Ο Αμερικάνος για το ρόλο του ως... Αμερικάνος στην ταινία "1968" και τις συμβουλές του θείου του

Ο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη "1968", Αλέξανδρος Αμερικάνος, μίλησε στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 για το ρόλο τους ως Γιώργος Αμερικάνος, τις συμβουλές που του είχε δώσει ο θείος του, αλλά και την ταινία.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "1968" / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΑ - ΕΛΕΝΑ ΟΝΑΡ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "1968" / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΑ - ΕΛΕΝΑ ΟΝΑΡ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 μίλησε ο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη "1968" η οποία έκανε πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον θείο του, Γιώργο Αμερικάνο, μίλησε για το ρόλο του, τις συμβουλές που του είχε δώσει ο θείος του, αλλά και την ταινία.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

"Αρκετά χρόνια έπαιζα μπάσκετ στην ΑΕΚ, δε θα μπορούσα να είμαι πουθενά αλλού. Από τα πεντέμιση μέχρι τα 17 μου. Έζησα από μέσα όλο αυτό το μεγαλείο που έφεραν αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν πολύ κοντά μας ο θείος μου. Παρόλο που είχαμε τις προπονήσεις με τον κάθε προπονητή, ερχόταν, διοργανώναμε κάποια καμπ και η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος δεν έλεγε πολλά πράγματα, αλλά ήταν περισσότερο της πράξης.

Κοίτα το καλάθι. Κοιτάς πάντα το στόχο, αυτό μου έχει μείνει από όσα μου έλεγε.

Το έπος του 1968 είναι μια αφορμή για να μιλήσει ο Τάσος Μπουλμέτης για όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια. Δεν είναι μια οπαδική ταινία. Δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ και τους φίλους του μπάσκετ. Είναι μια ταινία, η οποία αφορά τον άνθρωπο κι αυτά που θα μπορούσε να καταφέρει ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες. Σκεφτείτε ότι αυτοί που κατάφεραν αυτό το έπος ήταν δέκα φτωχόπαιδα που μέχρι τότε κυκλοφορούσαν ξυπόλητα.

Ο θείος μου μου έλεγε πως για να παίξω μπάσκετ, φόραγα τα πάνινα παπούτσια μου που είχαν τρύπιες σόλες και δίπλωνα πανιά για να έχω κάτι σε σχήμα μπάλας να πετάσω στο καλάθι.

Αυτοί οι άνθρωποι κέρδισαν γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν. Είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Αν εξαιρέσεις αυτό μιλάει για τις χαμένες πατρίδες, από εκεί που ξεκίνησε η ΑΕΚ, κάποιοι άνθρωποι που ήρθαν από έναν τόπο και ήθελαν να φτιάξουν ένα σύλλογο που όταν παίζει θα διηγείται την ιστορία.

Με αφορμή τη νίκη εκείνης της ημέρας ανοίγεται το πράγμα και μιλάει για όλα όσα συνέβαιναν στον κόσμο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK