Ο άνθρωπος που πλήρωσε 1.8 εκατομμύρια για να αγοράσει μια κάρτα του ΛεΜπρον Τζέιμς

Ο άνθρωπος που έδωσε 1.8 εκατομμύρια δολάρια, για να αγοράσει κάρτα με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τι είχε να πει ο King, για την απόφαση του ΝΒΑ να μην 'μετρήσει' όσα γίνουν στη 'φούσκα', στη 'μάχη' για την ανάδειξη του ΜVP.

O ΛεΜπρον Τζέιμς, όπως λέει, δεν έχει να αποδείξει κάτι. Και όπως αποδείχθηκε από το ποσό που έφτασε η πώληση της ρούκι κάρτας του, μάλλον έχει δίκιο.
O ΛεΜπρον Τζέιμς, όπως λέει, δεν έχει να αποδείξει κάτι. Και όπως αποδείχθηκε από το ποσό που έφτασε η πώληση της ρούκι κάρτας του, μάλλον έχει δίκιο. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Σε χαλεπούς καιρούς για την παγκόσμια οικονομία -με χαρακτηριστικές τις πέντε μέρες που πήρε στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάκαμψη της οικονομίας της ηπείρου, στη Σύνοδο Κορυφής- υπήρξε κάποιος που έδωσε 1.8 εκατομμύρια δολάρια -σε δημοπρασία- για να αγοράσει μια κάρτα. Από αυτές των παικτών που μαζεύεις όταν είσαι παιδί (ή μεγαλύτερος) και απεικονίζουν παίκτες. Ο παίκτης της κάρτας ήταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς, από τη ρούκι σεζόν του (2003-04). Η αρχική τιμή ήταν 150.000 δολάρια και αυτοί που τη διεκδίκησαν 34.

Ο Λιόρ Αβιντάρ συστήνεται στο λογαριασμό που έχει στο Twitter, ως επαγγελματίας συλλέκτης, flipper (μάλλον εννοεί το χόμπι που 'χει να βρίσκει περίεργα πράγματα και να τα 'πετάει' στο eBay) και διαπραγματευτής τυχαίων πραγμάτων.

Αφότου έδωσε τα περισσότερα λεφτά που 'χουν δοθεί ποτέ για τέτοιου είδους κάρτες (στη σύγχρονη εποχή, δηλαδή μετά το 1980 με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι τα 922.000 δολάρια που είχε δώσει κάποιος για αυτήν του Μάικ Τρουτ -28χρονος παίκτης του μπέιζμπολ, οκτώ φορές All Star, 3 φορές MVP, μεταξύ άλλων) εξήγησε πως “η αγορά ήταν μέρος στρατηγικής για να φέρω κάτι μεγάλο στα συλλεκτικά και τα εναλλακτικά επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία, τους προσεχείς μήνες".

Το ποσό έφτασε εκεί όπου έφτασε γιατί αφενός η κατάσταση στην οποία ήταν αξιολογήθηκε με 9.5 (με άριστα το 10), ενώ κάρτες σαν και αυτή υπάρχουν άλλες 22. Είχαν τυπωθεί συνολικά 23. Ο ΛεΜπρον έχει πει πως έχει στην κατοχή του αρκετές.

Το Bleacher Report ανέφερε ένα, δυο πράγματα που θα μπορούσε να πάρει ο Αβιντάρ, με τα ίδια λεφτά. Κατ' αρχάς, θα μπορούσε να αποκτήσει ένα υπερπολυτελές και περιορισμένης έκδοσης σπορ αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να γίνει και ιδιοκτήτης δικού του νησιού.

