Ντοκουμέντο διαψεύδει τον Τζόρνταν για την 'αποβολή' του Αϊζάια το '92

Ο Μάικλ Τζόρνταν διέψευσε κατηγορηματικά -στο Last Dance- πως ήταν ο λόγος που δεν κλήθηκε ο Αϊζάια Τόμας στην Dream Team, το 1992. Συγγραφέας παρείχε ντοκουμέντο που τον εκθέτει.

H σχέση του Μάικλ Τζόρνταν με τον Αϊζάια Τόμας ήταν πάντα ιδιαίτερη, λόγω του έντονου 'εγώ' και των δυο. Ο MJ ομολόγησε στο Last Dance πως ακόμα μισεί τον Τόμας.
H σχέση του Μάικλ Τζόρνταν με τον Αϊζάια Τόμας ήταν πάντα ιδιαίτερη, λόγω του έντονου 'εγώ' και των δυο. Ο MJ ομολόγησε στο Last Dance πως ακόμα μισεί τον Τόμας. AP PHOTO/FRED JEWELL

Από την ημέρα που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του Last Dance έχει περάσει από ατελείωτο 'ξεσκόνισμα' όλο το περιεχόμενο του docuseries, από παίκτες και δημοσιογράφους που έζησαν όσα διηγήθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο σκοπός ήταν όχι ο αγιασμός των μέσων, μηδέ η αγιογραφία του MJ, αλλά ο εντοπισμός όσων είπε και δεν ανταποκρίνονταν στο εκατό τοις εκατό στην αλήθεια.

Ο συγγραφέας ΤζακΜακΚόλουμ, ο οποίος είχε γράψει βιβλίο με τίτλο 'Dream Team' και θέμα την πρώτη εμφάνιση NBAers ως εκπροσώπων των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ασχολήθηκε, στο τελευταίο του podcast -που 'χει τίτλο Dream Team Tapes με το αν ο 'Air' ζήτησε ή όχι την αποβολή του Αϊζάια Τόμας από την ομάδα.

Στις 28 του Απρίλη είχαμε αφηγηθεί την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ των δυο ανδρών, από την πρώτη φορά που Τζόρνταν έγινε All Star και τη συμφωνία των 'παλιών' να του βγάλουν τη συμμετοχή από τη μύτη. Οι πρωταγωνιστές της συνωμοσίας δεν παραδέχθηκαν ποτέ πως όντως συνεργάστηκαν, για να μην αφήσουν τον προκλητικό 'νέο' να λάμψει. Ο Τόμας ακουγόταν να λέει στο Last Dance ότι 'αυτή η φήμη ενδεχομένως να επηρέασε την πιθανή φιλία μου με τον Μάικλ'. Ο MJ είχε προσθέσει ότι 'δεν πιστεύω πως υπήρξε συνωμοσία'. Αυτή η 'σκηνή' αφορά το έτος 1985.

To 1991 οι Πίστονς συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά με τους Μπουλς, στα playoffs. Αυτήν τη φορά στους τελικούς της Ανατολής. Έως τότε επικρατούσε το Ντιτρόιτ. Το 1991 ήταν η χρονιά της αλλαγής, με το τέλος των Jordan Rules που 'χαν εφεύρει τα 'Πιστόνια' για να κάνουν δουλειά. Μετά τον αποκλεισμό τα Bad Boys έφυγαν χωρίς να ανταλλάξουν χειραψίες με τους 'Ταύρους'. Η απόφαση αυτή καταδικάστηκε από όλους.

Στο Last Dance ο Τζόρνταν ακούγεται να λέει πως ο ιθύνων νους ήταν ο Τόμας και τον χαρακτήρισε 'μ... '. Μια λήψη από αυτές που είδες είχε τον Τόμας να λέει ότι 'ξέρω πως πλήρωσα ακριβά τις συνέπειες αυτής της απόφασης'. Εννοούσε την απουσία του από την 'ομάδα όνειρο' που φόρεσε το χρυσό στους Αγώνες του 1992. Και αυτό, κατά τις φήμες, ήταν έργο Τζόρνταν που είχε πει 'ή αυτός ή εγώ'. Κάτι ανάλογο είχε γράψει ο Μάτζικ Τζόνσον, στο βιβλίο του με τίτλο 'When the game was ours'. Παρ' όλα αυτά, το διέψευσε -κατηγορηματικά- ο MJ στην παραγωγή του ESPN, του Netflix και του ίδιου του MJ.

Σήμερα, ο ΜακΚάλουμ εμφανίζει στοιχεία κατά τα οποία το είπε και το παραείπε. Για την ακρίβεια, στο podcast ακούγεται απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τζόρνταν, το 2011, στο οποίο λέει τα εξής:

“Ο Ροντ Θορν (μέλος της επιτροπής επιλογής) μου τηλεφώνησε και του είπα 'Ροντ δεν θα παίξω, αν είναι στην ομάδα ο Αϊζάια Τόμας. Με διαβεβαίωσε πως δεν θα είναι. Μου είπε 'ξέρεις κάτι; Δεν τον θέλει και ο Τσακ Ντέιλι (κόουτς). Οπότε ο Αϊζάια δεν θα είναι μέλος της ομάδας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK