Ο Χάρντεν πήγε σε πάρτι με 300.000 στην τσάντα και έστησε τους Ρόκετς

Αντί να βρίσκεται στην πρώτη προπόνηση των Ρόκετς και να προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ, ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε περιοδεία σε κλαμπς διαφόρων πόλεων των ΗΠΑ

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση των Ρόκετς, διότι γυρνούσε τα κλαμπς σε Ατλάντα και Λας Βέγκας
Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση των Ρόκετς, διότι γυρνούσε τα κλαμπς σε Ατλάντα και Λας Βέγκας KIM KLEMENT

Ότι ο Τζέιμς Χάρντεν είναι από τους πιο καλοπληρωμένους αστέρες του ΝΒΑ δεν περίμενες απαραίτητα να το διαβάσεις τώρα. Το γνώριζες, μάλλον, από καιρό. Όπως και ότι είχε την ευκαιρία βέβαια να γίνει ακόμη πλουσιότερος, εφόσον είχε αποδεχθεί την πρόταση για πρόωρη επέκταση του ισχύοντος συμβολαίου του με τους Ρόκετς, καθώς θα γινόταν ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών που θα πληρωνόταν με 50 εκατομμύρια ετησίως (για τη διετία μετά το 2023). Ήταν, βάσει κανονισμών, ό,τι καλύτερο μπορούσαν να του δώσουν τη δεδομένη στιγμή οι άνθρωποι του οργανισμού για να τον πείσουν ότι γύρω του θέλουν να χτίσουν την επόμενη ημέρα. Είχαν ήδη αποχωρήσει ο κόουτς Ντ'Αντόνι και ο GM Μόρεϊ, ακολούθως δόθηκε με ανταλλαγή ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και ενδιάμεσα ήρθαν ποιοτικοί ψηλοί (Γουντ, Κάζινς).

Ο 'μούσιας' την απέρριψε ωστόσο, διότι από το Χιούστον θέλει να φύγει όπως και να 'χει, κρίνοντας πως ο κύκλος του έκλεισε. Κι ας ήταν ο οργανισμός που του εκτόξευσε την καριέρα μετατρέποντάς τον σε μια μηχανή παραγωγής πόντων. Φυσικά ο 31χρονος (από τον περασμενο Αύγουστο) γκαρντ δεν θα συναινούσε να πάει όπου κι όπου. Φερ' ειπείν (και κατά τον Μπίλι Σίμονς) θα έθετε βέτο σε μια ενδεχόμενη συμφωνία των Τεξανών με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς Ουόριορς που έκαναν μια φιλολογική προσέγγιση πριν από τη βραδιά του draft, με αβαντάζ το Νο2 της λίστας, ψάχνοντας έναν δεύτερο πυλώνα στην περιφέρεια ύστερα από τον τραυματισμό του Κλέι Τόμπσον. Τους Νετς ή τους Σίξερς είχε ως προτεραιότητα, πιστεύοντας (δικαιολογημένα) πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επιτυχία, παρά την απότομη αύξηση του ανταγωνισμού στην Ανατολική Περιφέρεια.

Προς το παρόν πάντως οι Ρόκετς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να του κάνουν το χατίρι. Τουλάχιστον όχι χωρίς να εξασφαλίσουν πως η ανταλλαγή θα έχει αγωνιστικό αντίκτυπο, άμεσο ή μελλοντικό. Για τον Ουέστμπρουκ, άλλωστε, πήραν από τους Ουίζαρντς, εκτός του τον Τζον Ουόλ (με όλα τα προβλήματα που κουβαλά), ένα draft pick πρώτου γύρου. Τον Χάρντεν δεν τον 'ξεπουλήσουν' για ένα κομμάτι ψωμί, ιδίως όταν γνωρίζουν πως οι δύο ενδιαφερόμενοι διαθέρουν 'καλή πραμάτεια' να δώσουν (Μπεν Σίμονς από τη μία και ΛεΒερτ/Ντινγουίντι από την άλλη). Γι' αυτό και έχουν βάλει τον νέο προπονητή, τον Στέφεν Σάιλας, να λέει πως "τον θέλω εδώ, τον θέλω να είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που δημιουργούμε".

Τούτο ειπώθηκε ό τον 47χρονο προπονητή (πρώην βοηθό σε Ουόριορς, Χόρνετς, Μάβερικς) κατά την πρώτη μάζωξη των 'ρουκετών' για τη νέα σεζόν που αρχίζει στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, παραμονές Χριστουγέννων. Από την οποία ο Τζέιμς Χάρντεν έλειπε (ω μα τι έκπληξη). Έχοντας πει στους επικεφαλής του οργανισμού ότι θα σύντομα θα τους ενημερώσει για το πού είναι και τι κάνει.

Ήξεραν βέβαια, γιατί δεν φροντίζει να κρύβεται για να τηρήσει, έστω, τα προσχήματα. Τουναντίον προκαλεί με τη στάση του, πιέζοντας καταστάσεις. Ειδάλλως δεν θα μάθαινε όλος ο κόσμος πως μεσοβδόμαδα ήταν στο πάρτι που διοργάνωσε για τα 26α γενέθλιά του ο ράπερ Lil Baby σε κλαμπ της Ατλάντα, ούτε πως το Σάββατο ξενυχτούσε (παρέα με τον καλό φίλο του) στο Λας Βέγκας.

Ξεκάθαρα ο Χάρντεν παραβίασε όλους τα αντι-covid πρωτόκολλα επιστροφής στη δράση, την ώρα που συζητείται αν το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό για παίκτες/στελέχη, και προτού ενταχθεί στις προπονήσεις οφείλει να τεθεί σε περιορισμό για να εξακριβωθεί ότι δεν έχει νοσήσει. Προφανέστατα επίσης γνώριζε εκ των προτέρων ότι κινείται εκτός πλαισίου, αλλά επέλεξε αυτήν την ιδιάζουσα μορφή αντίστασης για να ξεκαθαρίσει πως πάσα κατεύθυνση πως η λέξη 'commitment', με ειδικό βάρος στο λεξιλόγιο του ΝΒΑ, δεν τον αφορά πλέον. Είχε ήδη δώσει την απάντηση στο "είναι μια ερώτηση που πρέπει να την κάνετε στον ίδιο όταν έρθει εδώ" που απηύθυνε ο Σάιλας στους δημοσιογράφους όταν του ζήτησαν άποψη για το μέλλον του Χάρντεν, καρτερώντας μια face to face συνάντηση.

Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ρόκετς, μια και στον 'κολλητό' Lil Baby φρόντισε να εκφράσει την αφοσίωση του στη φιλία τους με γενναιοδωρία που το λιγότερο παρέπεμπε σε επίδειξη νεοπλουτισμού. Με άδεια χέρια δεν θα πήγαινε στο (απαγορευμένο) πάρτι. Ούτε χωρίς να 'ναι κατάλληλα ντυμένος για την περίσταση, καθώς το λαχανί, ριγέ, σύνολο που φόρεσε και το επώνυμο πανωφόρι αντικατόπτριζαν την επισημότητα της βραδιάς. Στο χέρι του ο Χάρντεν κρατούσε μια τσάντα Prada, αξίας μεγαλύτερης των 1.500 δολαρίων! Θα πεις 'ok' κι άλλοι κάνουν τόσο ακριβά δώρα σε φίλους τους. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα ώσπου ν' ακούσεις πως (κατά το TMZ) εντός του δερμάτινου αξεσουάρ υπήρχαν ένα ρολόι από την ανδρική συλλογή της 'Richard Mille', αξίας 200.000 δολαρίων και 100.000 δολάρια σε μετρητά, δεμένα σε μάτσο κάτω από κάμποσα honey buns (ζύμη με μέλι και γλάσο). Κάποια εκ των οποίων ο οικοδεσπότης της βραδιάς σκορπούσε αργότερα σαν χαρτοπετσέτες στον αέρα!

Who gives a f*** για τους υπόλοιπους. Έτσι;


News 24/7

24MEDIA NETWORK