Ο Αντετοκούνμπο δεν έδωσε πάσα και (δεν) χόρεψε σαν τον Χακίμ

Οι Μιλγουόκι Μπακς συμπλήρωσαν πέντε σερί νίκες κι είναι 'ζεματιστοί'. Όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που τους καθοδηγεί μαεστρικά (παίκτης της εβδομάδας που πέρασε στο ΝΒΑ), έστω κι αν εναντίον των Νάγκετς δεν έδωσε ούτε μια τελική πάσα. Εμφάνισε όμως στο ρεπερτόριό του μια τρομερή φάση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 30 πόντους εναντίον των Νάγκετς και του Πολ Μίλσαπ. Οι Μπακς έχουν πέντε σερί νίκες
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 30 πόντους εναντίον των Νάγκετς και του Πολ Μίλσαπ. Οι Μπακς έχουν πέντε σερί νίκες AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας (στην Ανατολή) μετά τις 4 σερί νίκες που πέτυχαν οι Μιλγουόκι Μπακς το προηγούμενο 7ήμερο και συνέχισε ακόμη πιο εντυπωσιακά. Και αυτός (30π, 9ριμπ) και η ομάδα του, η οποία νίκησε μέσα στο Ντένβερ τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, διευρύνοντας το σερί της σε 5-0. Μόνο οι Λέικερς στη Δύση έχουν κάτι αντίστοιχο.

Οι Μπακς είναι 'καυτοί', έφτασαν τις 16 νίκες και κατέχουν τη δεύτερη επίδοση στην ανατολική περιφέρεια και δείχνοντας ότι ξεπερνούν σιγά-σιγά το μουδιασμένο ξεκίνημά τους. Τους οδηγεί, φυσικά, ο Γιάννης που την περασμένη εβδομάδα, στα τέσσερα ματς που έπαιξαν οι Μπακς, είχε μ.ο 24π, 10.3ρ και 6.3 ασίστ, με ένα τριπλ-νταμπλ επί των Ιντιάνα Πέισερς (21π, 14ρ και 10 ασίστ) και το Μιλγουόκι να περνάει σαν αέρας όπου εμφανιζόταν. Κόντρα στους Νάγκετς του τρομερού και φοβερού Γιόκιτς, τα 'ελάφια' ήθελαν μια ακόμη επιβεβαίωση της καλής κατάστασής τους, έστω κι αν την παραμονή του αγώνα έμαθαν ότι ο Τζρου Χολιντέι δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί λόγω παραβίασης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ακύρωσε την προπόνηση με σουτ που είχε προγραμματίσει το πρωί του αγώνα, ξέροντας ότι λίγη ξεκούραση παραπάνω θα έκανε καλό στην ομάδα του. Τα συνεχόμενα ταξίδια, μια βλάβη στο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε τις προάλλες στο Κλίβελαντ (η αποστολή έφυγε τελικά ανήμερα του πρώτου ματς, αλλά το πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο ταλαιπώρησε τους πάντες) και η ξαφνική απώλεια του Χολιντέι ίσως δημιουργούσαν μεγαλύτερο εκνευρισμό από την ηρεμία που θα έδινε ένα ξεκούραστο πρωινό.

Η αλήθεια είναι ότι οι Μπακς, παρά τις προσπάθειες (και ορισμένες διεστραμμένες πάσες) του Γιόκιτς, τα συνεχόμενα τρίποντα των Νάγκετς στο πρώτο ημίχρονο (σκορ 67-55 για τους γηπεδούχους) είχαν πολλά αποθέματα, τον Αντετοκούνμπο συγκεντρωμένο, εύστοχο ξανά (ειδικά από τη γραμμή του φάουλ, όπου τον τελευταίο μήνα σουτάρει με πάνω από 70%) και... χορευτή. Το Μιλγουόκι στον επίσημο λογαριασμό του twitter πανηγύριζε για την θεαματική φάση, που προσποιήθηκε χορεύοντας και μετά κάρφωσε στο καλάθι των Νάγκετς, με έναν ευφάνταστο οπαδό της ομάδας να παρομοιάζει την κίνηση με το περίφημο 'dream shake' του Χακιμ Ολάζουγιον, κόντρα στον Ντέιβιντ Ρόμπινσον. Υπερβολικό μεν, ιδιαίτερα τιμητικό δε. Θα άρεσε και στον ίδιο τον Γιάννη.

Προς απόλυτη έκπληξη όσων παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το εφετινό ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να δώσει πάσα. Σε μια από τις καλύτερες σεζόν του ως πλέι-μέικερ, ο Γιάννης είχε... μηδέν ασίστ, κάτι που δεν του έχει ξανασυμβεί φέτος. Ε, έδωσε τις δικές του ο Κρις Μίντλετον που έκανε ρεκόρ καριέρας με 12 τελικές πάσες, ορισμένες εκ των οποίων ήταν άλει-ουπ, για να καρφώσει ο Έλληνας σούπερ-σταρ. Ο Μίντλετον ήταν εντυπωσιακός, καθώς σκόραρε και 29 πόντους και μόνο η αστοχία του από μακριά (0/5 τρίποντα) έμοιαζε παραφωνία σε μια τέλεια εμφάνιση. Για δυο ριμπάουντ, άλλωστε, έχασε το τριπλ-νταμπλ.

Ο Μπριν Χομπς που αντικατέστησε τον Χολιντέι στην πεντάδα έκανε καλή δουλειά και ο Γιάννης έδινε το σύνθημα για το επόμενο ματς με τους Φίνιξ Σανς. Είναι και η ρουτίνα του, όπως εξήγησε: "Μετά από μισή ώρα ξεχνάω το ματς που έληξε και τρεις ώρες πριν ξεκινήσει σκέφτομαι το επόμενο. Ενδιάμεσα ακολουθώ αυτά που κάνουν καλό στο σώμα μου".

Ο Γιάννης αισθάνεται άνετα, μάλλον έχει βρει την ησυχία του που η φετινή κουβέντα για τον MVP της χρονιάς συμπεριλαμβάνει άλλα ονόματα, προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του και φοβίζει τους αντιπάλους προπονητές, όπως ομολόγησε ο Μάικ Μαλόουν πριν από το ματς στο Ντένβερ: "Νομίζετε ότι τον λένε τυχαία Greek Freak. Είναι σπουδαίος μέσα στη ρακέτα, έχει καταπληκτικό euro step και τελειώματα υψηλού επιπέδου. Δεν υπάρχει παίκτης στην ομάδα μου που μπορεί να τον αντιμετωπίσει στο ένας εναντίον ενός. Κάθε φορά που παίζει μια ομάδα με τους Μπακς, ο Γιάννης βάζει τεράστια πίεση στην αντίπαλη άμυνα", είπε ο προπονητής των Νάγκετς.

Οι συνεργασίες του με τον Μίντλετον ήταν το σήμα κατατεθέν της νίκης των Μπακς. Ο Αντετοκούνμπο 'ανέβασε' τον συμπαίκτη του, λέγοντας μετά το ματς ότι απολαμβάνει τη συνεργασία μαζί του. "Είναι εξαιρετικός πασέρ. Φέτος καλύτερος από ποτέ, σε αυτό τον τομέα. Η ομάδα τον χρειάζεται, όπως κι εγώ όταν ξέρω ότι μετά το σκριν θα με βρει με μια ωραία λόμπα. Πάντα πρέπει να παλεύουμε και να παίζουμε σκληρά, ψάχνοντας τρόπους να είμαστε καλοί, να νικάμε και να είμαστε ενωμένοι. Κάποια παιχνίδια θα είναι σκληρά, σε κάποια θα σουτάρουμε περισσότερα τρίποντα. Αν είμαστε ενωμένοι, κάνουμε τα πάντα μαζί και περνάμε όμορφα στο παρκέ, όλα θα πάνε καλά".


News 24/7

24MEDIA NETWORK