Μίσσας: "Είμαστε καλοί σουτέρ αλλά χρειάζεται εμπιστοσύνη"

Κατά την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας για το Ελσίνκι όπου θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, ο Κώστας Μίσσας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας.

ΦΙΛΙΚΟ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
missas EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά τόνισε: «Μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η βάση για να έρθουν τα αποτελέσματα. Σημαντικό κομμάτι είναι η αντιμετώπιση του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για το επόμενο ματς και να ξεχνάς το προηγούμενο, σε ένα Πανευρωπαϊκό με συχνούς αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή άισθηση ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αξίζει σε αυτή την ομάδα.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό απ'όλα είναι η διάρκεια. Μέσα από την προετοιμασία και τα διάφορα φιλικά, έχουμε δει κάποια πράγματα στα οποία είμαστε καλοί και πρέπει να τα κρατήσουμε και κάποια άλλα που πρέπει να διορθώσουμε και έχουν σχέση με την συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά το κομμάτι του περιφερειακού σουτ. Είμαστε καλοί σουτερ, χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί θα παίξει ρόλο αυτό το κομμάτι. Από πλευράς άμυνας, η διάρκεια σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και βήμα-βήμα θα δούμε τι θα κάνουμε.

Είναι ένα ζητούμενο που έχει να κάνει με το κομμάτι της συκγέντρωσης και της μεγαλύτερης προσπάθειας. Σίγουρα από αυτά που έχουμε δει στο κομμάτι της άμυνας έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αλλαγές με κάποια διαφορετικά σχήματα, που έχουν ωστόσο μειονέκτημα στην επίθεση. Πρέπει να «παντρέψουμε» διάφορα πράγματα ανάλογα και το παιχνίδι. Αυτή είναι η λογική μας. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την συγκέντρωση και την άμυνα είναι τα ριμπάουντ. Τα αυμτνικά ριμπάουντ μπορεί να μας βοηθήσουν και όταν έχουμε πρόβλημα στη σετ επίθεση, στο τρανζίσιον, ώστε να χτυπήσουν την αντίπαλη ομάδα στην αντίδραση και όχι στη δράση».

News 24/7

24MEDIA NETWORK