Nαι, αλλά ποιος είναι ο Αβιντάρ

Ο 31χρονος Αβιντάρ είναι CEO και συνιδρυτής της Lob. Ο έτερος ιδρυτής λέγεται Χάρι Ζανγκ και είναι 30 χρόνων. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο University of Michigan και λίγα χρόνια μετά παραιτήθηκαν ο ένας από τη Microsoft και ο άλλος από την Amazon, για να φτιάξουν κάτι δικό τους. Χρηματοδότησαν από την τσέπη τους τη Lob 'σουίτα APIs για επιχειρηματίες που στέλνει mails σε μεγάλες κλίμακες και αυτοματοποιεί τις λειτουργικές υποχρεώσεις των εταιριών. Επιτρέπει στις εταιρίες να στέλνουν postcards, επιστολές και τσεκ πληρωμών όσο εύκολα θα έστελναν ένα email -ενώ παρακολουθεί τη διαδρομή και καταγράφει κάθε κίνηση, προκειμένου να ελέγχουν οι πελάτες έξοδα, έσοδα κλπ' και βρήκαν επενδυτές να τους εμπιστευτούν 29 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 το δίδυμο είχε είχε 'βγάλει' 9.000.000 δολάρια. Είχε πελάτες όπως η Amazon, η Square και η Microsoft. Στη λίστα υπάρχουν πια, η Booking.com, το Couchsurfing, το Twitter, η Τhirdlove (customised εσωρούχα για όλα τα σώματα) και Myriad Genetics. Η τελευταία είναι κορυφαία εταιρία μοριακών διαγνωστικών, αφιερωμένη στη διάσωση και τη βελτίωση της ζωής, με την ανακάλυψη και την πραγματοποίηση τεστ για μεγάλες ασθένειες -με 2.600 υπαλλήλους και έσοδα 851.1000.000 δολάρια, για το τελευταίο τετράμηνο του 2019 και τελευταία ανακάλυψη ένα κιτ συλλογής δειγμάτων, που θα τεθούν στην υπηρεσία της έρευνας για τον εντοπισμό του κληρονομικού καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Lob (που συνδέει τον online με τον offline κόσμο). Και τώρα καταλαβαίνεις, γιατί δεν είχε θέμα να δώσει 1.8 εκατομμύρια για μια κάρτα. Πάμε τώρα, στον αθλητή της κάρτας.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει επιθυμήσει τη μαμά του

O 'Κing' μίλησε στους δημοσιογράφους  από τη 'φούσκα' του Ορλάντο και όταν τον ρώτησαν ποιος του λείπει περισσότερο, τώρα που είναι στην -ας πούμε- απομόνωση της Disney World είπε 'η μητέρα μου'. Που από τότε που θυμάται τον εαυτό του είναι το αφεντικό του entourage του. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν την έχει δει -δια ζώσης- για τόσο καιρό. Όπου 'τόσος καιρός' δεν την είχε δει από το All Star Weekend, τη συνάντησε δυο εβδομάδες πριν μπει στη 'φούσκα' και έκτοτε πάλι περιορίζονται στα FaceΤime. Στα θετικά η μητέρα του ζει, οπότε θα τη δει μόλις αρχίσουν τα playoffs και την καλέσει στη Disney World.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν νιώθει πως έχει να αποδείξει κάτι

Το ΝΒΑ ενημέρωσε πως ό,τι συμβεί στη 'φούσκα' δεν θα μετρήσει στα κριτήρια που θα 'δώσουν' τον MVP της σεζόν 2019-20. Και βάσει των όσων είχαν γίνει μέχρι το lockdown, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται να 'χει το προβάδισμα. Το βέβαιο είναι πως ο Τζέιμς θα αναδειχθεί πρώτος στις ασίστ -ό,τι και αν γίνει στο Ορλάντο, γιατί δεν μπορεί να τον 'πιάσει' ο Τρε Γιανγκ, με την Ατλάντα εκτός 'φούσκας'. Έχει 10.6 ανά ματς (ο Γιανγκ είχε 9.3 και ο τρίτος Ρούμπιο 8.9, με τον τέταρτο Λούκα Ντόντσιτς να μετρά 8.7).

"Σε ό,τι αφορά τη μάχη για τον τίτλο του πολυτιμότερου, η απόφαση του ΝΒΑ δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω. Και για αυτό δεν απογοητεύομαι. Πιστεύω πως έχω δείξει τι είμαι ικανός να κάνω. Όχι μόνο ατομικά, αλλά και υπό την ομαδική προοπτική, καθώς οι Λέικερς είναι πρώτοι στη Δύση. Είχαν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις που είχαν στο επίκεντρο το γεγονός ότι έκανα τόσα πολλά στην Ανατολή και πως αν πήγαινα στη Δύση δεν ήταν δεδομένο ότι θα μπορούσα να τα επαναλάβω. Είναι κάτι που ακούω εδώ και χρόνια. Το να είναι η ομάδα μας στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας και να παίζει όπως παίζαμε τόσο καιρό -να παίζω εγώ όπως έπαιζα- σίγουρα είναι καλή αίσθηση".

Στο μυαλό του, αυτό που θα γίνει στο Ορλάντο σε μια χρονιά που δεν τη λες και φυσιολογική (εκείνος σίγουρα δεν τη λέει), είναι "σαν ένα μεγάλο AAU tournament για μεγάλους άνδρες. Είναι κάτι που δεχόμαστε και θα απολαύσουμε. Θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε -δηλαδή, θα παίξουμε μπάσκετ και θα είμαστε με τους συμπαίκτες μας, τα αδέλφια μας. Όλα καλά".

Ολοκληρώνοντας, θέλω να σου πω ότι όσοι είναι στο Ορλάντο είναι 'καθαροί' από Covid-19, βάσει των τελευταίων τεστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK