Ντούκαν: "Οι Έλληνες παίκτες δυσκολεύονται να αποχωριστούν την Ελλάδα"

Ντούκαν: "Οι Έλληνες παίκτες δυσκολεύονται να αποχωριστούν την Ελλάδα"
Ο Ιβιτσα Ντούκαν, ο Αμερικανοκροάτης σκάουτερ των Σικάγο Μπουλς, μίλησε στο ένθετο της εφημερίδας "Επενδυτής", Full Επίθεση . Ο κ.Ντούκαν σχολίασε το 34o Eurobasket, αναφέρθηκε στην Εθνική μας ομάδα και φυσικά μίλησε για τους Ελληνες παίκτες και το ενδεχόμενο καριέρας στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Αναλυτικά:

*** "Το Eurobasket πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλοτάτου επιπέδου, ενώ οι ομάδες που συμμετέχουν δεν έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, γεγονός που αθιστά το φετινό Εurobasket το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Μέχρι τώρα με έχει εντυπωσιάσει η Σλοβενία, που διαθέτει πολύ ταλαντούχους αθλητές, αλλά και η Λιθουανία, που -παρά τις απουσίες- αποδίδει εκπληκτικό μπάσκετ".

*** "Η Εθνική σας είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και πολυσύνθετους παίκτες. Ανεξάρτητα από την τελική της κατάταξη στο τουρνουά, πιστεύω ότι η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της και θα διεκδικεί μετάλλια και στις επόμενες διοργανώσεις! Αναφορικά με τους Έλληνες παίκτες, ξεχωρίζω τον Διαμαντίδη, που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω, παρ’ όλ’ αυτά, αν έχει θέση αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και το ίδιο ισχύει και για τον Σπανούλη, που τον έχουν επιλέξει οι Ρόκετς. Πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες και να μην βιαστούν να κάνουν το άλμα γα το ΝΒΑ".

*** "Νομίζω ότι οι Έλληνες παίκτες δυσκολεύονται να αποχωριστούν την Ελλάδα και τον ελληνικό τρόπο ζωής. Έχω δει ορισμένους παίκτες που σε ελληνικά γήπεδα, μπροστά στο κοινό τους, κάνουν εκπληκτικά πράγματα, αλλά δεν καταφέρνουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό όταν θα βρεθούν σε summer camp στο ΝΒΑ. Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής, αν και μεταξύ μας… δεν τους αδικώ! Αν θέλετε τη γνώμη μου, το ίδιο σε κάποιο βαθμό ισχύει και για την Εθνική Ελλάδας. Στην Ελλάδα είστε ικανοί να κερδίσετε τον οποιονδήποτε. Ειδικά φέτος που έχετε τόσο καλή ομάδα. Όμως επειδή οι Έλληνες έχουν μάθει πολύ να παίζουν και για την εξέδρα, όταν βρίσκεστε εκτός έδρας, όπως στον αγώνα με τη Σλοβενία, χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Αν ξεπεράσετε αυτή τη δυσκολία, στο μέλλον θα φτάσετε πολύ ψηλά!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK