Ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία των Μπουλς δεν θα φύγει ποτέ

O Τζίμι Μπόιλεν έκανε την τύχη του, σε μια ομάδα που δεν δείχνει να καίγεται ιδιαίτερα να αλλάξει προς το καλύτερο.

O Τζίμι Μπόιλεν καθοδηγεί τους παικτες των Σικάγο Μπουλς
O Τζίμι Μπόιλεν καθοδηγεί τους παικτες των Σικάγο Μπουλς COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Η ιστορία των φετινών Σικάγο Μπουλς, μοιάζει με τραγικωμωδία δίχως τέλος. Δύο ήττες από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ήττες από τους Οκλαχόμα Σιτι Θάντερ, από τους Λέικερς, από τους Νικς, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κυρίως όμως με ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Οι Μπουλς ξεχνούν να παίξουν άμυνα, ο Λάουρι Μαρκάνεν και o Ζακ Λαβίν είναι η κλωστή από την οποία κρέμεται το επιθετικό πλάνο της ομάδας, ο Τόμας Σατοράνσκι, ο Κόμπι Γουάιτ και ο Γουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ είναι ένα κράμα από χρυσές εφεδρείες και ρούκις που χρειάζονται δουλειά για να κάνουν τη διαφορά, ενώ στο βάθος του ρόστερ, επικρατεί το χάος.

Ο Τζίμι Μπόιλεν ζει στο δικό του κόσμο, δηλώνοντας ότι στόχος της ομάδας είναι να καταγράφει 35 ασίστ ανά παιχνίδι και να παίζει με εφόδιο την πίστη και πως "δεν είναι ντροπή" η ήττα από τους ουραγούς Γουόριορς. Ο Μπόιλεν έχει δεχτεί εμπάργκο από τη διοίκηση της ομάδας ώστε να μην αναφέρεται σε τραυματισμούς παικτών, σημάδι που δείχνει ότι μάλλον κανείς δεν εμπιστεύεται το δημόσιο λόγο του. Ο Τζίμι Μπόιλεν αποτελεί φόβητρο. Για τους λάθος λόγους. Ο Τζιμ Μπόιλεν δεν θα φύγει ποτέ από τους Σικάγο Μπουλς, όσο στη θέση του αντιπρόεδρου της ομάδας βρίσκεται ο Τζον Πάξον.

Ο Τζον Πάξον, κατά την καθιερωμένη του ετήσια ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, εκθειάζοντας τον Μπόιλεν για την ποιότητα της μεταξύ τους συνεργασίας, τονίζοντας πως "είναι ένας καλός προπονητής, που δέχεται το διάλογο και είναι ανοικτός σε νέες ιδέες. Είναι ένας προπονητής που χρειάζεται χρόνο για να αναπτύξει το έργο του".

Ο Τζον Πάξον (αριστερά) παρουσιάζει τους Κόμπι Γουάιτ και Ντάνιελ Γκάφορντ, μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Τζίμι Μπόιλεν (δεξιά)
Ο Τζον Πάξον (αριστερά) παρουσιάζει τους Κόμπι Γουάιτ και Ντάνιελ Γκάφορντ, μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Τζίμι Μπόιλεν (δεξιά) AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Ο Πάξον είναι ο ίδιος άνθρωπος που εξαπέλυσε βίαιη επίθεση στον Βίνι Ντελ Νέγκρο στα αποδυτήρια της ομάδας, με αφορμή διαφωνία τους για το χρόνο συμμετοχής του Τζοακίμ Νοα, απέλυσε τον Σκοτ Σκάιλς, τον Φρεντ Χόιμπεργκ (όταν οι καλύτεροι παίκτες των Μπουλς ήταν τραυματίες), επέμεινε εμφατικά για το trade του Τζίμι Μπάτλερ, είχε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας τον Σπένσερ Ντινγουίντι, αλλά προτίμησε τους Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς και Άιζακ Κάνααν. Πρόκειται για τον ίδιο παράγοντα που στις 15 Δεκεμβρίου 2019, αναφέρει ακόμα το όνομα 'Ντέρικ Ρόουζ' ως αιτία παρακμής της ομάδας του.

Θεωρητικά, ο πρόεδρος της ομάδας θα μπορούσε να δώσει μια σολομώντεια λύση, ακούγοντας την βάση των θαυμαστών της ομάδας. Όμως ο Τζέρι Ραίνσντορφ δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα. Πρόκειται για έναν παράγοντα που έχει δηλώσει στο παρελθόν πως "το μπάσκετ είναι παιχνίδι, το μπέιζμπολ είναι θρησκεία', αν και η ομάδα μπέιζμπολ του Σικάγο (Γουάιτ Σοξ) μένει εκτός post season σταθερά, τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για τον τιμονιέρη του σημαντικότερου brand της μπασκετικής νοσταλγίας, μιας ομάδας με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, που ασπάζεται το δόγμα του 'καλύτερα να είσαι δεύτερος, για να έχεις κίνητρο του χρόνου να βγεις πρώτος". Ο Ράινσντορφ βολεύεται με τις αναμνήσεις της εποχής Τζόρνταν, δεν καίγεται ιδιαίτερα για το παρόν.

Εδώ που τα λέμε, το παρελθόν των Μπουλς δεν ήταν και άσχημο. Ο Πάξον ήταν ο πόιντ γκαρντ της πρώτης -υπό τον Τζόρνταν- πρωταθλήτριας ομάδας του Σικάγο και με τη θητεία του σε αυτή την ομάδα, κέρδισε για πάντα μια θέση στη διοίκηση αυτής. Ο Μπόιλεν είναι μια καλή 'βιτρίνα', ένας αφελής τύπος, πρόθυμος να γίνει το 'κόκκινο πανί' για τους οπαδούς της ομάδας, ώστε ο Πάξον και όλοι οι προϊστάμενοι του να μην χάσουν την άνετη καθημερινότητα τους σε αυτή την μπασκετική ΔΕΚΟ που ονομάζεται Σικάγο Μπουλς. Ζητείται από μηχανής θεός με αποστολή την αποπομπή Τζον Πάξον - Τζιμ Μπόιλεν σε μια εύφορη κοιλάδα μόνιμων διακοπών από το μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK