Νέοι φόβοι για Καλάθη

Από την πρώτη στιγμή της βαριάς τιμωρίας του Νικ Καλάθη με 20 αγώνες αποκλεισμού από το ΝΒΑ, το Contra.gr τόνισε τους φόβους που υπάρχουν στον παίκτη και την ελληνική ομοσπονδία για ποινή η οποία ουσιαστικά θα τον κρατήσει εκτός μουντομπάσκετ.

Νέοι φόβοι για Καλάθη

Ψάχνει απαντήσεις η ΤΣΣΚΑ

Η ΕΟΚ, μέσω του Τάκη Τσαγκρώνη, προχώρησε σε μία δήλωση πως η τιμωρία δεν θα ισχύσει, αλλά η ΤΣΣΚΑ(και φήμες μιλούν πως ακολούθησε ο Παναθηναϊκός) επικοινωνώντας με την Φίμπα, δεν πήρε τις ίδιες πληροφορίες.

Για την ακρίβεια, δεν πήρε καμία απάντηση κυρίως θετική, διότι το όλο θέμα μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα στις σχέσεις ΝΒΑ- Φίμπα. Οι παράγοντες του ρωσικού συλλόγου μετά και την συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη, θέλησαν να είναι 100% σίγουροι ότι αν αποκτήσουν τον Καλάθη θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν άμεσα και όχι μετά από 14 αγώνες(οι Γκρίζλις έδωσαν έξι παιχνίδια στα πλέι οφ) ή …δύο χρόνια.

Το επιτελείο της ομάδας εξέφρασε φόβους πως η Φίμπα έχει το δικαίωμα να μεταφέρει και να ερμηνεύσει την ποινή του ομογενή γκαρντ κατά το δοκούν από την στιγμή που επίσημα ο παίκτης θα δηλωθεί είτε με την εθνική είτε με σύλλογο.

Εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός έχει ρωτήσει την ομοσπονδία για το θέμα, αλλά εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι στην Ευρώπη δεν μεταφέρεται η ποινή.

Δύο τεράστια ερωτήματα προκύπτουν: Το ένα είναι και το προφανές, αν η ποινή θα ισχύσει στην Φίμπα, με δεδομένο ότι η ουσία που βρέθηκε στον έλεγχο ντόπιγκ, είναι απαγορευμένη και για την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η… μετάφραση της Φίμπα

Το δεύτερο αφορά στο πώς μεταφράζει αυτή την τιμωρία η Φίμπα με δεδομένο ότι αυτή τιμωρεί ημερολογιακώς και όχι με παιχνίδια. Θεωρητικά μπορεί να μιλάμε για έναν αποκλεισμό ο οποίος φτάνει και τα δύο χρόνια.

Ουσιαστικά μόνο η ελληνική ομοσπονδία μπορεί να δώσει συγκεκριμένη απάντηση διότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την Φίμπα και γνωρίζει την στάση της. Ερμηνεύοντας την νηνεμία, σημαίνει ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και ο Καλάθης θα αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ. Ισχύει το ίδιο για τους συλλόγους; Μπορούν να πάρουν την …κάρτα του από το ΝΒΑ ενώ υπάρχει ποινή; Υπάρχει ΟΚ από την παγκόσμια ομοσπονδία για την συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έγινε αναφορά στην περίπτωση του Τούρκογλου, αλλά η υπόθεση δεν έχει μεγάλη σχέση καθώς ο Τούρκος αφού εξέτισε την ποινή του των 20 αγώνων στο ΝΒΑ, μετά αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ. Ως αποτέλεσμα δεν τέθηκε ποτέ θέμα παρουσίας καθώς η τιμωρία δεν ήταν σε ισχύ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο Καλάθης έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά μεν, αλλά είναι με το μίνιμουμ και μπορεί να αποδεσμευτεί αν αυτό επιθυμεί ο ίδιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK