Μπάγερν-Ολυμπιακός: Ο νόμος του Λο σήμανε καταδίκη σε ήττα

Ο Μπόλντουϊν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός έκλεισε με +8 το τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο Λο επέβαλλε τον δικό του νόμο στο 'Audi Dome' και καταδίκασε τους 'ερυθρόλευκους' σε ήττα με σκορ 85-82.

Ο Μπόλντουϊν σκόραρε 19 πόντους στην καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο οι 'ερυθρόλευκοι' λύγισαν στην 4η περίοδο και υποχρεώθηκαν σε ήττα με σκορ 85-82 από την Μπάγερν στο 'Audi Dome'. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Μπόλντουϊν σκόραρε 19 πόντους στην καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού, ωστόσο οι 'ερυθρόλευκοι' λύγισαν στην 4η περίοδο και υποχρεώθηκαν σε ήττα με σκορ 85-82 από την Μπάγερν στο 'Audi Dome'. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 'Audi Dome' του Μονάχου, όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 85-82 από την Μπάγερν για την 9η αγωνιστική της Euroleague και 'έπεσε' στο 3-6. Ο Μπόλντουϊν πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, δικαιώνοντας τον Κεστούτις Κεμζούρα για την 2η ευκαιρία που του δίνει, ωστόσο οι 19 πόντοι (2ρ., 1ασ., 2κλ., 17 ranking) του Αμερικανού γκαρντ δεν έφτασαν στους 'ερυθρόλευκους'. Oι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν τον ήρωα τους στο πρόσωπο του Μαόντο Λο που έκανε πράματα και θάματα στην 4η περίοδο, 'εκτελώντας' τον Ολυμπιακό με σκορ και δημιουργία. Ο γκαρντ της Μπάγερν ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους και 7 ασίστ (25 ranking), οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Κόνιαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοβ ξεκίνησαν στην πεντάδα για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση του 'Audi Dome', με τους 'ερυθρόλευκους' να εκτελούν ποικιλόμορφα τις πρώτες επιθέσεις του δεκαλέπτου. Πρώτος στόχος ήταν το παιχνίδι στο low post με Πρίντεζη ή Μιλουτίνοβ και δευτερευόντως τα ντράιβ του Σπανούλη που κατέληγαν σε έξτρα πάσα στην περιφέρεια. Οι λύσεις ωστόσο έρχονταν κυρίως μέσα από προσωπικές φάσεις του Παπανικολάου, με δύο κλεψίματα που κατέληξαν σε ισάριθμα καλάθια για το 6-6 στο 4'.

Η Μπάγερν πάλι στόχευε πότε στα μις ματς με τον αρχηγό του Ολυμπιακού και πότε στις επιθέσεις μέσα στη ρακέτα. Μα κυρίως εκμεταλλευόταν τα πολλά και αβίαστα λάθη των Πειραιωτών, που είχαν ήδη 6(!) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, επιτρέποντας στους γηπεδούχους ένα σερί 9-0 για το 15-6 στο 6'.

Ο Κεμζούρα άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας και διατήρησε μόνο τον Παπανικολάου, που επέμενε να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό με προσωπικές φάσεις, αφού δεν υπήρχε δημιουργία. Την σκυτάλη επιθετικά στο 'ένας εναντίον ενός' πήρε ο Μπόλντουϊν, οι Πολ και Ριντ έδωσαν λύσεις στην άμυνα και το δεκάλεπτο έκλεισε στο +6 για την Μπάγερν (23-17). Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η διαφορά, όπως μαρτυρούν η 1 μόλις ασίστ και τα 7 λάθη των 'ερυθρολεύκων' σε αυτό το διάστημα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η εικόνα δεν άλλαζε. Ρότσεστι και Πολ έδιναν τις λύσεις με προσωπικές προσπάθειες, όμως τα λάθη συνεχίζονταν και η Μπάγερν κρατούσε το +6 στο 13' (31-25). Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μισά της δεύτερης περιόδου για να γράψει ο Ολυμπιακός την 2η ασίστ του στο 'Audi Dome', αυτή του Ρότσεστι στον Μιλουτίνοβ, που κάρφωσε φέρνοντας την ομάδα του σε απόσταση βολής (33-31).

Το καλό νέο για τον Ολυμπιακό ήταν πως διατηρούσε τον έλεγχο των ριμπάουντ και το καλύτερο πως ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ με καθαρό μυαλό. Με πέντε σερί πόντους του αρχηγού τους, οι 'ερυθρόλευκοι' πήραν ξανά το προβάδισμα στο 18' (39-40) και βάζοντας στο κόλπο τους Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ στο low post πήραν το δεκάλεπτο με 20-27 και πήγαν στην ανάπαυλα με βραχεία κεφαλή (43-44). Η Μπάγερν είχε 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 8 κλεψίματα και 7 λάθη μετά από 20 λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα παρουσίαζε 4 κλεψίματα και μόλις 3 ασίστ για 10 λάθη, αλλά τα 15 ριμπάουντ με το συναρπαστικό 82.3% στα δίποντα (14/17) ήταν τα στοιχεία που τον κρατούσαν για τα καλά μέσα στο παιχνίδι.

Ο Κεμζούρα ξεκίνησε τους Ρότσεστι - Μπόλντουϊν στην πεντάδα του τρίτου δεκαλέπτου, δίδυμο που έκανε θραύση, με τον υπό διωγμό μέχρι προ ημερών γκαρντ να μοιάζει ασταμάτητος σκοράροντας με κάθε τρόπο και να έχει 14 πόντους, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα μετά από 16 λεπτά συμμετοχής. Με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ να κερδίζουν κατά κράτος τις μάχες στην ρακέτα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +11 (50-61), 3.30' πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο. Το τρίτο φάουλ του Σέρβου σέντερ που έκατσε στον πάγκο αποσυντόνισε εν μέρει τους 'ερυθρόλευκους', ωστόσο η Μπάγερν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την συγκυρία για κάτι καλύτερο από το 55-63 στο 30'.

Ο Ρούμπιτ έδινε τις λύσεις επιθετικά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά το άσχημο μαντάτο για τον Ολυμπιακό ήταν πως συμπλήρωσε τα ομαδικά του φάουλ πολύ γρήγορα και με το σκορ 60-69 επτά λεπτά πριν το φινάλε, η Μπάγερν είχε εξασφαλίσει το μπόνους των βολών. Ένα σερί 5-0 των Βαυαρών ανάγκασε τον Κεμζούρα σε εσπευσμένο τάιμ άουτ, βλέποντας τους παίκτες του να έχουν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού. Η ασίστ του Σπανούλη στον Πρίντεζη έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό για το 65-71 στο 35', με τον Παπανικολάου να κάνει όλη τη 'βρώμικη' δουλειά σε ριμπάουντ και άμυνα.

Η αναλαμπή των 'ερυθρολεύκων' δεν κράτησε για πολύ, αφού η απάντηση της Μπάγερν ήρθε με σερί 7-0 για το 72-71, 3.25' πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο να ξεπεράσει την ενέργεια που έβγαζε η γηπεδούχος, που με πέντε σερί πόντους του Λο πέρασε μπροστά με 77-72, πριν ο Μιλουτίνοβ απαντήσει με έμμεσο τρίποντο για το 77-75, με 1.38' να απομένει στο χρονόμετρο. Ο Λο το είχε πάρει προσωπικά και με τρίποντο σκόραρε για το 80-75, πριν ο Πολ υποπέσει στο λάθος Νο 16 για τους 'ερυθρόλευκους' στο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε πότε τον δρόμο της επιστροφής στην διεκδίκηση της νίκης, με την Μπάγερν να παίρνει το ματς με το τελικό 85-82.

News 24/7

24MEDIA NETWORK