Οικογενειακή τραγωδία: Ο κόουτς Μουρ ήταν παρών στο θάνατο της γυναίκας και της κόρης του

Τα εγκαύματα θα γιατρευτούν, όπως και οι μικροτραυματισμοί του γιου του Τζέιντεν. Το σημάδι που θ' αφήσει στην ψυχή του Χάουαρντ Μουρ η απώλεια της 'αδελφής ψυχή' του Τζένιφερ και της κόρης του Τζέιντεν ποτέ.

Illinois-Chicago head coach Howard Moore reacts during the final minutes of the second half of an NCAA basketball game against Illinois in Chicago, Saturday, Dec. 28, 2013. Illinois won 74-60. (AP Photo/Paul Beaty)
Illinois-Chicago head coach Howard Moore reacts during the final minutes of the second half of an NCAA basketball game against Illinois in Chicago, Saturday, Dec. 28, 2013. Illinois won 74-60. (AP Photo/Paul Beaty) AP PHOTO/PAUL BEATY

Πριν από δύο εβδομάδες, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ο Χάουαρντ Μουρ ευχαριστούμε τη σύζυγό του Τζένιφερ για την (τετραμελή) οικογένεια που του 'χει προσφέρει. Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφίες που έλαμπαν από τις αγκαλιές και τα πλατιά χαμόγελα.

Την Πρωτομαγιά η γυναίκα της ζωής του είχε γενέθλια, κλείνοντας τα 46 χρόνια της. Περήφανος, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία από το νεανικό παρελθόν (της) και την περιέγραφε ως 'αδελφή ψυχή'.

Ήταν δύο από τις ξεχωριστές στιγμές της οικογενειακής ευτυχίας τους. Μαγικές, σχεδόν.

Δυστυχώς, από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας απέμειναν τα δύο. Ο Χάουαρντ Μουρ, μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας μπάσκετ του Γουισκόνσιν, και ο 13χρονος γιος του Τζέρελ. Η 46χρονη Τζένιφερ και η 9χρονη Τζέιντεν δεν επιβίωσαν του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που πλημμύρισε με αίμα την άσφαλτο.

Η μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της αφότου μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μίτσιγκαν. Η μικρή σκοτώθηκε ακαριαία. Ο Μουρ γλίτωσε με εγκαύματα τρίτου βαθμού, όντας πλέον εκτός κινδύνου, και ο Τζέρελ υπέστη μονάχα με άλλους μικροτραυματισμούς.

Η οικογένεια είχε προγραμματίσει ταξίδι στη μητέρα της Τζένιφερ στο Ντιτρόιτ με αφορμή Memorial Day (27/5), την ημέρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες τιμώνται τα θύματα των ενόπλων δυνάμεων. Οι Μουρς έφυγαν από το Μάντισον του Γουισκόνσιν το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου ν' αποφύγουν το πρωινό μποτιλιάρισμα.

Οικογενειακή τραγωδία: Ο κόουτς Μουρ ήταν παρών στο θάνατο της γυναίκας και της κόρης του

Σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Αν Άρμπορ, πόλη της πολιτείας του Μίτσιγκαν, αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα πέρασε στην άλλη λωρίδα και συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο της οικογένειας Μουρ. Το τρακάρισμα, που συνέβη στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ήταν πολύ σφοδρό. Κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Στις δύο οδηγούς και σε άλλο ένα ανήλικο άτομο γένους θηλυκού. Τα 2 από τα 3 άτομα ήταν η σύζυγος και η κόρη του Χάουαρντ Μουρ. Η οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το τροχαίο ήταν 23 ετών και κάτοικος του Αν Άρμπορ.

Χάουαρντ και Τζένιφερ Μουρ είχαν κοινή ζωή από τις ταυτόχρονες σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν. Ο Χάουαρντ ήταν και παίκτης της ομάδας μπάσκετ. Αχώριστοι οι δυο τους από την αρχή, κατάλαβαν με τον καιρό ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και παντρεύτηκαν το 2003. Η οικογένειά τους συμπληρώθηκε με τη γέννηση των δύο παιδιών τους λίγα χρόνια μετά.

Δεν θα την αγκαλιάσω και δεν θα τη φιλήσω άλλη φορά

Η κραυγή της Βέρα Μπαρνς, μητέρας της θανούσης ανατριχιάζει. " Έχασα δύο, την κόρη και την εγγονή μου. Είμαι ευλογημένη μόνο που έχω τον εγγονό και το γαμπρό μου".

Η μικρή Τζέιντεν δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει, ν' αφήσει παρακαταθήκη πέρα από το πλατύ χαμόγελό της. Παιδί δημοτικού ήταν ακόμα.

Η Τζένιφερ ήταν ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας του Μάντισον, μια γυναίκα με ευαισθησίες, αδιάλειπτη δράση και ευρεία προσφορά. Ο λογαριασμός της στο facebook λειτουργούσε ως πίνακας αναρτήσεων για προβλήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων (φτωχές οικογένειες, άστεγοι, κλπ) που είχαν ανάγκη από βοήθεια.

Το λίγων μηνών παράδειγμα (τέλη Νοεμβρίου) με μια έγκυο κοπέλα που χρειαζόταν (όχι χρήματα αλλά) είδη πρώτης ανάγκης για το παιδί που θα έφερνε στη ζωή ήταν ένα από τα πιο πρόσφατα. " Δουλεύει δυο δουλειές και φτιάχνει πλεξούδες. Δεν θα συζήσει τίποτα ποτέ. Απλώς δεν αντέχει οικονομικά όλα αυτά που χρειάζεται για το μωρό. Τίποτα τρομερό, μονάχα τα απαραίτητα", έγραφε τότε.

Όλο αυτό λειτουργούσε, έφερνε άμεσα αποτέλεσμα. Προς ευχαρίστηση της Μουρ, σε λίγες μόλις ημέρες, λιγότερες από 20, είχε κινητοποιηθεί μεγάλη μερίδα πολιτών που φρόντισαν προς ενίσχυση της νεαρής κοπέλας.

Με τον σύζυγό της Χάουαρντ Μουρ είχαν συστήσει το 'Moore Foundation' με κεντρικό άξονα την καμπάνια ευαισθητοποίησης του κόσμου και εξεύρεσης λύσεων προκειμένου να γλιτώνουν νέα παιδιά από τις συμμορίες, τα ναρκωτικά και τη βία στους σκοτεινούς δρόμου του Σικάγο. Πότε-πότε καλούνταν να μιλήσουν ακόμη και αστέρες του ΝΒΑ. Το ζεύγος έτρεχε για όλους.

" Ήταν μια σούπερσταρ", θα μεταφέρει η Ντάνα Τίμορ, με την οποία γνωρίζονταν από το νηπιαγωγείο. Προσωπικές επαφές δεν είχαν λόγω απόστασης και υποχρεώσεων, διατηρούσαν ωστόσο συχνή διαδικτυακή επαφή μέχρι σήμερα. Της είχε σταθεί χωρίς να ζητήσει τίποτα πίσω, όταν ένα συγγενικό πρόσωπό της αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Ήταν από τις γυναίκες που ήθελες ν' αγαπήσεις. Σ' έκανε να γελάς ακόμη κι αν ήσουν χάλια

Το Γουισκόνσιν, το κολέγιο της Περιφέρειας Big10 που έφτασε στην 'Τρέλα του Μαρτίου' και στο οποίο ο Χάουαρντ Μουρ είχε επιστρέψει από το 2015 μετά από θητείες ως βοηθός στο Σικάγο, στο Μπράντλι, στο Μπολ Στέιτ και στο Λογιόλα, αλλά και ως πρώτος στο Ιλινόις, κοινοποίησε την τραγική είδηση την Κυριακή.

Ο Γκρεγκ Γκαρντ, ο πρώτος προπονητής των 'ασβών' την τελευταία 5ετία - όσα και τα χρόνια του Χάουαρντ Μουρ εκεί, δεν έβρισκε λόγια. " Ως ομάδα είμαστε μια κλειστή οικογένεια και άπαντες θλιμμένοι μετά απ' ό,τι συνέβη".

" Ο Χάουαρντ είναι πολλά περισσότερα από ένας συνεργάτης και προπονητής, αυτός και η σύζυγός του ήταν πάντα αγαπητοί φίλοι με όποιον γνωρίζονταν. Θα τον αγκαλιάσουμε μαζί και τον Τζέρελ, προσφέροντάς τους αγάπη και στήριξη σε αυτή την ανείπωτη στιγμή".

Φίλοι, συνάδελφοι και ιδρύματα εκφράστηκαν με συμπόνοια για το δράμα του Χάουαρντ Μουρ.

Για ν' αναπαυτεί, όπου κι αν ταξίδεψε, το πνεύμα της Τζένιφερ και της μικρής Τζέιντεν. " Ένα πνεύμα δοτικό, ένα πνεύμα που νοιαζόταν".

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Paul Beaty

News 24/7

24MEDIA NETWORK