αρχικά να περιορίσουν την παραγωγικότητα του ΠΑΟΚ στο ελάχιστο και σε δεύτερη ανάγνωση έφεραν το τέμπο της αναμέτρησης στα δικά τους μέτρα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν και γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Μακέντα, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης μέσω VAR. Η μπάλα από το γύρισμα του Ζαχίντ βρήκε αρχικά στον Ίνγκασον, μετά στον μηρό και το χέρι του Ιταλού φορ, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Ότι δεν καρπώθηκε ο Μακέντα στο τέλος του πρώτου μέρους, το βρήκε στην έναρξη του δεύτερου. Ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Δώνη εντός περιοχής και με ψυχραιμία ο Ιταλός φορ μετέτρεψε αυτό το 'δώρο' σε γκολ για το 1-0 στο 49'. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του, δεν πρόλαβε να συνέλθει από το 'χτύπημα'΄και δέχθηκε ένα δεύτερο.

Ο Χατζηγιοβάνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έσκαψε εκπληκτικά τη μπάλα στην έξοδο του Ζίβκοβιτς, για το 2-0 στο 56' μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ο Φερέιρα δεν είχε άλλη λύση από το να παίξει τα χαρτιά του πάγκου, με τους Μπίσεσβαρ, Άκπομ και Πέλκα να παίρνουν σταδιακά θέση στο χορτάρι και τον Δώνη να ακολουθεί στην σκακιέρα με αλλαγή διάταξης σε 5-4-1, με νέα πρόσωπα τους Ανουάρ, Νούνες και Μπουζούκη.

Στο 84' ήταν ο Διούδης που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ για αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, όταν αντέδρασε σωτήρια στο τετ-α-τετ με τον Μίσιτς, που είχε κάνει προηγουμένως μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αζέρου ρέφερι Αλιγιάρ Αγκάγιεφ τίποτα δεν άλλαξε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει ένα μεγάλο τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον σκοτούρες σε διπλό ταμπλό: τόσο αυτές που αφορούν το εξωαγωνιστικό κομμάτι και την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, όσο και αυτές που προκύπτουν από την εικόνα του στο χορτάρι από την αρχή του νέου έτους. Εκείνη η ήττα από τον Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' μοιάζει να έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στον 'Δικέφαλο', που αφορούν τόσο την αυτοπεποίθηση του, όσο και την συνολική του λειτουργία στον αγωνιστικό χώρο.

Η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για την αλλαγή των ποινών που αφορούν υποθέσεις πολυιδιοκτησίας είχε ως αφετηρία την ''ανάγκη διατήρησηε της εθνικής/κοινωνικής συνοχής''. Κανείς δεν ξέρει πού και πώς θα καταλήξει αυτή η ιστορία, ωστόσο στο στρατόπεδο των 'πρασίνων' ένα είναι σίγουρο: με την 5η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, τις πειστικές εμφανίσεις, την αναβάθμιση μέσω των μεταγραφών και την εξασφάλιση μιας θέσης στα playoffs, η Παναθηναϊκή συνοχή επέστρεψε και μοιάζει αδιαμφισβήτητη μετά από αυτό το 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Είναι ο Παναθηναϊκός η πιο ενισχυμένη ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK