Ο αέρας που αναπνέει ο Κόμπε Μπράιαντ κοστίζει 15.500 δολάρια

Μια δημοπρασία στο eBay που κατάφερε να τερματίσει τη λογική. Η πιο αστρονομική προσφορά αγοράς γνήσιου αέρα μπασκετικού αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Κόμπε Μπράιαντ σε εμφάνισή του με τους Λος Άντζελες Λέικερς, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ενάντια στους Μέμφις Γκρίζλις, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016
Ο Κόμπε Μπράιαντ σε εμφάνισή του με τους Λος Άντζελες Λέικερς, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ενάντια στους Μέμφις Γκρίζλις, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 AP PHOTO/KELVIN KUO

Το τελευταίο ματς του Κόμπε Μπράιαντ ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο θρύλος τους αποχαιρετούσε το κοινό του Staples Center, σημειώνοντας 60 πόντους, σουτάροντας με 22/50 εντός παιδιάς, για την τελική νίκη της ομάδας ενάντια στους Τζαζ της Γιούτα με 101-96. Το καλοκαίρι του 2016, ο 'Black Mamba' ήταν πια ελεύθερος από το μπάσκετ και μπορούσε να ξεκουράσει το διαλυμμένο από τραυματισμούς σώμα του, με θύμησες από τα περιπετειώδη πρωταθλήματα των Λέικερς, μαζί με τον άσπονδο 'freenemy' του, τον Σακίλ Ο' Νιλ.

Στο τελευταίο ματς του Μπράιαντ υπήρχε στο Staples Center κι ένας φίλαθλος, ο οποίος στη συνέχεια προέβη σε μια ασυνήθιστη 'επένδυση'. Μέσα σε μια πλαστική σακούλα ziplock έκλεισε αέρα(!) από το γήπεδο, τον οποίο στη συνέχεια επιχείρησε να πουλήσει στο eBay, ως "μια σακούλα αέρα από το τελευταίο ματς του Κόμπιε Μπράιαντ". Αυτή η σακούλα άρχισε να πωλείται για 99 σεντς. Στη συνέχεια, όμως, οι προσφορές αυξήθηκαν, το ίδιο και η τιμή. Κάποια στιγμή, υπήρξαν 25 προσφορές των 800 δολαρίων και η δημοπρασία είχε πάρει φωτιά. Μαζί με τη δημοπρασία, φωτιά είχε πάρει και η ίδια η λογική, με αποτέλεσμα, η τελική τιμή για τον αέρα να εκτοξευτεί στα 15.500 δολάρια. Στο τέλος, η καταχώρηση αφαιρέθηκε από το eBay.

Ο αέρας που αναπνέει ο Κόμπε Μπράιαντ κοστίζει 15.500 δολάρια

Ενδεχομένως ο κάτοχος του 'δώρου' να σκέφτηκε κάποια δομικά προβλήματα της διαδικασίας, όπως το πώς ακριβώς θα μεταφερθεί ο αέρας για να δοθεί στο πλειοδότη-νικητή της δημοπρασίας ή ίσως και να σκέφτηκε πως αυτό το σκληρό 'μπρα ντε φερ' προσφορών είχε ξεπεράσει τη λογική και βρισκόταν πια στη ζώνη του λυκόφωτος. Πιθανόν, βέβαια, αυτή η σακούλα να περιείχε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως μπόχα από ρέψιμο του -γνωστού φαν των Λέικερς, Τζακ Νίκολσον. Σε αυτήν την περίπτωση, κρίμα να χάνεται τέτοιο συλλεκτικό δώρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK