Μοναδικός στόχος η νίκη στη Λιθουανία

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο ο Ολυμπιακός, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ επί λιθουανικού εδάφους. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά την Τετάρτη (23/11) με αντίπαλο την Λιέτοβους Ρίτας στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης.

Μοναδικός στόχος η νίκη στη Λιθουανία

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο ο Ολυμπιακός, όλα αυτά τα χρόνια που παίρνει μέρος στην Ευρωλίγκα, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ επί λιθουανικού εδάφους. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά την Τετάρτη (23/11) με αντίπαλο την Λιέτοβους Ρίτας στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν μέσα από τα χέρια τους το δεύτερο "ροζ φύλλο αγώνα" την περασμένη εβδομάδα, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα στην παράταση από την Εφες Πίλσεν. Γι'αυτό το λόγο ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι παίκτες του θέλουν να "ρεφάρουν" κάνοντας το "διπλό" στη χωρητικότητας 10.000 θεατών, "Siemens Arena" του Βίλνιους.

Το έργο τους μόνο εύκολο δεν πρέπει να θεωρείται κόντρα σε μία ομάδα όπου διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του λιθουανικού μπάσκετ (ταχύτητα, πολλά περιφερειακά σουτ) και έρχεται και με φόρα από την εντυπωσιακή νίκη στην τρίτη αγωνιστική, εκτός έδρας με τη Μπαρτσελόνα.

Ο τεχνικός των "Πειραιωτών" όπως και οι Ρενάλντας Σεϊμπούτις και Τάιους Εντνι επιστρέφουν σε γνωστά λημέρια. Μάλιστα, έτυχαν θερμής υποδοχής κατά την άφιξη της ομάδας στη Λιθουανία. Ο Γιόνας Καζλάουσκαςθα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, ενώτο γεγονός του...επαναπατρισμού για τον Σεϊμπούτις, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, όπως δήλωσε ο νεαρός πλέι-μέικερ.

Οσον αφορά τον Τάιους Εντνι κανένας φίλαθλος της Ζαλγκίρις δεν μπορεί να ξεχάσει τον Αμερικανό ο οποίος την οδήγησε (μαζί με τον Καζλάουσκας) στην κορυφή της Ευρώπης το 1999. Η επιστροφή του Εντνι στη Λιθουανία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των οπαδών της ομάδας του Κάουνας οι οποίοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια της αναμέτρησης και μέσω του "ήρωά" τους θα στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη φετινή διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK